3letý syn moc pije
Syn strašně moc pije jak pres den tak i docela v noci. Pres den vypije i 2,5 litru a v noci 1 litr. Nevim jestli to je normální. Ani ja sama toho tolik nevypiji. V létě jsem to říkala doktorce a ta říkala, ze ke to v lete normální. Tak nevím rodina rika, ze to tak normalni není. Dekuji
Naše děti všechny také hodně pijí,podobně jako tvůj syn.Mají to po mě.Dcera má za sebou i vyšetření ,vše ok.Máme prostě velkou potřebu tekutin.
Ale pro klid duše je lepší nechat dítko vyšetřit.
moje holky pijí opravdu hodně,ale je to jen když mají pití neustále nadosah a na očích.Pokud si pro něj musí dojít do kuchyně ,tak spotřeba klesá přiměřeně k věku. 😀 Když jim prababička koupí nějaké to ochucené,jsou schopny vypít půllitr na jeden zátah.Takže doma,když byly malé a bylo horko,měly pití nadosah.Teď jako větší už si musí dojít a mají menší potřebu,než kdybych nechala něco dobrého stát u televize.(Zapomenutá kofola o vánocích v noci záhadně přes noc celá zmizela....a tatínek tvrdí,že to nebyl).
test na cukrovku si myslím,že není nutný.Už by byly i jiné potíže.Zkuste nabídnout jen holou vodu a neslazený čaj.Při tom si snadno ověříte,jestli pije proto,že má žízeň,nebo jen proto,že mu to chutná.

@michaels Je to hodně, chtělo by to vyšetření ledvin - koncentraci moči, zda mu třeba nechybí hormon vasopresin (to je antidiuretický hormon, který je potřeba k tomu, aby tělo neztrácelo zbytečně moc tekutin). Ale může to být u něj i normální přechodný stav. Pije obyč vodu, nebo ochucené pití?