Mám si nechat obrousit "dobré zuby" nebo jít do plomb?

pavca1965
21. únor 2018

ahoj,je tu prosím nějaká zubařka? Potřebuji poradit. Mám horní jedničky a dvojky samou pigmentovou skvrnu v oblasti dásní. Nepiju ani nekouřím,kávu piju minimálně Lékař je trochu obrousil a prý tam mám i kazy. Původní zubař mi řekl (šel do důchodu) že lze obrousit a dát bílou plombu, nový se mě snaží dotlačit do korunek. Prý ta bílá jen rozezere zub a stejnak za chvíli budu muset znova investovat. Jsem nyní na rodičovské dovolené a peněz nemám nazbyt. Řekl že mi může udělat nějakou jinou levnější korunku v barvě zubů za cca 800 Kč. A já teď nevím. Mám si nechat obrousit "dobré zuby" nebo jít do těch plomb. Je to fakt tak jak mi řekl? Děkuji za odpovědi

eldrag
21. únor 2018

ne, kup radeji poradnou belici pastu (nejlip z lekarny ne z reklam v tv) a pokud jsou zuby zdrave tak je nech... mám na předním zubu take pig. skvrnu, kdyz vidim, ze si toho lidi vsimnou tak jim to vysvetlim at nečumí jak puci. Jinak do zdravého zubu bych zasah nedělala.

pavca1965
autor
21. únor 2018

@eldrag jenže ja tam mám i pidi kazy a vrtat se v něm musí právě. Do různých bělících prostředků jsem investovala už tolik peněz .hrůza mluvit.

priefi
21. únor 2018

@pavca1965 no nevim, moje mamka ma v prednim hornim bilou plombu a ok. Je to individualni, nekomu to drzi a nekomu proste vylita... je to jak o zubu, tak o zubari, jak si da zalezet (a kazdy zubar ma dobry a spatny den, takze si nevyberes). Ja bych sla spise do plomby nez do korunky. Kdyby bylo zle, do korunky muzes jit vzdy.

eldrag
21. únor 2018

@pavca1965 aha, tak pak bych zkupisla tu plobmu nebo "overlej" coz je levnejsi typ korunky do 800,- se ale nevejdes :(

ladyhacek
21. únor 2018

Několik let mám na předním zubů plombu a příští měsíc jdu u druhého zubů na dalším nějakou variantu ať "dám" zuby pryč mi moje Dr nesdělila a ji plně věřím. Je moc dobrá a vše krásné vysvětlí

jancabr
21. únor 2018

s předními zuby si pěkně užívám. Kolem 20 mi to začalo malým kazíkem, tak zubařka zasáhla, dala bílou plombu. U druhého to dopadlo podobně. Pak se do pod ní začalo kazit, tak udělala větší zásah a "omylem" mi naťukla nerv. Z toho hrozná bolest a odumření nervu. Po vyčištění kanálku a vyplnění mi zub uvnitř zešedl. Tak jsem s tím žila několik let až před svatbou jsem vyhledala jinou zubařku, která mi řekla, že kdybych to chtěla mít komplet pěkné, tak ideálně korunka. Ale mě se ve 30 nechce mít na předních zubech korunky. Dopadlo to tak, že jsem si nechala jen mírně obrousit co bylo potřeba a dostavět takovým materiálem, který se teď používá na lepší bílé plomby. Mám krásný úsměv a nikdo nic nepozná.
Do relativně zdravého zubu bych větší zásah taky nechtěla a korunku už vůbec ne. Zvlášť ne levnější za 800. To jsou kovové s přední keramikou a ty za chvíli žloutnou, šednou a lámou se. Zvlášť takhle vpředu

pavca1965
autor
21. únor 2018

Ach jo. Když tomu člověk nerozumí mno. Tak asi půjdu do té plomby. Snad to mudra schválně neosuli. On je se vším hned hotovej. A když má svůj den...

jancabr
21. únor 2018

@pavca1965 hm...takovou jsem měla tu předchozí doktorku. Na každýho měla měla max. půl hodiny. Zkus zatím bílou plombu a když to nebude v pořádku, změnit se to dá vždycky.

pavca1965
autor
21. únor 2018

@jancabr máš pravdu. Kdyby měl aspoň půl hodiny. On si pako objedná plno lidí na jednu hodinu,pak nestíhá,je nervózní a pacienty odbývá. Sestra jen obrací oči páč jež něj nešťastná. Přemýšlím ó změně.. jenže jsem z vesnice,všude mám daleko a mudrove kolem co jsou z lidí tahají jen peníze.