Maso v příkrmech. Může se takto dvakrát mrazit?
Ahoj, moc prosím o radu. Můžu nejprve zmrazit malé porce syrového masa, následně ho povařit se zeleninou, rozmixovat a pak do zásoby zase zamrazit. Může se maso takto dvakrát mrazit - jednou syrové a pak uvařené? Předem děkuji
Normálně jsem zamrazila malé kousky syrového,postupně vyndala,uvařila a hotové jídlo znovu zamrazila,aby bylo do foroty ...
Nějaké vědecké oduvodneni neposkytnu, ale přijde mi to trochu hnusny... tolik úprav, ještě to pak zas znova ohřívat.. vzdyt se v tom i všechno zničí, bude to jen takova hmota do žaludku. Nerozumím, jakou by to mělo mít přidanou hodnotu, koupila bych do zásoby raději pár skleniček... ;)
Záleží, jak se k jídlu budeš chovat, jak ho budeš rozmražovat a jak stydnou před zmražením. Jde o to, že mražení ti nezničí bakterie, které v jídle mohou vznikat. Pokud necháš rozmrazovat a stydnout v teple, bude v tom spousta bakterií, při dvojnásobném rozmražování dvojnásobek. Pokud budeš rozmražovat v lednici i po přípravě příkrm šokově zchladíš, tak asi není problém.

@kucrad ahoj, já bych dvakrát nezamrazovala 🤔 jednou povařit, dát do tvořítek, nechat vychladnout a zamrazit - alespoň takhle to dělám já 😉