V kolik hodin dáváte večerní kaši?
Na doporučení doktorky jsme včera začali s podáváním večerní kaše (Nutrilon mléčná HA kaše rýžová). Dali jsme lžičkou, snědl asi polovinu. Dneska nám to tak vychází, že bych mu musela kaši dát až tak ve 20:30 hod. Není to pozdě, aby to neměl na noc těžký a nebolelo ho bříško? Na druhou stranu si říkám, že pokud to má být večerní kaše a pomoct třeba na spaní v noci, tak dávat ji dřív (třeba v 17 nebo 18 hod). by u nás postrádalo smysl. V kolik hodin jste takhle ze začátku dávaly kašičku? A rovnou lžičku nebo někdo i z lahve?
PS: Po tom, co jsem viděla v jiný diskusích - Neptám se zda dávat kaši či ne, ptám se v kolik hodin ji dávat a jakým způsobem 🙂
Předem díky za rady.
z lahve rozhodně ne a čas záleží, kdy jdete spát, měla by tam být aspoň hodina, aby ho nebolelo bříško, takže pokud jde spát až ve 21:30, tak 20:30 je ok
My dáváme kaši v 19hodin a pak jde spinkat. Nikdy žádný problém nebyl a Matulka spinká celou noc 🙂
Ahojky...my máme s Natálkou takový rituál - v 8 hodin koupu, pak před půl devátou kašičku a pak šup do postýlky. Nikdy jsem nepřemýšlela jestli je to pozdě. Ale malá spinká cca od 9 do 6 ráno ... A dávám rovnou lžičkou, ať si holka zvyká 😀 Bříško ji nikdy nebolelo, určitě to chce ale vyzkoušet 😉
My kaši cca 19.00, pak teprve koupeme, ale je fakt, že Mireček je větší, 17 měsíců, kaši jí od roka. A po koupání spinkat, což se daří tak v 50%, většinou řádí a jde si ještě za námi hrát, nekdy i do 23.00 🙄
Tak my to děláme tak, že kolem 19h se koupeme, pak dostane prášky, kaši, pak je buď ještě vzhůru, nebo usne. Určitě to chce vyzkoušet, jestli jí kaše nebude tlačit v bříšku 😉
Co se týče lžička x láhev, zastávám názor, že kaši dávat ze lžičky. Je to sice trošku náročnější, než se dítě naučí jíst ze lžičky, ale pak je snadnější první zeleninový příkrm 😉
já dávám těsně před spaním (vykoupu 19:30, rovnou pyžámko, bryndáček, kaše 20:00) a dávám ji z flašky. Kupuju nemléčné kaše od Nestlé (Lipovou, Švestkovou, Osmizrnnou), rozdělávám do HA mlíka (150ml UM a 2 odměrky kaše, takže vznikne spíš hustší ochucené mlíko, pije to z flašky). Usíná hned, spinká klidně.
Kaši dávám od začátku lžičkou. V 18:15 koupání, cca v 18:30 kaše + pití (voda nebo voda s trochou šťávy) a usíná v rozmezí 19h - 19:30, jak kdy. Další jídlo má pak nejdříve v 7:15 😉 Na kvalitu a délku spánku u Ellen ale kaše vliv nemá.
u nás je to tak,že v šest koupem,tak o půl sedmé kašička lžičkou a na sedmou šup do pelíšku 🙂
od začátku z lahve, teď z hrníčku ...čas taky dodržujeme v 19:15-19:30 je vykoupané a ihned jde spinkat, bez problémů
Jsem taky pro lžičku, náš malý s tím vůbec neměl problém 🙂 kolem 19 hodiny koupeme, pak dáme kaši, ještě trochu si pohraje, pak dáme mlíčko (ještě kojím) a kolem 20 - 20.30 jde spinkat. Někdy, když je hodně unavený, tak jde spát hned po kaši a zatím jsem nepozorovala, že by měl nějaké bolení bříška 😉
my v sedm koupeme a v pul osmy je kase a z flasky...nedovedu si predstavit jak by ze lzicky vypadali...uz takhle u obeda to je fakt cunarna a flaskou se i krasne utahaj 🙂 se lzickou na kasi zacneme az budou jist normalne obed a svaciny...nerada bych je mela cisty, vykoupany a vonavy jenom pul hodiny :x
od začátku lžičkou... i ze začátku jsem ji dělala dost hustou. Flašku jsme vůbec nepoužívali. Kaši má před koupáním. Ze začátku ihned po vykoupání usínala, teď má třeba i hodinu, dvě prodlevu, takže pak ještě kojím. Vliv na spánek to nemá. Spí špatně, ale kaší to není.
My máme kolem šesté koupání, pak hned kašička a šup spinkat. Žádné bolení bříška Ella nemá a spí celou noc do té, průměrně, osmé hodiny. Kaši většinou dostává lahvičkou, protože už k večeru bývá utahaná, mne si očíčka a lžičkou se už jí papat moc nechce.
Davam klukum kasi cca v 18hod, ve flasce a rovnou v postylkach,sami ji vypiji,ja poklidim mezitim v pokojiku uz pri ztlumenem svetle, zhasne se a spi se. Tenhle zpusob se u nas velmi osvedcil.
Oba kluci dostávali hned lžičkou, kolem šesté a v sedm do postýlky a problémy s bříškem nikdy nebyly. 😉
My dáváme hodinu před spaním lžičkou. A než jde dcerka spát, tak se ještě dorazí mlékem.
My o 19.00 lyzickou kasu /flasku sme neuzivali vobec/, kupem az potom keby sa nahodou zaspinil, ale zatial papa pomerne cisto, ma aj bryndak a este pod tym rozprestetu plienku, potom sa ideme kupat o o 20.00-20.30 spat. Pred spanim mame ritual - troska sa este dokojit. Spi celu noc.

ahoj 🙂 my jsme s kašičkama začali na večer tak v 18.hod, pak ještě mazlení a okolo osmé trošku mlíčka a do postýlky 🙂 malá nám spinká cca od 4 měsíců celou noc 🙂 kašičku jsem dávala na lžičku 🙂