Mezera mezi horními zoubky. Srovnala se po vyklubání dalších?

18. říj 2022

Maminky prosím o radu, syn má teď 4 zuby. Mezi horními jedničkami má docela viditelnou mezeru - někdo říká, že je to dobře, že se pak zuby po růstu dalších mají místo k sobě srovnat, někdo zase tvrdí, že je to dědičné a mezera prý takto zůstala. Máte zkušenost, jak to bylo u vás?

ivaflo
18. říj 2022

Mojí dceři je 8 let a donedávna měla mezeru mezi horníma jedničkama. Zhruba od začátku tohoto roku se mezera zmenšovala a teď už žádnou nemá. Mezeru měla roky, vlastně celých 8 let a je teď pryč.

aneta15
18. říj 2022

Ja mam 3 děti a všem mezera zůstala 😁 u nás to bude případ dědičnosti. Manžel ji má taky.

blondynka400
18. říj 2022

Dcera jí měla též, zubař doporučil odstranění horní uzdičky laserem a cca po 2 týdnech se daly zuby k sobě úplně krásně. Mezera mezi zuby za mne není v pořádku a je potřeba to řešit.

syslounek
19. říj 2022

Osobně bych mezeru mezi zuby řešila až u druhých zubů. Jako dítě jsem mezeru neměla, vznikla až když vyrostly druhé zuby. Děti mezeru nemají, jen u dcery je teď vidět, jak ji roste celkově čelist, a tím se jí zoubky od sebe vzdalují, všechny, rovnoměrně.

marimanta
19. říj 2022

Já jsem měla mezi mléčnými mezeru, jako by mi tam chyběl celý zub. Dnes je menší, ale je. Syn to má stejně.

drakenn
19. říj 2022

Mezeru u druhých zubů má moje rodina ze stran matky a všichni mají krásné zdravé zuby až po truhlu, jak se u nás říká😄tzn ty zuby jsou zdravé a silné.

betelgeuzz
19. říj 2022

Dcera měla mezeru mezi jedničkama u mléčných a teď má i u druhých, při růstu druhých se stříhala uzdička, měla ji hodně krátkou, ale stejně zůstala mezera. Vždycky jí ukazuju Juditu Bardos, ta má velkou mezeru 🙂

cilkat
19. říj 2022

Mezi mléčnejma zubama jsme byla schopná protáhnout vařenou špagetu... Druhý narostli u sebe a rovně i bez rovnátek.

plea
19. říj 2022

Mám šestiletá dvojčata. Jedna má zuby těsně u sebe, druhá má mezery, že by se mezi ně vlezl další zub. A dle zubaře to má mnohem lepší ta druhá - ve chvíli, kdy se zuby dotýkají, je nutné i dětem čistit mezizubním kartáčkem, takže se čištění fakt protáhne, když se to dělá pořádně. Té, co má zuby natěsno, už 6 zoubků v rámci výměny vypadlo a rostou jí nové, spodní dvojka roste jakoby "v druhé řadě", prostě nemá místo, když je větší, než původní mléčný zub... Takže u této dcerky se nám zřejmě nevyhnou rovnátka. Druhé dcerce zatím vypadly jen spodní jedničky a ty nové už narozdíl od starých mezi sebou mezeru mají minimální, takže si myslím, že bude mít zuby normálně u sebe a rovné (je po mě a taky to tak mám, první dvojče zase po manželovi a ten má zuby moc nahusto a kvůli tomu i nakřivo). Takže jestli má vaše dítko mezery mezi zuby, je to důvod na radost 🙂

nina004
19. říj 2022

Môj malý má zatiaľ len mliečne zuby ,ale medzera sa mu nezrovnala. Bude to mať,ale po mne. Ja som mala veľkú medzeru medzi hornými jednotkami a aj keď všetci tvrdili ,že sa zuby stiahnu,mne nepomohol ani strojček.

lentilkah
19. říj 2022

Syn ma drobne zoubky, mezi vsemi mezery a dr rikala, ze jedine dobre kvuli cisteni. Dotyka se mu jen jedna ctyrka s petkou.

autor
19. říj 2022

Děkuji všem za odpovědi 🙂

tereza0111
19. říj 2022

ja mela desnou mezeru mezi zubama snad od 3. tridy .. Pak se to (asi tim ze byl plny dospelacky chrup?) srovnalo samo, bez rovnatech

daasqua
21. říj 2022

Děti mají zatím jen mléčných chrup, takže to více neřeším. Dcera má krásné velké zoubky bez mezer, opravdu krásný úsměv, snad bude mít podobné i v dospělosti. Syn měl u prvních zoubků taky mezeru mezi řezáky nahoře, tak jsem si říkala, že se to snad posune... pak mu vyrostly všechny zuby a mezi každými má mezírku, má úplně jiné zuby než dcera. Snad to bude mít u dospěláckých bez mezer. My dospělí měli zuby vždy v pohodě bez mezer.

peacev
21. říj 2022

Nečetla jsem komentáře, ale za prvé zubař nad mezerou jásá 🙂)) zuby jdou lépe vyčistit. A ano, srovná se to. Taky jsem ji měla a pamatuju si, jak se mi brácha smál že hradby 😀 a srovnalo se to...

jolana24
21. říj 2022

Dcera měla hooodně velkou mezeru mezi zoubky a srovnalo se to už teď. U nás to prý bylo dudlíkem, protože jak ho zahodila, tak se zuby začali přibližovat k sobě a teď tam nemá mezeru skoro žádnou.

almat
21. říj 2022

A mezera je něčím škodlivá? Mně to nikdy žádný zubař neřekl. Mám mezeru celý život. Přechodně se rovnátky stáhla, ale pak zase roztáhla. Mám to jen za estetickou záležitost. Ale je fakt, že mi nikdy nenarostly osmičky, takže mají všechny zuby dost místa.

pavlinakm
21. říj 2022

Pamatuji si, kdyz dceri rostli zuby, delali jsme si srandu ze bude jak Madona. Mela tam velkou mezirku. Ted bude mit 6, jeste ji zadny zub nevypadl a co bych dala za mezery mezi zuby. Ma zuby tak natesno, ze mam obavy kam ji vyrostou ty nove. Uz kolikrat nam rikala zubarka, ze mame očekávat pravdepodovne křivé zuby a nutnost rovnatek. Nemluvim o tom, ze ma uz ted mezizubni kaz. Takze ja bych za mezeru mezi zoubky byla rada.