Vyřazení ze školky kvůli dýcháčku
Dobrý den, maminky, potřebuji poradit, třeba se vtom někdo vyzná nebo zažil podobnou situaci, jde o to že, moje málá byla u zápisu přijatá do školky, teď prvního září nastoupila poprvé..má atop.exém, a občasné dýchací problémy, tzn.při nemoci trpí na průdušky a špatně se jí dýchá, na popud toho dostala dýcháček (inhalátor) s ventolinem který jí pomáhá, někdy se jí to stane ikdyž třeba dlouho utíká, ale jen občas. ve školce jsem se o tom zmínila,a ukázala jim ten dýcháček,kdyby náhodou se to stalo zrovna ve školce, p.učitelka hned řekla že nesmí podávat žádné léky (což chápu), a hned že tu být teda nemůže,nechala si ji tam stím že jak půjdou ven na zahradu že příjdu a budu si ji hlídat,a odpoledne to bude řešit s ředitelkou, no a pak mi hned volala že už do školky nesmí, dokud nebudeme mít papír od dr s diagnozou co jí je, ale že to v našem případě moc dobře nevypadá.. bylo mi od ní řečeno že kdyby se u ní prokázalo astma že do školky chodit může, ale pokud schledají že je zdravá pouze s omezením třeba na ten dýcháček, tak stím prý ve školce být nemůže a už ji nepřijmou ☹ mě se to zdá všecko divné, přece není jedinná s takovými problémy, tomu nevěřím..ani přístup se mi nelíbí, v pátek nesměla jít že prý když mám dovolenou že si ji mám nechat doma, v pondělí už du doo práce tak řekli že muze prijit jen na dopoledne, a pak najednou že nesmí vůbec a bez mého vědomí ji odhlásili z obědů a svačin,dozvěděla jsem se to až pozěji, dala mi do ruk její starý evid.list plus nový že až budeme mít neco od dr,tak mám zavolat ☹ omlouvám se za dlouhý popis,přesto prosím pokud má někdo zkušenost at napíše, moc děkuji
@lajla Přesně, to určitě nejde. Spíš to dítě učit, aby poznalo, kdy ho potřebuje a s pomocí ho dokázalo použít. Někdy mám pocit, že se nemocné děti trochu podceňuji v tom, co dokážou samy zvládnout. Moje zkušenost je spíš taková, že čím závažnější nemoc, tím svedomitejsi a samostatnejsi dítě. Já jsem si taky ve školce uměla píchnout inzulín sama. Stejně tak poznat hypo. To je taky spíš úkol pro rodiče, aby v tomhle to dítě učili samostatnosti. A ten zbytek už pak mohou obstarat učitelky.
jeste jednou moc diky vsem za reakce. na tu TČM se urcite kouknu,diky.. jinak holky,malou samozdrejme krotim,snazim se aby tolik nelitala..a hlavne ona to moc dobre vi..takze by urcite poslechla i ucitelku kdyby ju upozornila at tolik nelita. tak jak vi ze nesmi cokoladu..tak vi ze nesmi tolik litat. co se tyce toho dychacku..nema ten klasicky co se strika primo do krku..ale ma takovy ten jakoby stou maskou na oblicej, nevim jak lepe popsat snad pochopite 🙂 je teda delsi a teprv na konci je ta lahvicka s ventolinem, coz ona si da k puse ale uz to svyma ruckama proste nezmackne a kdyz uz jo tak se ji to oddela s pusinky a je to knicemu..krasne umi mluvit,ona si rekne ze nemuze dychat, je to hodne chapava holcicka 🙂 napr.ted nedavno ji sousedka dala fidorku do ruky..ona se podivala co to je a videla orech a cokoladu,vratila ji to se slovy to ja nesmim tam sou orechy a cikolada,ja mam exemek 🙂 stoprocentne vim ze kdyz by nemohla dychat ze by to ucitelce rekla. ne jak ona si mysli ze by ji furt musela mit na ocich ze by mela strach ze se nekde schova a nebude moct dychat. je to hodne o te pohodlnosti ucitelek, nekde to jde nekde proste ne, jak vidim..jako pokud mi ji fakt nevezmou tak to ponesu hodne tezce..ona je mezi detma strasne spokojena,a hrozne se do te skolky tesila..a ted se furt pta kdy zas pujde ☹ takze furt nake vysvetlovani.. treba s varenim v jidelne nemeli sebemensi problem..to hned kucharka prisla a resila to semnou co smi a nesmi a co misto toho a toho to bylo super takovy pristup.
@sarihypořád dumám,proč to v té školce udělaly/ředitelka a učitelka/.Není to ze strachu? Měla jsem jet se studenty na výlet do Prahy a taky jsem se bála o 1 studentku-epileptičku...je to dneska o strach,rodiče hned vše dávají k soudu nebo si stěžují...trošku se tomu nedivím.Kolega se postaral o studentku,která si na lyžařském výcviku zlomila nohu a rodiče si stěžovali,že jim volal až z nemocnice a ne hned u úrazu.Dostal 10% z platu dolů na půl roku...není to jediný případ.
@hankar20 ona tu svoji rekuperací málem nepřežila. Střevo přestalo fungovat úplně. Pak se dala operace zase zpět na vývod a střevo nenaskocilo.. Modlili se.. Čtvrt roku byla holka na jipce, protože ji chyběli živiny, vitamíny a ty základní věci.. Samo by bylo fajn kdyby se učitelky uvolnily pytlík vylít a vyměnit ale chápu a znám, že se do toho nikomu moc nechce, aspoň, že je mezi dětmi.
*reoperaci

@werumka určitě,souhlasim...
Moje ho ve 3 taky umělá použít, naštěstí díky čínské medicíně už nepotřebujeme...
Ale zase ho bude muset mit učitelka někde schované...nelze ho nechat malému dítěti,uz jen z důvodu aby se nedostalo k jiným dětem