icon

Už nemůžu z mého 6ti letého syna - je sprostý, drzý, nezvladatelný

juliemichal
29. srp 2018

Ahoj holky už fakt nemůžu z mého 6ti letého syna ☹
Michal byl klidné dítě,hodné,chytré,pomáhal jak se dalo,ale nastal čas prázdnin a od té doby se zhoršil a to hodně moc ☹
začal mluvit sprostě,i k tátovi si to dovolí,že mu nadává aj ☹
před chvíli mi řekl,že mě dobije,křičí na nás,prostě už se nedá zvládnout,říkám si kde mám to svoje milované děťátko,které bylo hodné,mazlivé,pomáhalo nám,ve školce z něj měli radost ☹
vztáhnout na něj ruku nemůžu,protože můj manžel mi to nedovolí a říká mi je otevřené okno,nedělej ostudu ☹
no,ale já si po sobě od něj nenechám řvát a ani aby mi říkal,že mě dobije aj ☹
už fakt nevím co s ním dělat,jsem bezradná ☹
můžete mi prosím poradit co s ním dál ☹ jak z něj udělat zase toho hodného chlapečka?
oni mě tady zničí jak manžel tak malý Michálek ☹
Michal ještě dnes i na jeho nejmladšího brášku natahoval pěstičky a chtěl ho i kopnout ☹ rád mu ubližuje tak i rád ubližuje svému staršímu bráchovi ☹ který se ho bojí ☹
nechápu jak se mohl za ty 2 měsíce takto změnit,nevím co jsem udělala špatně,že se takto začal chovat,nevím proč mi manžel nedovolí mu dát po dupě,myslím si,že by to eventuálně zabrat mohlo ☹
tatínek se mi už zdá jako paranoik ☹
omlouvám se za sloh,ale potřebovala jsem to ze sebe dostat a poradit od Vás,které jste toto zažily co s ním dělat aby nás jednou třebas nezabil ☹
děkuji moc miluji moje syny strašně moc,ale už mě to jeho chování strašně moc bolí a nezvládám to ☹ ☹
prosím rýpalky typu,že si za to můžu sama aj tak tady nekomunikujte píšu si jen o radu a vypisuji se,protože to už nezvládám ☹ ☹

Strana
z6
felinegrace
30. srp 2018

Tak zjevně víš co dělat, jak bys nastavila hranice, ale bez podpory manžela to samozřejmě nejde, pokud ti v tom vyloženě fyzicky zabrání tak nezmůžeš nic. Takže zjevně je problém v chlapovi a syn to asi i vycítil. Pokud se i k tobě muž chová nevhodně, nejenom že nejste rovnocenní partneři kteří se na všem domlouvají ale jestli tě psychicky ponižuje atd. tak to je samo o sobě domácí násilí (psychické) - nezapomeň na to a řeš to co nejdříve, nenech se zmanipulovat a neomlouvej ho (to běžně oběti psychického násilí dělají), že by na tebe nesáhl také neznamená že se to v budoucnu nemůže stát, často se to stupňuje. Měla jsem to doma vím o čem mluvím. Pokud ti ještě máma cpe že je dobrý táta ale ty ten pocit nemáš tak s tebou manipuluje i ona. Čím déle to budeš poslouchat tím víc tomu budeš i sama věřit. Pokud jste někdy byli spokojení, ale teď nejeví žádnou snahu to vrátit do toho stavu, už se to nikdy vrátit nemusí tak na to nečekej. Pokud pije jak píšeš tak je to moc a prakticky je tedy pořád trochu pod vlivem a nemůže ani jasně přemýšlet. Jestli je to v pokročilém stadiu tak ani poradna nemusí pomoci to je spíš pro lidi co mají menší problém a chtějí oba spolupracovat, jinak pokud tam vůbec chlapa dostaneš bude se tam chovat jinak, ještě zmanipuluje psychologa a udělají ještě blbce z tebe, pokud je tam i nějaká porucha osobnosti nebo alkoholismus tak nemusí pomoct nic a bohužel někteří psychologové to ani nerozeznají. Řeš to radikálně dokud - jak říkaš - na tebe nesáhne, vyhrožuj rozvodem (u soudu bys měla všechny trumfy) atd. uvidíš jak bude reagovat.

rubika
30. srp 2018

@juliemichal Nemáte to vůbec lehké, vám povím. Opravdovým základem výchovy je jednota rodičů. Aby se jeden postavil za druhého, v názorech a vubec ve vsem. Deti musi videt, ze si maminka vázi tatínka a naopak.
Nemusíte mít na vse stejný názor ale je důlezite si je vyjasnit v soukromí a pred detma vystupovat tak jak se dohodnete.
Jinak 5-7 piv je hodne. Pak rozumim, ze se s manzelem komunikuje spatne. I kdyz není na mol tak má hladinku a to vnimani situací neni standardní.
Dokáze vůbec nepít? Nebylo by spatné to zkusit, az by zazil derilium, mozna by si uvedomil ze ma s alkoholem problém. Ovsem musí to chtit sam.

ann_87
30. srp 2018

Podle toho, co popisuješ navíc - že ti manžel drží ruce, abys syna neplácla, to je teda mazec. Ty děti to všechno vidí proboha. O to víc, že máte tři kluky, kteří si tenhle vzorec chování přeberou do svýho budoucího života. Nenechte to dojít tak daleko. Lehko se to říká, ale být tebou, okamžitě začnu řešit situaci s manželem, a prvotně by se mělo začít u toho, že nebude lábat 5-7 piv denně.

rubika
30. srp 2018

Jinak chovani syna rekla bych odpovidá ovzdusi u vas doma. Vypadá to ze se zlobi, je nestastny a to je jeho zpusob jak to ventilovat.

kajalka
30. srp 2018

Kluk je chudák, evidentně už neví kudy kam. Otce má psychickýho tyrana - alkoholika a matku, co by měla s otcem vytřít podlahu, ale neudělá to, protože maminka jí řekla, že je jako otec báječnej. Jako cože?! Jestli chceš mít ze svých dětí jakžtakž fungující dospělé muže, co nebudou své partnerky týrat, tak máš na to zhruba 5 minut. Objednej do rodinné poradny aspoň sebe a začni to řešit.

ariadna12
30. srp 2018

Denne vypit 5-7 piv a o vikendu vic, priznej si, ze chlasta jako duha, je to zavislak. Zijes s alkoholikem. Jestli chlasta pred detma, ma kluk super vzor co delat, az uvidi problem. Nerespektovat zeny a chlastat.

zelenaesmolda
30. srp 2018

@klea81 taky sleduju nevychovu 🙂

kittyy17
30. srp 2018

Pošli ho s tatínkem na celý víkend na nějakou Apaluchu 😉 tatínek už si ho srovná, až mu rupnou nervy...
Já nezvládám čtyřletého, je hodný, ale straaasne divoký a bezohledný už od narození, a nepomáhá vůbec nic, na zadek dostává i od tatínka

kajalka
30. srp 2018

@kittyy17 To se chlubíš, nebo si stěžuješ? Když už ve 4 letech nefunguje dítě bít, po čem sáhnete, až fakt nastanou problémy?

kittyy17
30. srp 2018

@kajalka stěžuji, taky už nevím jak na něj, vysvetluji pořád dokola a je to jako házet hrách na zeď... Vůbec neposlouchá co mu říkám, po pár slovech se otočí a jde pryč, nebo si začne zpívat, čímž mě vytáčí k nepříčetnosti. Radši si ani nepredstavuji pubertu...

zelenaesmolda
30. srp 2018

@kajalka biti nefunguje nikdy,v zadnem veku

kajalka
30. srp 2018

@zelenaesmolda To nerozporuju 🙂 Snažím se děti nebít, neříkám, že ve vyhrocených situacích neujedu, ale většinou pak bulíme všichni.

kajalka
30. srp 2018

@kittyy17 Tak hledej způsob, co fungovat bude. Vysvětlování horem dolem taky nemůže fungovat, dítě není schopné to pobrat. Výchova je strašně obsáhlé téma, ale fyzické tresty by do ní patřit rozhodně neměly.

zelenaesmolda
30. srp 2018

@kajalka tak stane se,jsme jenom lidi

kittyy17
30. srp 2018

Jediný co u nás trošku funguje, že se pomazlime a slibime si, že na sebe budeme hodní. to vydrží tak půl hodiny. Taky ho podplacim zmrzlinou, když bude hodný, vydrží než ji sni.
Je strašné temperamentní a ve své divokosti ubližuje okolo sebe, zběsile běhá, ječí, strká do dětí, místo aby se ukázal tak je s únavou ještě divočejší, a já a uvažuju o kapkách na zklidnění pro nás oba...
A doktorka tomu nasadila korunu, když se mě zeptala, proč ho posílám do školky, když jsem doma s malým. Že prý je hodný, u ní v ordinaci...

kittyy17
30. srp 2018

* místo aby se utahal..

normalnimatka
30. srp 2018

@kittyy17 ale ve školce je určitě hodnej ne?🙂))))

kajalka
30. srp 2018

@kittyy17 Zkus rapidně omezit cukry. Úplatkama taky ničeho nedosáhneš. A co nějaký kroužek? Taky mám 2 pošuky, platí na ně jasně danej plán dne, hodně jsme venku, chodí na plavání a sportovní přípravku. Jak dýl čumí na pohádky nebo maj sladkosti, tak bych je strelila na Mars.

kittyy17
30. srp 2018

@normalnimatka ze začátku si učitelky stěžovaly, že bije děti. Pak jsme přišli na to, že je nebije ale hraje si tak, že nechápe že ubližuje, když k někomu přiběhne a dloubne do žebra. To jsme mu vysvětlovaly s učitelkou asi dva týdny, až si jedná maminka v šatně všimla, že její syn má červený krk a že ten můj ho škrtil. To mi ruply nervy, a řekla jsem tomu svými sigrovi, že jeste jednou uslyším něco takového a dostane na zadek. Paní učitelka to obratem změnila a řekla mu, že dostane na zadek od maminky toho chlapečka, a tohle konečně zafungovalo.
Teď byl tři měsíce doma, je jak z divokých vajec a já se desim co bude ve školce...
Nechci ho bit, nechci křičet, připadám si že jsem selhala, a výhrůžka že dostane na zadek je většinou jediné řešení...

ariadna12
30. srp 2018

@kajalka taky mne napadl nejaky krouzek nebo sport. Znam kluka, co byl dost zlobidlo, a srovnalo ho podstatne judo (je to o sebeobrane a vnitrnim klidu). A mohl by si najit jine kamarady.

kittyy17
30. srp 2018

@kajalka včera jsem ho přihlásila do atletické přípravky, ven chodíme i dopoledne, jinak bych ho zabila doma, a televize je jediná možnost jak uvařit oběd. Dvě hodiny před spaním má zákaz čokolády, po ní běhá naprosto nekontrolovatelně jako tryskomyš. A náš mladší se už taky projevuje podobně... Přesně jak píšeš, dva pošuci 😀

ariadna12
30. srp 2018

@ariadna12 existuji i krouzky jako judo pro deticky, nejen pro vetsi deti, taky uvazujeme casem na neco takoveho prcka dat.

kittyy17
30. srp 2018

@ariadna12 judo je dobrý nápad, příští rok, zatím stačí jeden kroužek týdně, příští rok mu přidám, to už bude mít víc respektu z trenéra... Jediná možnost je utahat ho...

pejskyne
30. srp 2018

@juliemichal Ahoj. Za pár dní začne zase školka a škola, nastane pevnější režim a snad přinese trochu klidu, aby ses mohla na vše kouknout trochu s odstupem. Teď jsi hodně vyhrocená, těžko vneseš do situace nějaký klid, když žádný nemáš. Takže nenasazovat růžové brýle, ale zkusit si všechno pro sebe objektivně zhodnotit. Souhlasím s názory výše, že k tomu může hodně pomoct nezúčastněná osoba, tzn. psycholog apod. Nevím, jaký problém jste s psychologem řešili se starším synem, ale u tohoto mi přijde, že by mohlo hodně zapůsobit už jen to, že se to vůbec před někým cizím řeší. Občas promluvím jako úplně cizí paní venku na nějaké dítě v afektu a dítě je obvykle zaskočené a velice rychle se pokusí pojmenovat, co teda chce a jak by se to dalo řešit, m.j. proto, ať už dá ta cizí baba pokoj a nesere se do něj 😉. Přeju hodně štěstí. Mimochodem mám podobně starého syna, jako je tvůj nejmladší, a vnímám, že to je celkem náročný věk, právě i pro starší sourozence.

mysek
30. srp 2018

@juliemichal i ja mam podezreni u syna na Adhd a je to nekdy fakt narocny, jen kdo to zna umi pochopit. Jen proste urcite to nevyresi fyzicke nebo jakekoliv tresty. Drzim palce.

anazuzzuzana
30. srp 2018

Já jsem v tomhle pro hodně lidí asi dost sluníčkova, ale začala bych u sebe. Pořádně se zamyslet nad sebou, mužem, vztahy mezi vámi, atmosferou doma. Pokud se takto změnil za prázdniny, tak to může být právě něco doma, protože doma trávil mnohem víc času než během školního roku. Vztahy mezi tebou a mužem nejsou dobré, a to se logicky odráží i na dětech. On jako prostřední v dost kritickém věku, to prostě špatně vstřebává (na rozdíl třeba od staršího syna), ale už velmi vnímá (na rozdíl třeba od mladšího). Určitě je nutné být přísná, násilí netolerovat a trestat. Ale proboha ne fyzicky. To mu chceš jako ukázat, že nesmí bit sourozence a říkat ti, že tě dobije tím, že ho sama budeš bít?

denny27
30. srp 2018

@juliemichal no jestli se s tím klukem přes prázdniny na tom dvorku potkával, tak takové hlášky zkouší i doma... nedávno třeba syn cestou domu z brouzdaliště prohlásil něco o pí.e!!😈😈 Tak říkám, kde to jako vzal...no samozřejmě, že od svého spolužáka... mimochodem od toho, o kterém sem psala v jednom příspěvku na zdi o ADHD...a náš kluk je s prominutím blbej, že spolužák, když něco řekne, tak syn, aby dokázal, že je to a to pravda, tak to splní..jednou treba to,že spolužák nevěřil, že syn má doma peněženku s tisicovkou...tak, že ji má donést do školy..a pak tenhle spolužák se hlásí učitelce, že syn má to a to....ono těch věcí je víc, co se staly... u nás je to tak, že ta přísná jsem hodně já..a občas syn taky pronesl nějaké takové hlášky...no rovnou jednu schytal přes pusu....tohle by si dítě dovolovat nemělo..

merope
30. srp 2018

@juliemichal Musím říct, že nejvíc mě na tvém příspěvku zarazilo toto: "já stále doufám a přeji si,že se Michal (manžel) změní a bude takový jaký byl na začátku vztahu." Protože to mi až příliš připomíná mě, která jsem vydržela přes půl roku ve vztahu s domácím násilím, které se postupně stupňovalo a stupňovalo (začalo to "jenom" věcmi jako vyhazováním učení z okna - když jsem se učila a jemu se to zrovna nelíbilo). Plné slibů, že se změní a jen a jen zhoršování (a to on aspoň občas sliboval, ač nevěřím, že to opravdu chtěl dodržet). Ty jenom věříš - aniž by ti on řekl, že se měnit chce.

A ano, alkohol v tom občas potom byl taky - občas se prostě napil a pak šílené. Ale nepil pravidelně, spíše výjimečně (řekla bych, že ani ne 1x týdně, ten tvůj pije dle tvých slov denně). Když si dá 6 dvanáctek, víš kolik to je alkoholu? Odpovídá to zhruba třetině litru vodky. Umíš si představit, že by si dal DENNĚ třetinu lahve vodky? A mimochodem - mrkni na libovolnou kalkulačku alkoholu - pokud si dá podvečer 6 dvanáctek, tak teprve druhý den ráno (v závislosti na hodinách a rychlosti) bude bez alkoholu v krvi. Tak jen doufám, že do práce nejezdí autem a že má práci, kde alkoholem nikoho neohrozí.

Tzn. ty sama bys měla vyrazit primárně za psychologem - a počítat s tím, že manžel tě bude zesměšňovat, říkat ti, že jsi blázen a možná se bude bát, že ti psycholog vysvětlí, že tento způsob života opravdu nelze. Pokud to bude rozumný psycholog, dá se tam vyrazit i se synem. A možná tam následně vezmi tu chválící maminku, třeba jí taky vysvětlí, že tohle ne.

astyna
31. srp 2018

Bydlíme v paneláku, papundeklové zdi, věčně balkon dokořán a teda vychovávám, jak potřebuju 🙂 ten chlap s tebou není nonstop ne? Včera dostal syn na zadek, když mi zdrhnul od kočárku na nádraží a šupačil si to k výtahům, poslouchat se musí...

zelenaesmolda
31. srp 2018

@astyna aha,syn byl potrestan za vasi nepozornost?on z toho rozum nema a vy si ho mate hlidat

Strana
z6