Syn (3,8) nechce mluvit a tak zkouší jinak komunikovat
Ahojky holky (maminky), mám takový problém a potřebuju se s Vámi poradit. Mám syna, kterému budou v lednu 4 roky a máme problémy s mluvením. Občas, když se mu chce snaží se opakovat slabiky. Samozřejmě, že chodíme k psychologovi (psychiatrovi) a k logopedce atd. ,ale teď nastal problém ve školce. Z důvodu toho, že nemluví tak se snaží na sebe jiným způsobem upoutat pozornost. Dneska jsem si pro něj byla ve školce a ředitelka řekla, že ubližuje ostatním dětem atd. No prostě z něho udělala parchanta, který šikanuje ostatní děti. Dneska prý strčil do holčičky, která upadla a málem si rozbila hlavu. Přišla s tím, že mám donést papír od lékaře, že může chodit do normální školky, protože si myslí, že potřebuje stálou pozornost. Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím nemáte nějaké zkušenosti a jestli mi můžete poradit, jak při takovém případě postupovat? Mám si hledat nějakou speciální školku? Jaké jsou spec. školky na Praze 5? A myslíte, že se rozmluví, když už mu budou 4 roky a pořád nic? Děkuji za jakékoliv rady.
@evab. Tak to je přesně i Náš případ, jen s tím rozdílem, že malému budou na konci ledna 4 roky. Od každého jen slyším, on se rozmluví až tě z toho bude bolet hlava. Neboj si užiješ a pak budeš chtít, aby byl potichu. No jo,ale co se týká školky, tak tam už je prostě problém!!!
@sisstin nemohla by jsi mi poradit s jakou hrou a cvičením začít si hrát s chlapečkem- za měsíc mu budou 4. Už rok chodíme na foniatrii a necelý rok ke klinickému logopedovi, SPC Jihlava mu udělal individuální plán do školky. Má poruchu řeči- podle foniatra opožděný vývoj řeči s poruchou autistického spektra, podle logopeda, opožděný vývoj řeči, mutismus. Tak si vyber 😉. Když jsme začínali, mluvil mami, babi-asi do 20 slov. Dnes už něco málo spojuje, zatím moc nepoužívá slovesa, může mít těch 200 slov. ale jsou to spíš, podstatná jména a citoslovce. umí si hrát sám, má to děj, staví lego, puzzle, tancuje amá rád když si čteme. Rozumí mluvenému slovu.
Bude mít brzy narozeniny, tak bych mu chtěla koupit nějakou tu skládačku. Moc děkuji Silva
V Praze je myslím nějaký logopedický stacionář, ale nevím jestli by to bylo to pravé pro vás.
@hancatko Ahoj Můj syn má taktéž ten sami problém je mu 7let do 4 my říkaly ze to Chce čas a dnes me posílají od čerta k ďáblu psychologi,logopedie,neurologie,fonijatrie, a sama už nevím kam chodit .navštívila jsem i homeopata ten me stal celkem 2000kc a nic. ve školce i ve skole ten sami problém z chováním proto ze jsem mu deti smějí a tim ho rozčílí..... ? tak jsem syna dala do logopedicke školy a hned je vse jinak chování v pořádku nasel si i kamarády.. a mluva o dost zlepšena. dalo my,ale práci tu školu zaridit a vy běhat byl plný stav čekaly jsme až se uvolní místo ... kluka dovážím,ale stoji to zato. on je z pokojný a Já nemám pocit ze mam nějak jine Dítě jak my naznačovaly pedagogové na základní škole. držím palce
jo a v Praze je ta logopedicke škola taky tedy jestli jsi z prahy ve Vršovicích ul moskevska tak třeba ti pomuzou
Dobrá školka je Sluníčko v Motole. Naše Ela má 4 roky a lehkou smíšenou dysfázii. Chodí do logo školky. Problémy s chováním naštěstí nemá žádný. Ale před rokem se chovala úplně stejně jako tvůj chlapeček. Rozhodně bych si našla jinýho psychologa. My jsme byly u Magdaleny Novákové na Petřinách a můžu jí jenom doporučit. Hlavně Elu odhadla naprosto přesně, zprávu mám doma už po měsíci. Což je super, je s ní skvělá komunikace, hlavně ta zpráva je napsaná srozumitelně. A to se mně ještě ptala, jestli pro školku nechci nějakou lidštější 😀 . Myslím, že kdybys měla nějaký papír v ruce, tak by se ve školce chovali líp.

@dezyre jako urcite praci to jde zlepsit, ale proste ta tiha ma svoje limity a pres to bohuzel nejde vlak 😉