icon

V jakém věku dát dítě do školky?

lauraa01
30. čer 2025

Dobrý den chtěla bych se zeptat v kolika letech jste dávali děti do školky děkuju

Strana
z2
ee.liska
30. čer 2025

První syn šel v den třetích narozenin, dcera a druhý syn ve 2,5 letech

lenerka1
30. čer 2025

Syn šel ve 2,5 do dětské skupinky, reálně byl zralý až po 4. roce. Prostřední dcera šla ve 3, reálně zralá byla klidně od 2, miluje společnost vrstevníků. Nejmladší půjde teď ve 3 a klidně by mohla ještě půl roku, rok pobýt doma, kolektiv k životu nepotřebuje.

lenickakl
30. čer 2025

2 a ctvrt.

jancazao
30. čer 2025

Starší dcera ve 3 letech, ve školce byla šťastná. Syn je narozený na konci prosince a šel v necelých 3 v září. Oba naprosto v pohodě.

evellin123
30. čer 2025

@lauraa01 ahojky ,syn je listopadový a šel teda už v září takže 2 roky 10 měsíců. Nám se nedařilo dřív odplenkovat až v létě se to povedlo a v září nastoupil,ale já jsem ještě s holčičkou na mateřské ,takže celý rok chodil po obědě domů a zvládal to i díky paní učitelce skvělé. Podle mě hodně záleží i na paní učitelce ,pokud je ochotná a hodná ,tak je to super 👍

alkena
30. čer 2025

3 a 3 měsíce, 3 a 4 měsíce

lizzie02
30. čer 2025

Starší až jako předškolák a mladší pár měsíců před 5.narozeninama do dětské skupiny, teď půjde jako předškolák už do školky 🙂

palja
30. čer 2025

@lauraa01 první dcera ve 2,5 letech, druhá ve 3 letech.

krisstina93
30. čer 2025

Ve 3 a půl všechny děti, jsou narozené konec zimy- jaro, takze prostě ve 3 letech šli na jaře k zápisu a ve 3 a půl nastoupili do školky. Dřív to u nás nemělo smysl, kvůli přetlaku se mladší děti do školky nedostanou a v průběhu roku neberou.

lauraa01
autor
30. čer 2025
@evellin123

@lauraa01 ahojky ,syn je listopadový a šel teda už v září takže 2 roky 10 měsíců. Nám se nedařilo dřív odplenkovat až v létě se to povedlo a v září nastoupil,ale já jsem ještě s holčičkou na mateřské ,takže celý rok chodil po obědě domů a zvládal to i díky paní učitelce skvělé. Podle mě hodně záleží i na paní učitelce ,pokud je ochotná a hodná ,tak je to super 👍

@evellin123 ahoj prosím jak jste odpenkovala?
Snažím se teď u dcery budou jí 2 roky dnes jsme začali 😊
Dceru bych chtěla dát příští rok do školky aby jsi zvykla než mi skončí mateřská 😊

krtcice
30. čer 2025

Všechny ve 4 letech. Měla jsem pokaždé RD na 4 roky a děti byly se mnou.

berynka
30. čer 2025

Nejstarší dceři byly v kvetnu 3.roky a šla do školky od září.Do čtyř let chodila jen na dopoledne.
Mladší dceru jsem dala do dětské skupiny ve 2 1/4 letech,nejdřív na dva dny v týdnu dopoledne a od 2 1/2 už na celý týden dopoledne.
Nejmladší syn chodil do dětské skupiny od 2 1/2,jeste letos jako předškolák remcal,at ho vyzvedáváme po obědě 🙄😅.

lauraa01
autor
30. čer 2025
@krtcice

Všechny ve 4 letech. Měla jsem pokaždé RD na 4 roky a děti byly se mnou.

@krtcice mě řekli že to přímo do 4 let dítěte nejde
Dceři teď v srpnu budou 2 roky a od příštího roků by nastoupila do školky 😊

cherie24
30. čer 2025

Starší přesně ve 3 letech a celý rok probrečela, chodit tam nechtěla. Nakonec chodila max 2x týdně na dopoledne, kolikrát ani to ne. Zpětně jsem toho litovala a dala bych jí až jako 4 letou. Prostřední dcera půjde teďka od září bude jí 3 a třičtvrtě. Nejmladší půjde ve 3 a půl letech.

lauriak
30. čer 2025

Obidve dcery boli od dvoch rokov v detskej skupinke: najprv na doobedie, 2 dni v tyzdni a postupne sme pridavali. Do normalnej skolky isli v 3 a 3/4 a 3 a 1/2 roku.

evellin123
30. čer 2025
@lauraa01

@evellin123 ahoj prosím jak jste odpenkovala?
Snažím se teď u dcery budou jí 2 roky dnes jsme začali 😊
Dceru bych chtěla dát příští rok do školky aby jsi zvykla než mi skončí mateřská 😊

@lauraa01 no u nás to byl teda boj , zkoušeli jsme to právě v létě u mých rodičů na zahradě (samozřejmě to jde i doma),tam nechat běhat ditko nahaté a po každém naznaku přiběhnout s nočnikem a tam vykonat potřebu. No a pak prostě mít při ruce náhradní oblečení ,chodili jsme na kratší procházky , pořád se ptali ,nechceš čůrat atd.casto převlékali ,hodně pocuranych věcich ,ale prostě musí se vydržet a pak jedno dne opravdu ze dne na den najednou začal chodit sám na nočník a bylo to Dokonce nám další půl rok trvalo odplenkovani na noc to se nám povedlo až teď lednu .jo a koupili jsme nočník s volantem a to se mu líbilo a ještě jsem za každé vycurani lepila samolepku na nočník to jsem taky někde četla,ale je fakt ,že to zas takový úspěch nemělo .

krtcice
30. čer 2025
@lauraa01

@krtcice mě řekli že to přímo do 4 let dítěte nejde
Dceři teď v srpnu budou 2 roky a od příštího roků by nastoupila do školky 😊

@lauraa01 jj teď už asi ne. Koukala jsem že je RD na 3 roky, což mě štve. Ale u dětí co už mám narozené, to ještě šlo.

lauraa01
autor
30. čer 2025
@krtcice

@lauraa01 jj teď už asi ne. Koukala jsem že je RD na 3 roky, což mě štve. Ale u dětí co už mám narozené, to ještě šlo.

@krtcice syn je narozený v roce 2018 a u něj to též nešlo skončil mi když mu byly 3 roky a 5 měsíců

lovemusicsun
30. čer 2025

Starší dcera v 2,5 letech a mladší ve 2 letech. Obojí nejprve soukromá školka, do státní šly ve třech letech.

ptoskovas
30. čer 2025

Dceru jsme dali do školky ve 3 letech a nechtěla tam být. Každé ráno brečela. Kdybych nemusela jít do práce, tak bych ji ještě nechala doma.

martulka88
30. čer 2025

@lauraa01 Syn jde v září a bude mu 3,5 roku. Mladší (bude mít 3 měsíce), půjde asi stejně, ikdyž mám mateřskou na 3 roky. Chci dělat z domu, takže to nechci uspěchat. Pokud nebudu OSVČ, asi půjde bohužel dříve

dyechampion
30. čer 2025

U nas byl odplenkovan v lete a v zari v 2,5 sel do soukrome skolky. Ale byla to blbost, idyz miluje kolektiv a je velmi socialni. Zralej a uvedomelej byl az par mesicu pred 4 rokem ve statni skolce. Priste bych to taky nemela uspechat, myslim ze optimalni je vek 3,5.

lauraa01
autor
30. čer 2025
@ptoskovas

Dceru jsme dali do školky ve 3 letech a nechtěla tam být. Každé ráno brečela. Kdybych nemusela jít do práce, tak bych ji ještě nechala doma.

@ptoskovas máme to samé

marketa1218
30. čer 2025

Dcera je v září , šla před 3 tími narozeninami. U nás to byl celkově dost boj, fixace oboustranná veliká , ale zvládla to dobře si myslím, já možná hůř 😄

teate
30. čer 2025

@lauraa01 4,5 a druhý jde teď v září ve 3 a tričtvrtě. Do třídy s tou starší. Kdyby to nezvládala, budu s ní ještě doma. Není moc pro kamarádská. Je spíš solo hráč.

hennrietta
30. čer 2025

Dcera šla v čerstvých 3 letech. Líbí se jí tam. Od pololetí tam i spala.

lilian2111
30. čer 2025

Půjde v 5. 😀 koukám že jsem asi jediná, co ji mela doma tak dlouho..

felis
1. črc 2025

@lauraa01 dcera sla v čerstvých 3 letech (je na konci rijna) a nebyla na to připravená. Kdyby šla za rok, tak by to bylo lepší... nemohla jsem ale jinak. Byla jsem samoživitelka a do práce jsem chodit musela. Navíc jsem si dálkově studovala.
Zas na druhou stranu, teď je ji 17 a žádný trauma z toho fakt nemá 😃 jen ten poslední rok ve školce, mi zpětně rika, ze se tam dost nudila.

alianan
1. črc 2025
@lilian2111

Půjde v 5. 😀 koukám že jsem asi jediná, co ji mela doma tak dlouho..

Všechny ve třech a půl letech, ale jen na čtyři hodiny a pokud nechtěly, tak nešly, to byl věk, kdy už se do školky tešily a přišly mi zralé.
Teď půjde nejmladší, budou jí čerstvě tři a uvažuji, že ji nechám ještě půl roku doma, přijde mi ještě nezralá a do školky vyslověně nechce, tak to nechci lámat přes koleno.

@lilian2111 Nejsi, moje děti sice do školky chodily od tří let, ale sporadicky a jen na dopoledne, kdyby toto naše školky neumožnila, tak je mám také dlouho doma. A vlastně nikdy nespaly ve školce, nechtěly a nebyl důvod.

zmrzlinka
1. črc 2025

Syn dva roky a dcera 2,5 roku.

Strana
z2