icon

Jaký zubní kartáček je nejlepší pro roční dítě?

23. dub 2025

Ahojky, jaký používáte kartáček pro své nejmenší?
Synovi je rok a zoubků už má 6 , klubou se stoličky..
Od malinka si před ním čistíme zoubky a teď nás napodobuje, jen nemá svůj kartáček. Dala jsem mu do ruky náhradní dospěláckej. Čistila jsem doteď tím silikonovým na prst.
Sonický / manuální a jaký? Díky moc

verunnaj
23. dub 2025

Tyjo, čistit by se melo od prvního zubu.. ale na to se neptáš.
My měli zhruba od roka a kousek sonický Bob a bobek a k tomu jednosvazkový curaprox

autor
23. dub 2025
@verunnaj

Tyjo, čistit by se melo od prvního zubu.. ale na to se neptáš.
My měli zhruba od roka a kousek sonický Bob a bobek a k tomu jednosvazkový curaprox

@verunnaj v úvodu píšu, že doteď jsem čistila silikonovým kartáčkem ale chci mu pořídit už svůj, když už je připravený a napodobuje nás

hennrietta
23. dub 2025

Dcera má 3,5. Od prvního zoubku jsem čistila dětským Curaprox. Tam mě ale začaly štvát štětinky. Tak jsem přešla na dětský TePe a velká spokojenost. Má 2. Jedním jako první vyčistím zuby pořádně já a pak tím jejím druhým (občas do něj kouše, chce pastu, dělá kraviny, tak je pak víc jetej 😄) si zuby čistí chvíli sama a radím jí jak.
U syna to plánuji stejně. Pořídím max jednosvazkový na dočistění u obou. 🙂
Ten silikonový jsem nikdy nepoužívala, vždyť to zuby vůbec nevyčistí, jen namasíruje dásně. 🤷‍♀️

autor
23. dub 2025
@hennrietta

Dcera má 3,5. Od prvního zoubku jsem čistila dětským Curaprox. Tam mě ale začaly štvát štětinky. Tak jsem přešla na dětský TePe a velká spokojenost. Má 2. Jedním jako první vyčistím zuby pořádně já a pak tím jejím druhým (občas do něj kouše, chce pastu, dělá kraviny, tak je pak víc jetej 😄) si zuby čistí chvíli sama a radím jí jak.
U syna to plánuji stejně. Pořídím max jednosvazkový na dočistění u obou. 🙂
Ten silikonový jsem nikdy nepoužívala, vždyť to zuby vůbec nevyčistí, jen namasíruje dásně. 🤷‍♀️

@hennrietta děkuji, mrknu na TePe. Používali jsme tento a byly jsme spokojený, nikdy žádný problém.. dostali jsme na něj i doporučení od zubaře (chodíme na společné prohlídky) :D

malytlustyhroch
23. dub 2025

Mam rada tyhle https://www.google.com/shopping/product/6436468...
A ted mi prijdpu skvele tyhle, jsou malinke, mekkounke a huste.
https://www.nazuby.cz/herbadent-kids-detsky-zub...
TePe mame taky nejake, ale prijdou mi mic velke a malo huste.

verunnaj
23. dub 2025

Promin, myslela jsem ze mas na mysli takovy ten klasik prsťáček na masáž 🙈

petulkadodo
23. dub 2025

My jsme někdy v tomhle věku kupovali sonický Bob a Bobek. Má i světlo, dětem se to líbí a rodič do úst dobře vidí.

la_amanita
23. dub 2025

Jednosvazkový.

nelly_strokova
24. dub 2025

Nedávno jsem dceři taky koupila sonický Bob a Bobek a střídám ho s dětským Curaprox kartáčkem. Dceři je téměř 14 měsíců.