icon

Žloutenka ve školce. Nechaly byste dítě preventivně doma?

janakyzivatova
17. říj 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenost. U nas ve školce byl rodič nakazeny zloutenkou, dítě z té rodiny přestalo chodit do školky, ale když jsem chtěla nechat dceru doma, tak nám to v podstatě zakázali, že je dcera předškolák do školy docházet musí. Je sice očkovaná, ale já nejsem s jelikož jsem matka samozivitelka, nemám kdo by mi dceru v případě že bych to chytla pohlídat. Jak by jste prosím postupovali? Nechala jsem ji 2 týdny doma a už na mě ředitelka startovala. 🙄

Strana
z2
princezna8
17. říj 2019

@zelenaesmolda Ale školka ti nezaručí to že dítě bude dobře socializované. Když bude mít dítě např. introvertní povahu, může být ve školce nonstop, a lidí se stejně bude vyhýbat a nebude komunikovat.

zelenaesmolda
17. říj 2019

@princezna8
ano,to je pravda,ale zaroven je ta sance vyssi nez kdyz bude doma az do stredni skoly

princezna8
17. říj 2019

@zelenaesmolda Bůhví... Znám jednu co má přímo fobii z lidí, a chodila normálně do školky, školy... Asi to bude hodně i o povaze jednotlivých lidí.

zelenaesmolda
17. říj 2019

@princezna8
ano,to bude.navic nevite jak fungovala jeji rodina,treba si ty traumata odnesla primo z domova

janakyzivatova
autor
17. říj 2019

@zelenaesmolda tak to jsem ani nevěděla že se dá očkovat na další typy žloutenek. Děkuji za informaci. Hned se zeptám doktorky. I když ta je už ze mě trošku zoufalá, ta by nejradši zase ockovala jen ty očkování co jsou dana. Já radši vše. Teď půjdeme na klíšťata a za 2 měsíce na druhý typ meningokoka.

janakyzivatova
autor
17. říj 2019

@merope k nám naštěstí do školky chodí jen děti co nejsou problémový, nebo tak nějak normálně skrz zlobeni. Ale že by tam byl nějaký problém s docházkou to ne. Právě mě to také zaskočilo. Ale kamarádka byla u doktorky dneska a ta říkala, že očkované děti ani nemoc neprenasi, ale pořád si myslím, že je lepší si nechat dítě doma, když je ta možnost. Školky by k tomu meli mít větší pochopení.

aneritka
17. říj 2019

@janakyzivatova To jste asi špatně pochopila, očkovací vakcíny jsou pouze na žloutenku typu A a B. Hepa C se přenáší krví a očkovací vakcína není, proti Hepa D je člověk chráněn očkováním na B, Hepa E není u nás (případy v ČR jsou vzácné, zavlečené z Indie apod.).

janakyzivatova
autor
17. říj 2019

@aneritka aha, děkuji, tak to jsem blbě pochopila

Strana
z2