Mléčné zuby. Čekat na odstranění?
Ahojky chtěla bych poprosit o radu, mám syna 4 roky nedávno sme byli na prohlídce zubů a zubařka nám sdělila že celé horní patro musí jít pryč má ty zoubky prostě zkažené a dala nám doporučení o objednání do nemocnice, že by šel pod narkózou rajským plynem , ale čekací doba je až 9-12 měsíců to máte rok než by nastoupil na ten zákrok , Mě to přijde teda strašně dlouho a stejnak zbytečný když mu bude teď v listopadu 5 a budou mu ty zoubky vypadavat samy přece, a ještě by mě zajímalo jak by potom jedl jídlo když by neměl na horním patru žádný zuby než by narostly nový , Měl někdo podobnou situaci? Ještě bych chtěla dodat v roce měl menší nehodu stím že spadl a dva přední zoubky se mu zlomily tím pádem má kousky zubů v dásní to mě přišlo že by se dalo vytrhnout páč by potom nemohly vyrůst nový , ale ty ostatní zkažene zoubky mě přijdou zbytečný trhat když ho neboli,..
Navštívila bych i jiného zubaře .To mi přijde divný všechno .Pokud musí ven aby se nekazily ty druhy od těch prvních tak by měli co nejdřív ven a ne až za tak dlouho .
@lujhu šla bych konzultovat i za jiným zubařem. Vymlátit dítěti půl pusy mi přijde psycho. To se mu to zkazilo během půl roku?
Jinak syn bude mít zanedlouho 7 a má venku jen jeden stálý zub.
@uzivatelkapetra No on hodně pije a i přes noc a hlavně mi přestal pít brzo sunar asi od 8 měsíců mu to nechutnalo a začala jsem mu teda kupovat příkrmi a začala vařit jídlo a na večír jsem mu dávala kaši, takže bych řekla že to bude mít stoho že měl málo vápníku a vitamínů co je potřeba, jinak starší syn 8 let měl od mala krásný zoubky žádný kazy
Navštívila bych i jiného zubaře .To mi přijde divný všechno .Pokud musí ven aby se nekazily ty druhy od těch prvních tak by měli co nejdřív ven a ne až za tak dlouho .
@ivkasolavova no právě , nám to přišlo divný určitě se ještě poradíme z jiným zubařem, sice sme zkoušely už obvolavat a nikdo nemá čas ani na minutku se na syna podívat 😏
Šla bych se pobavit s jiným odborníkem.
@ivkasolavova no právě , nám to přišlo divný určitě se ještě poradíme z jiným zubařem, sice sme zkoušely už obvolavat a nikdo nemá čas ani na minutku se na syna podívat 😏
@lujhu člověk se musí doprošovat u těch doktorů je to na houby teď .Držím palce ať brzo někoho seženete zkuste i klidně dál hlavně ať se brzo dostanete .Jinak kupte synovi fluoridový tablety v lékárně je to na kazivost zoubků
@lujhu člověk se musí doprošovat u těch doktorů je to na houby teď .Držím palce ať brzo někoho seženete zkuste i klidně dál hlavně ať se brzo dostanete .Jinak kupte synovi fluoridový tablety v lékárně je to na kazivost zoubků
@ivkasolavova No je to hrozný, jinak děkuji určitě zkusíme koupit
@ivkasolavova No je to hrozný, jinak děkuji určitě zkusíme koupit
@lujhu vnučka byla teď tady, zkus to tam, opravdu super přístup, nic si nepamatuje a po zákroku byla jen chvilinku mrnčivá, a pak už dobrý. Na kontrolu tam šla úplně v pohodě. https://www.cliniqdejvice.cz/detsky-pacient
@lujhu vnučka byla teď tady, zkus to tam, opravdu super přístup, nic si nepamatuje a po zákroku byla jen chvilinku mrnčivá, a pak už dobrý. Na kontrolu tam šla úplně v pohodě. https://www.cliniqdejvice.cz/detsky-pacient
@berenika39 Moc děkuji
Ahoj, mám syna 3,5 roku a ted jsme byli na vytržení dvou zubů pod rajským plynem. Nevím odkud jste, my jsme z Brna a původně tvrdili že mají termín až v únoru a na konec nám zavolali a čekali jsme týden. A celou situaci jsem řešila se 3 zubaři. Určitě to konzultuj ještě jinde
Syn má zuby zkažené snad všechny , bohužel následek ATB + předčasně narozený.... Ale dr spravila stoličky, přední nechala tak a rozhodně nedoporučila trhat,pokud ho to nebolí nebo nemá jiný problém. Navíc ani dětský dr nedoporučil trhání,prý pak špatně rostou druhé zuby a měl by malý víc problémů než teď... Určitě zkus jiného zubaře, tohle by se mi vážně nelíbilo,nikdy nevíš kdy mu druhé zuby vyrostou
@lujhu určitě navštivte ještě jiné zubaře. Objednej se do ruznych fakultek. Ty děti casto marodi, takže ted maji kalendář plný třeba na 9 měsíců,ale děti jsou furt nemocné, takže vam mohou zavolat o dost dříve. Nemyslím si, že jestli maji trhat tolik zubů, že to budou řešit rajskym plynem,to určitě ne. Podle me pujde o klasickou celkovou anestezii, případně se na tohle taky ptej. Rajsky plyn deti nadychaji za 5 min a da se jim píchnout třeba injekce,ale za 5 min to zase vydychaji, takže dítě je "zpět" v plné síle. Tolik zubů se řeší jedině celkovkou. Pokud nechces vůbec skoro cekat,tak to řešit na soukromé klinice,kde ale klidně 30tis. můžeš zaplatit. Nedaji se ale některé zuby ještě spravit? Mléčné zuby se spravuji normálně. Už jsou ty zuby opravdu bolavé? Nebo černé? Nevěřím že to ma z atb a předčasného narozeni,promin,to fakt ne,ale tohle není tematem,ale vem dítě ještě k dalším zubařum. Volej kamkoliv a ptej se. Nepíšeš tedy,odkud jste.
I mléčné zuby se spravují. Stoličky vypadávají kolem 10-12 let.
Jestli chodíte pravidelně, tak je divné, že to bylo ok a najednou celé patro pryč...
Určitě bych šla na konzultaci jinam a chtěla vědět, co se dá spravit. A rozšířila bych okruh, kam volat, i kdybych měla jet někam 100 km.
Pokud ty zuby nejsou zkažené komplet ke kořenům, tak moc nechápu, proč hned trhat a neopravovat. Syn má kvůli zdravotním problémům vysokou kazivost zubů, takže se sem tam kaz udělá a nikdy nepadlo ani slovo o trhání. Nicméně chodíme na kontroly každé tři měsíce, aby se teď už každý případný kaz zarazil v úplném počátku.
Z dcerou se chystáme teď do těch Dejvic, jak Berenika posílala odkaz. Té jsou dva roky a u běžné zubařky neotevře pusu, tak zkusíme tohle. Čekačka byla asi tři týdny 🙂.
Tady na profilu paní doktorky je vše skvěle vysvětleno: https://www.instagram.com/dentist_for_small?igs...
Tady na profilu paní doktorky je vše skvěle vysvětleno: https://www.instagram.com/dentist_for_small?igs...
@fifina86 já nemám bohužel Instagram tak se mi to neukáže, jinak děkuji
@fifina86 já nemám bohužel Instagram tak se mi to neukáže, jinak děkuji
@lujhu to je škoda, já mám IG právě jen na sledování profilů, co mi něco dávají - zubař, fyzio apod.
Tahle paní doktorka je špička v pedostomatologii, která je v ČR v plenkách a spoustu zubařů je bohužel v péči o dětské zuby mimo.
Chodíš s dítětem na dentalní hygienu?

@lujhu šla bych konzultovat i za jiným zubařem. Vymlátit dítěti půl pusy mi přijde psycho. To se mu to zkazilo během půl roku?
Jinak syn bude mít zanedlouho 7 a má venku jen jeden stálý zub.