V kolika letech Vám přijali dítě do školky?
ahoj holky
dozvěděla jsem se že můj syn, nebyl přijat do školky... má cenu podávat odvolání.... a jak se takové odvolání má napsat ... vůbec s tím nemám zkušenosti...
byla jsem dohromady na dvou zápisech ve školkách... mému synovi budou v září 3 roky a 4 měsíce... v kolika letech Vám vzali dítě do školky... na kolikátý pokus?
navíc když matka co žije sama nebude mít práci, pak žádá stát o příspevky atd a navíc z čeho dítě uživí????
A zneužívat se dá kde co....každý system...ale dívat hned na to, jak všechny zneužívají.....mi osobně přijde mimo. Chybí tady trochu pochopení a ne hned vidět, co kdo kde udelá aby mel vyjímku....
dítě má právo na vzdelání ano....a co se ve školce krom básniček, písniček atd naučí??? psát, číst těžko....
já nevím, přijde mi na hlavu si delat tady naschvály, cpát děti do školek ve třech lletech abych měla doma klid, když jsem s mladším doma a jiné to místo pomůže třeba tak, že může nastoupit do práce....a nedostane výpoved.
U nás se zaměstnání posuzuje jako plusový bod pro přijetí dítěte do školky a jsem za to ráda.
Hlídání nemáme, soukromá školka je sice 12 km od nás, ale věčně plná, navíc při spočítání nákladů na dojezd a na školku bych mohla zrovna zůstat doma.
První mi malého ve 3 letech nevzali a já jsem dost řešila, jak to udělat - místo mi drželi, ale co s malým?
Nakonec se během prázdnin někdo odstěhoval, takže mi jej vzali.
Taky chápu, že i mamina, která má doma ještě mladší dítě, má právo na školku, ale jí jaksi nevyhodí ze zaměstnání, když je stejně ještě doma...
a nemyslite si ze je tahle diskuze a vzajemny " napadani" uplne zbytecny..pravidla jsou nastavena tak jak jsou a tim ze to tu budeme resit se ty pravidla nezmeni..
@tarra27 tvuj nazor na skolku a jeji vyznam je opravdu zajimavy mozna by ses divila co se deti ve skolce nauci...
a jen tak k zamysleni... jsme dost pragmaticky clovek tak to bude znit nekomu asi divne... ja teda nevim jak vy ale nez jsme si poridila deti tak jsme si polozila zakladni otazky, je to clovek se kterym chci dite? zvladneme to kdyz budu na rodicovske? uz 5-6 let je nedostatek skolek zvladneme to i kdyz prijdu o praci a budu doma treba rok zadarmo? co si budeme rikat mit deti pro vetsinu zen znamena "objetovat se", vypadnete na par let z oboru a u nekterych oboru je temer nemozne se vratit.... pro budouci zamestnavatele se s detmi stanete nezajimavou,... ale proste tak to je, nerikam ze je to vporadku ale tohle jsou proste znama fakta a kazdy kdo si poridi dite s tim prece musi pocitat...stejne kazdy kdo si za posledni 4-5 let poridil dite vi ze je babyboom a skolek je malo.
navic mi prijde ze to tady dost lidi vidi jenom cernobile, je zenska na rodicaku ma mit deti doma prtooze je na rodicaku...ale je dost maminek co pri rodicaku pracuji..
ja treba uz od zacatku pri rodicaku pracuju, v lednu sem si dodelala skolu(ted si pohravam s myslenkou jestli bc. nezmenit na mgr.), takze neni mamnika na rodicaku jako maminka na rodicaku.
a u skolek jde hlavne o to ze je organizuje stat, a ten uz ze sveho principu nesmi diskriminovat, a podminka zamestnani byla vypustena prave z duvodu toho ze nekdo napadl ze deti matek na rodicovke jsou dikriminovany..
Jinak k tematu. U nas je skolka zrovna rekonstruovana a pristavena. Predloni brali vsechny deti a delali i nabor v okoli. Loni brali deti, kterym jeste nebyly tri. Hodne zalezi na tom, kde clovek bydli.
@tulikiss podívej, plánovat si mužeš co chceš, ale život nekdy přinese věci tak, jak jsme třeba vubec nechtěly....co vdovy?? co ženy, kterým manžel odešel jinam....?? pochybuji, že si přály zustat samy a že neměly svoje plány...
já mám díky Bohu manžela....i práci, ale nemužu myslet jen na sebe, že já to mám v pohodě, tak ostatní mě nezajímá, at se z toho ty mámy samy třeba pos....měly si to naplánovat jinak nebo s někým jiným apod 😉
@nov777 tak to je idealni me prijde ze ten problem se skolkou jsou vazne jenom ty vetsi mesta... my ted vypadly s Brna a tam vim ze ani vsechny 4 lety loni nevzali, Bystrc byl v tomhle marnej, ted jsme kousek za Brnem a loni braly deti co meli 3 roky v kvetnu, syn je lednovej tak sem zvedava jak to bude letos..
jinak u manzelovych rodicu ve vesnici obchazi rodiny s detma a zadaji je aby deti do skolky daly aby meli minimalni pocet, aby se skolka nezavrela, protoze jak jednou odejde ucitelka tak uz tam nikdy zadnou nedostanou
@nov777 ja nerikam ze je to tak spravne jen rikam ze je to tak nastavene, a narovinu to ze zrovna ty tam to dite nedas a nechas si ho doma nic nespravi kdyz ostatni na rodicovske si ho tam daji....
tohle vsechno mi prijde podobne jako problem ockovani a umisteni do skolky... proste je to jednou tak nastavene a tim ze popiseme 400 stranek na konovi nic nevyresi
Nečetla jsem celou diskuzi, ale já jsem právě z města kde je nedostatek školek. A přiznávám, že příští rok se budu snažit staršího syna do školky dostat, i když budu pravděpodobně doma na rodičáku s mladší dcerou. A důvod není ten, že bych chtěla mít větší klid, ale právě ten, že jsou dvě. Nikde by mi dvě děti najednou s největší pravděpodobností nevzali a za sourozence ve školce jsou plusové body.
Moje oblíbené téma 😝 , jak víte, že ta matka na mateřský nestuduje, nepracuje z domu, nejezdí s mladším po doktorech nebo nemá milion dalśích důvodů proč to starší dítě umístit? Tenhle názor jsem měla už před třema rokama, kdy mi tady některé psaly, že až budu "v tý situaci", že to uvidím jinak, ne vidím to pořád stejně. Podle mě je naopak sobecký chtit po matce na mateřský, aby uvolňovala místo ve školce těm "druhým".
@morgaine Myslím si, že by mělo být přijato do školky každé dítě, které má 3 roky a je jedno, že je lednové a je půlka školního roku. Taky se mi nelíbí volat si ředitelce a neustále se připomínat. Ale bohužel někde to tak funguje ☹ Jinak si nedovedu vysvětlit, proč bylo přijato dítě, které bylo v přijímacím řízení až za náma. Vím jen, že jsem volala méně než ta druhá maminka. Jestli dala nějaké všimné, netuším... Do práce nenastupovala, byla doma s mladším stejně jako já. Ředitelka řekla, že žádným rodičům volat nebude, protože většině komu se dovolala, řekli, že už mají dítě ve školce jinde... Chápu to, ale nelíbí se mi to, že si může vybírat jen podle sebe komu místo dá a komu ne. Kdy by měli rodiče ředitelce jen jednou zavolat, že zájem stále mají? Jak pak ta ředitelka bude vědět, že třeba jen o hodinu později se to dítě nedostane do jiné školky a ten zájem už tam není? Nebo si každý má volat jen na jedinou školku? O to víc si cením toho, že mi v květnu zavolala ředitelka jiné školky, že má místo. Té jsem vůbec nevolala, ozvala se sama dle pořadí z přijímacího řízení. Takže někde se ozvou s volným místem sami, někde se člověk musí fakt snažit. Pokud potřebuji do práce a trvám na státní školce, bohužel se musím připomínat. Ty děti, na které si vzpomenu, že se do školky nedostaly, byly třeba jen pár míst pod čarou, ale maminky školku nekontaktovaly, proto se nakonec dostaly děti, co byly i za nimi. Mluvím pořád o situaci v Brně, jinde to neznám. I v tuto dobu, kdy probíhá přijímací řízení, se už dostalo pár dětí, které mít 3 roky před začátkem školního roku nebudou. V jiných čtvrtích se nedostaly třeba i čtyřleté děti. Pak je to o tom, jak moc jsou ochotni rodiče jezdit jinam.
a jak by to teda podle tech co striktne by braly jenom deti zamestnanych matek melo byt pokud ta zena jde v dubnu k zapisu dite ma od zari nastoupit a ona treba prijde o praci, nebo dokonce otehotni, tak to ma okamzite nahlasit ze dite nenastoupi nebo ze bude chodit jenom mesic kdy ona bude jeste v praci a pak pujde v rijnu na materskou tak to uz si ho necha doma... nic neni cernobile ale ja mam pocit ze vy tak na svet koukate

@tulikiss Panebože, náročný to má ženská na mateřský vždycky, ať už s jedním dítětem nebo se dvěma.. o tom se tu přece nikdo nepře. Jenomže ta maminka na mateřský s mladším dítětem nemusí jaksi řešit, kdo se jí o to starší dítě postará, když bude v práci.. bude mít větší honičku, ale..