Spaní ve školce, musí být pod pyžamem děti nahé?
Zdravím, zajímalo by mě, jak je to v ostatních školkách s převlékáním na spaní. Pyžamko je jasné, ale musí být pod ním děti nahé??? Díky za odpovědi.
v naší školce spí v pyžamu bez spodního prádla, předškolní děti (které chtějí spát) spí v tričku a spodním prádle
U nás ve školce jsou tedy děti pod pyžamem nahé. Ale dceři je 3,5 a s nahotou problém nemá. Ostatně na mě taky chodí koukat, když se sprchuju 🙂 Jsou to malé děti. Nahé malé dítě ve mně tedy nevyvolává žádné sexuální představy. Myslím, že ani u učitelek v MŠ 😉 Takže nevím, proč by to mělo být úchylné.
Jsou to malinké děti, co řešíte, proč by neměly být nahaté, tohle jsou pro mě fakt absurdní věci.......
Někdy ty učitelky fakt lituju, dnešní doba plná internetu, chytrých rad, co by se mělo a nebo memělo, učitelky zasypané nesmyslnými požadavky..........
U nas taky spi bez spodního pradla a kdyz jdu nekdy pro malyho po obede tak tam obcas nejaje nahate dite probehne.....nikdo to neřeší.A ja nechapu co je na tom uchylne.
A kde by se měly ty děti postupně převlékat? Když si představím plný počet ve třídě (u nás 26), tak než se (i za pomoci učitelky) každé v soukromí vysvleče, tak bude čas akorát na to, aby vstávaly.
Jinak u nás mají kalhotky/slipy.
U nás mají také prádlo pod pyžamkem, ale nemyslím že by bylo něco špatného na obojím, na konci června jak byly ty vedra šílené tak dokonce všecky děti před spinkáním osprchovali, aby nebyly upocené a ochladily se 🙂 prý to byla velká legrace a děti krásně spali 🙂 😉
Když vidím co někdo řeší.... jsem fakt ráda, že nejsem učitelka. Já bych to s rodiči fakt neuměla.
U tak malých dětí bych nahotu fakt neřešila a pro pohodlnost je lepší když jsou nahé. No a po pravdě ani nevím jak se spí u nás ve školce. Nikdy mě nenapadlo se tím zabývat 🙂) Zeptám se dnes holek 🙂
u nás ve školce si nechávají děti pod pyžamem slipy a kalhotky - a upřímně mi to přijde divné ... doma také nechodí spát se spodním prádlem pod pyžamem ... 😉
Nevim co je na tom špatného ja si pamatuji jak jsme se do 3 třídy na tělák prevlekali všichni ve třídě pak jsme holky chodily na záchod šatny byly az na druhem stupni v "nové" škole. Malé děti nějaký stud necítí jim je to tak nějak jedno....když si vezmu tak u nas na vesnici v lete co špunt to nahacek na zahradě 🙂
Když jsem učila ve školce, tak si děti spodní prádlo na spaní sundávaly, u malých dětí se občas stalo že se někdo ve spáku počural a někteří by si neměli co obléct, kdyby spali v prádle, protože náhradní kalhotky/slipy jim rodiče nedali... Že děti pobíhaly nahaté,mě nepřekvapuje, prvního září bývá chaos, nové děti ještě nejsou zvyklé na školkový režim, všecko je nové, všecko je zajímá...jednoho obleču a další dva se mi vysvlečou a začnou lítat po herně, to samé pak po spaní.., nevydrži sedět a čekat...jsou ještě malí...během pár dní se to vždycky srovnalo a pobíhajících naháčů začalo ubývat...
Směr tohoto myšlení mě děsí...Úplně si dovedu představit, jak se za několik let budou 3 leté děti vyslíkat a převlíkat v oddělených kojích, aby měli intimitu, nikdo ani koutkem oka nezahlédl jejich nahý zadek, protože je to úchylné a sexuální. Učitelka, která utře na záchodě děcku zadek, bude muset mít svědka a sepsat o této události zprávu k nahlédnutí rodičům, aby měla v případě možného nařčení se sexuálního obtěžování řádnou obhajobu....Přijde mi, že některým rodičům šibe ☹
A co teprve plavání ve 3 třídě na základce? Nejlepší by bylo, kdyby dítě přišlo v plavkách a po plavání v mokrých plavkách i odešlo 😀
Já jsem nechala malou 3r. nahatou na pláži v Chorvatsku a známí mě málem ukamenovali, že to neexistuje, co kdyby si ji fotil nějaký úchylák.......asi jsem divná, ale takovéhle paranoidní uvažování je mi prostě cizí.........
@izzybickerstaff Kde je taková super školka ? Sauna je parádní věc a právěže jsem neslyšela, že by chodila děcka ve školce do saun . Takže palec hore !!
Mě připadá,že se některé matky nudí,a vymýšlejí kraviny.
Jako fakt se někdo pozastaví i pod tímhle?? Ta mateřská je fakt nuda! 😎
Já zas nechápu,že má někdo tolik času,aby řešil,zda se někdo pozastavuje nebo ne, kdy kde je nuda.. Prostě to paní vrtalo hlavou,odpověď tu má. V některých situacích se všímavost lidí hodí...
@sarihy u nás taky mají v létě na zahradě sprchu a děti tam pobíhají nahé. Nepříjde mi na tom nic divného, kdo by se styděl, tak tam nepůjde, ale ani moje předškolní dcera s tím neměla problém.
Určitě je lepší nechat si spodní prádlo už jen z hlediska hygieny..
Nic se nemusí!!!
Nevím jak často měníte pyzamka, ale malé děti si ty dupky samy Fakt dobře neutrou, a to potom může být smradecek
@texetka pocházím z Hradce Králové, ale jestli chodí ještě ted, to nevím 🙂
mně přijde dotaz autorky naprosto v pořádku, na MK se často řeší jiné hlouposti....z mého pohledu matky bych raději, aby si moje děti ve školce spodní prádlo nechávaly z hygienických důvodů, protože nevíme, jak často a pořádně se ostatní děti umývají, ve školce jsou často vši, svrab apod. a děti při převlékání do pyžamek pobíhají sem a tam mezi lehátky, sedají na lehátka druhých atd. představte si, že máte doma návštěvu a ona by si vám sedla holým zadkem na vaši postel, kde vy spíte? líbilo by se vám to?
za ty 2 hodiny spánku dětem 2 gumy (spodní prádlo + pyžamko), pokud nebudou vyložené vřezané, neublíží...doma samozřejmě v noci spát bez prádla...

U nás si nechávají spodní prádlo, ale jezdí na plavání a tam jezdí bez plavek a jsou nahatí. Nevidím v tom problém.
Co si pamatuju od sebe, tak my si ve školce svlékali na spaní i spodní prádlo.