Syn nechce ve školce jíst a zapojovat se. Zkušenosti, rady?

22. lis 2022

Ahoj potřebovala bych slyšet vaše zkušenosti a rady. Syn v létě mu byli 3 roky začal chodit do školky teď je to teprv druhý týden co tam chodí, ale nechce ve školce vůbec jíst ani si sednout ke stolečku, přitom doma hezky jí sám u svého stolečku. A nechce se vůbec zapojovat do společných aktivit či společného tvoření. První týden ve školce i plakal a nechtěl pít to už je dobré. Já bych prostě řekla, že bude potřebovat více času jak s tím jídlem tak i se zapojováním. Každé dítě se adaptuje jinak dlouho. Ve školce mi přijdou, že si sním neví rady a neví jak na něj přitom doma problém žádný není. Podotknu, že syn zatím moc nemluví, ale doma se domluvíme bez problémů.

amazienka
22. lis 2022

Holt na to není zralý.

jjasmina
22. lis 2022

Není na to zraly, nechala bych ho tam 3 týdny a uvidíte. Známé se adaptoval až po těch dvou týdnech tak, nechtěl jist, neposlouchal, nezapojoval, když měl jist, tak tam lital a dokonce se i pocural. Ale zlepšilo se to

gdpr
22. lis 2022

Môj taký bol na začiatku jaslí tak s učiteľkami sme sa dohodli, že najprv bude chodiť len na pol dňa a potom sám chcel ostať dlhšie keď si zvykol cca po 3 mesiacoch. A čo sa týka stravy mal tam len svačinku pri ktorej vymýšľal na začiatku ale keď si zvykol na učiteľky, režim, prostredie, deti.. Tak potom normálne už jedol všetko.

andelka
22. lis 2022

Nejí vůbec? Můj nastoupil v září, v lednu mu budou čtyři. Nejí svačiny,ale pije a jí oběd. Zpočátku si taky nechtěl hrát, vůbec nebyl zvyklý na děti, kolektiv, řízenou činnost, nechce dělat něco s ostatními,podle pokynů. Ale poslední dobou se už občas zapojí, do rozcvičky,do tvoření. Šlo to postupně. Školku moc rád nemá, nechce vůbec o školce mluvit, o tom co dělali, o kamarádech, ale vím,že celkem funguje,i s dětmi už kooperuje. S mluvením je taky na štíru,hledáme logopeda. Ale od nástupu do školky se rozmluvil víc.

autor
23. lis 2022

@andelka Nejí, asi 3x snědl kousek svačiny jinak ho beru po obědě domů a doma sní oběd ze školky. V létě mu přílišli na celiakii do té doby skoro nic nejedl jak mu lepek nedělal dobře. Už se doma hodně rozjedl co dodržujeme dietu, ale ve školce prostě nechce 🤷 Podle mě to bude spojené s tím a chce to jen čas. K logopedovi už chodíme a bylo mu právě doporučené začít chodit do školky, že by mu to mohlo pomoct.

andelka
23. lis 2022

Vaříš mu ty nebo mu bezlepkove vaří ve školce? To může být komplikace dost. U nás školka pomohla , kdežto u nejstaršího vůbec. Tam začal rozvoj až po 4 roce, kdy chodil do školky skoro rok. Je to individuální. Každopádně u nás to chce asi hlavně čas. Ta adaptace může trvat až 3 měsíce.

autor
23. lis 2022

@andelka Vaří bezlepkově ve školce. No uvidíme teď byl 2 dny ve školce a je opět nemocný, takže ta adaptace se tím prodlužuje. Jako myslíš rozvoj ohledně mluvení? Musím říct, že co je syn na dietě snaží se i více opakovat slova sám se naučil počítat do 10 během týdne, takže doufám že kdyz už mu není špatně z jídla a drží tu dietu, že mu to pomůže i v tom mluvení 🙂 A ve školce to hold bude běh na delší trať.

andelka
23. lis 2022

Určitě i to pomůže. Že dítě nemá jiné problémy,které ho omezují.
Syn též,tři dny ve školce a zítra asi zas už doma. Pořád dokolečka.