icon

Poplatek 750,- za scénu dítěte u zubaře

evstomas
3. led 2018

Ahoj mámy ,
chtěl bych se na vás obrátit a taky se vypsat z dnešního hrůznýho zážitku.
Máme dceru 6 let a ta se od mala nenechá u doktora bez scény vyšetřit.Třeba u odběru krve nebo u očkování jí třeba drží tři lidi atd.
O prázdninách jsem s ní byl na zubní pohotovosti a tam jí museli jeden zub vytrhnout.Ležel jsem na křesle pod dcerou a nohama rukama jsem jí udělal svěrací kazajku a do toho na mě doktor řval ať jí držim pořádně, když sebou házela jak posedlá ďáblem.No hrůza, ale povedlo se zub vyndat.
Všude jsme jí zlomili, až do dnes.
Našli jsme od pohledu hezkou zubní ordinaci, kde se jí při vstupní prohlídce i líbilo, ale zase se našel kaz.
Dopředu jsme věděli, že dnes bude zubařka vrtat nebo trhat.Samozřejmě jsme hned hlásili, že to asi nepůjde a dostali jsme předpis na diazepam.
Načetl jsem na netu zkušenosti jiných, jak jedna pilulka udělala z jejich dítěte panenku, která u zubaře ani nedutala a všechno proběhlo bez nervů.Já tomu opravdu věřil.Hodinu před návštěvou zubaře jsme nasadili pilulku, ale žádný útlum jsem nepozoroval.Zubař shledal zub neopravitelným a šlo se na trhání.Umrtvovací injekci ještě se scénou zvládla, ale jakmile vzala doktorka do ruky kleště, tak dcera spustila totální hysterák.Všechny pokusy o domluvu byly marné a následovala moje svěrací kazajka.Tentokrát se nám ale nepovedlo udržet její pusu otevřenou, což je při takovém zákroku celkem zásadní.Bohužel jsme to museli vzdát a bude muset jít pod narkózu.Předběžně jsme se domluvili na dalším postupu a před odchodem na mě paní recepční, že prý to dělá 750,- teď si nepamatuji přesně název poplatku, ale zkrátka proto, že dcera dělala bordel a doktorka nemohla dokončit úkon.Původně jsem to šel zaplatit, abychom už mohli zmizet, protože po takovým extempore jsem měl tlak 300 na 200 a tep tak 500. Ukázalo se, že tuto položku ale nemají v pokladně, tak prý že to zaplatím příště.Do teď se mi to rozleželo v hlavě a když jsem nahlédl do jejich ceníku na netu, tak jsem tam nic takového nenašel.Máte s něčím takovým zkušenost ? Je to vůbec legální ?
Máte prosím třeba nějakou radu jak zvládnout totálně šílené dítě, které se nenechá u zubaře ošetřit ? A teď nemyslím, že dělá scény, pak se nějak domluvíte, ale stejně se to nakonec povede.Naše holka je nezlomná :(
Případně prosím o doporučení na nějakého fajn zubaře okres Kladno, Praha.
Tady odkaz na zubní ordinaci, kde jsme dnes byli : http://stomatologie-horakova.cz/cenik/
Děkuji za přečtení mého mega příspěvku a budu moc rád za jakoukoliv radu či příspěvek.
Hezký večer.
Tomáš

Strana
z4
ilonne
4. led 2018

@shine2015
@baris presne pripad nasi dcery, ta vyvadi a rve se s nami i pod analgosedaci. Proste ma tak velky strach, ze adrenalin tu "drogu" prebije. Ihned po zakroku "zvadne" a zakrok si nepamatuje, coz je ta hlavni vyhoda. Uplne stejne se rve pri odberech a ockovani a to si porad hraje na doktora, vidi jak si picham inzulin, ma albi knihu Lidske telo, ale vsechno marny. Musi z toho vyrust.

sedmiteckas
4. led 2018

@mary.jane tak to se moc omlouvám, ale já nečetla úplně celé vlákno. Moje chyba. Snad prominete 🙂 Ironii mám jinak ráda 🙂

astyna
4. led 2018

Správný dětský zubař by měl i takové dítě zvládnout -nebo to tam chodí jen ty děti,které poslušně otevírají pusinku? To se budou divit, až tam dovalíme našeho čerta 😀 Poplatek je trošku na hlavu - to mi připomíná nedávné "neočkování" - měla jsem po viroze, manžel nemocný a neočkovali jsme. Pediatr taky nic nemohl vykázat na pojištovnu a neplatila jsem nic, že nebudeme očkovat...

sedmiteckas
4. led 2018

@astyna ale tu očkovací vakcínu by využil později, ne? tzn. pokud jste mu nahlásili, že jste nemocní, nevidím v tom problém - nepřišel o žádný zisk atd...tu vakcínu jen využije napozději (pokud by nebyla prošlá doba expirace teda 🙂)

dominikaromanova
4. led 2018

@sedmiteckas, ta zubařka určitě o zisk nepřišla.

sedmiteckas
4. led 2018

@dominikaromanova jo to byl příklad, už chápu :D

skripmart
4. led 2018

Taky jsem byla silena z každé návštěvy zubaře se synem, také šest let. Dikybohu máme skvělou zubarku .... poté co jsme se dohadovali se synem jestli se nechá ošetřit nebo ne nám navrhla potencovanou sedaci jelikož na analgosedaci byl syn v motolu imunní. A musím říct ze večer před zákrokem jsem byla opět silena co zase bude ...nicméně mám s dětskou stomatochirurgickou klinikou v Katerinske výbornou zkušenost ... potencovana sedace se děla pod dohledem anesteziologa a prcek si absolutně nic nepamatoval a na křesle byl úplně mimo ... druhy zákrok se zkusil v analgosedaci a též výborné ... takže vřele doporučuji poptat se na tuto možnost ... zbytečně bych dítě pod celkovou nároku necpala .... poplatek bych neuhradila ... to je blbost

travnulee
4. led 2018

@modrypitrisek nic si z těch komentářů nedělejte, nikdo v té vaší situaci nebyl, podle toho co píšete, tak dceru vedete pěkně a tohle byla prostě krizová situace a v takové akutní a náročné situaci je po bitvě každý generál. Navíc miluju komentáře typu mám tři děti, tudíž patent na výchovu - totální nesmysl. A to jestli je lepší chvilku dítě podržet nebo medikovat je podle mě velká otázka.

evstomas
autor
5. led 2018

Děkuji za stále přibývající příspěvky. Chtěl bych to tu za sebe uzavřít. Příští týden jsme objedaní na jinou kliniku. Taktéž soukromá, ale jako jedni z mála mají analgosedaci a ceny dle mého srovnání OK.Nemám problém s placením, pokud je vše transparentní a ne nejsme žádný pracháči. Holt ušetříme s manželkou na sobě. Hlavně, musí být dcera OK. Rovnou jsme jim řekli o naší předchozí skušenosti, jak jsem to líčil i zde a ubezpečili nás, že takovéto poplatky jsou u nich nemyslitelné. Při první návštěve dceři zuby jen prohlédnou, abychom začali pracovat na obnovení důvěry v zubaře.V klinči jí už držet nebudu.Dále děkuji za tip na terapii EFT. Něco jsem si o tom dohledal a za pokus to stojí. Dcera je trochu poděs celkově, tak možná jí to prospěje celkově.Zaznělo tu mnoho návrhů a někdy i trochu odsuzujících příspěvků.Je to těžké v takovéto diskuzi vystihnout všechny skutečnosti.Většinou lidé vychází ze skušeností např. se svými dětmi.A někdo má holt dítě typu "mouchy snězte si mě", jakým jsem byl údajně za mlada i já.Můj bratr i švagrová mají děti, které kam postaví, tam za hodinu najdou.U rodičů takovýchto enormě hodných dětí opravdu musím vypadat jak Herodes, ale jak tu padlo, tak "sytý hladovému nevěří"
Naše dcera je živel a kdo nezažije nepochopí.Ohledně poplatku budu kontaktovat kliniku a pokud mi smysluplně nedoloží z čeho vychází ( ceník,podmínky), tak odmítnu úhradu. Nás už tam neuvidí.Takže děkuji a mějte se fajn !Klidně pak napíšu jak jsme dopadli, ale to bude tento příspěvěk už asi zapadlý někde v koutě tohoto fóra.Tomáš

evstomas
autor
5. led 2018

PS:Takových hrubek tam mám.Omlouvám se 🙂

veroniquecz
5. led 2018

@verdos
@verdos jaké to je forum prosím??

normalnimatka
5. led 2018

@evstomas napište, budem rádi...ono nás to upozorní, že přibyl příspěvek ve sledovaným fóru;) tak ať pochodíte na další klinice lépěji🙂

sarkoc
5. led 2018

@evstomas A víte třeba, kdy to její trauma vzniklo? Pri nějakém úkonu u lékaře, když byla malinká?
Máme momentálně to samé...
Dcerka byla od malinka s lékaři úplně v pohodě, k zubarce chodíme od půl roku, aby si zvykala...tři kontroly úplně bez problémů. Jinak naštěstí absolvujeme jen povinné prohlídky u pediatry a též bez problémů.
Až do května kdy ji bylo něco přes rok a půl a ošklivé si rozsekla čelo...sestra i doktor na pohotovosti byli uzasni, ale držet jsme ji museli, protože jinak by rucickama sahala pod ruce lékaři a to pochopitelně nelze a takhle malickemu dítěti to v tu chvili opravdu nevysvetlim...sestřička tvrdila, ze je malinká na to aby si to pamatovala, ale žel se spletla...od te doby u jakehokoli lekare hrůza (zubarka úžasná, jen se chtěla podívat na zoubky, naštěstí ma zdravé, ale povedlo se trochu v tech dvou letech až pri druhé navsteve)...teď byla poprvé nemocna, se zánětem průdušek, takže "hura" k mudr...doma jsem ji pomocí hračky ukazovala, jak ji bude hodna teta poslouchat na bříšku a na zadech, sama to zkoušela na mě zkoušela plysacich atd...doktorka ví o jejím strachu, nez jsme šly do ordinace sundala si i plášť a měla džíny a triko, mluvila o sobě jako o tetě, což pochopila z toho, co jsem říkala dcerce ja mezí dveřmi, 5 minut minimálně poslouchala plysaka , co si dcerka přinesla,ja ji u toho říkala "podívej, ze to vcelicku nebolí, pořád se krásně smeje" atd atd...chápala vše, smála se, zkusila si to...začala jsem ji vyhrnovat triko a bylo zle, je ji dva a čtvrt a v tu chvili má takovou sílu, ze je problém udržet ji na klíně...

ale co v tu chvili ještě zkusit jiného než ji tedy držet a konejsive uklidňovat? Opravdu ráda si nechám poradit...bylo by i toto na psychologa, když ma zážitek takto malá, nebo myslíte, ze to postupným vysvětlováním přestane až pochopí, ze to u lékaře ne vždycky bolí...?

vanea
5. led 2018

@evstomas myslím že psáno už tady bylo vše, jen doplním, že na té první prohlídce na nové klinice bych ji rozhodně nenechala hned prohlížet, bude ve stresu, vám nebude věřit, že o nic nejde...takže na úplně první návštěvu bych tam s ní šla aby si to tam prohlídla, prošla prostory, seznámila se s doktorkou a sestrou a pod..příště aspoň bude vědět kam jde a opadne stres z neznámého prostředí..pak bude už třeba "jen" zapracovat na důvěře ;) hodně štěstí!

normalnimatka
5. led 2018

@sarkoc tak uvidíte, jak to bude příště, třeba si to nechá vysvětlit...kdyby to bylo blbý ještě za nějakou delší dobu (brzo nemocný určitě nebudete, jakožto neočkovanci:D🙂)), tak můžete zkusit též psychoterapeuta, kineziologii, eft, homeopatii, vim, že s nějakejma psychickejma věcma umí racovat třeba i akupunktura...ale to teda nevim, to by si asi nenechala píchnout:D

sarkoc
5. led 2018

@normalnimatka to uz jsem tu znama firma jako neockujici matka jo? 😂 jinak taky myslim, ze ještě počkáme, jak se to vyvine ☺

normalnimatka
5. led 2018

@sarkoc u mě máš jedině body:D ále,jen jsem tě zrovna zahlídla na FB o neočku;)

zuzineckah
5. led 2018

Já bych to zaplatila bez mihnutí oka... Naše zubní si účtuje ne za výkon, ale za čas a když se tam bude hodin škrábat po zadnici, tak zaplatím stejně 1600,-. Podle mě je to pro ně naprosto ztracený čas. Kdyby jim tam denně přišlo 10 takových pacientů, tak by to mohli do měsíce zavřít... Chápu, že je to velká položka, ale chápu i zubaře. Já platím za 30 minut 800,-. Zatím se vždycky povedlo, ale minule syn taky dělal ofuky, takže jsme tam byli o 15 minut déle a už to bylo za 1200,-.... Nemám s tím problém.

shine2015
5. led 2018

@evstomas fandim vám! Určitě to zvládnete 😉
A jinak je skvěle, ze to řešíte.. kritiku si nezaslouzite... někdo přijde domu a neřeší... a vy tady hledáte řešení 😉 držte se!

verdos
5. led 2018

@veroniquecz
https://www.modrykonik.cz/forum/intimni-zdravotni-problemy/strach-u-zubare-neosetritelne-dite-2/

Založila jsem teda včera i skupinku, ale ještě jsem s tím nic nedělala - chtělo by to o ní dát vědět, nakopírovat do ní své příspěvky (případně i dalších, kdo by souhlasil) a označit/otagovat. Ale teď na to nemám úplně čas.
(Bože, co to tomu koni zase provedli za operaci? :-O)

pavses
5. led 2018

@dominikaromanova registraci si může vykázat jen jednou, preventivku taky jen 1x do roka. Dentální hydienu si nemůže vykázat každý zubař, také záleží na tom jakou má smlouvu s pojišťovnou. Věřte, není to tak jednoduché, vím o čem mluvím. Ale chápu, že člověk který se v tom nikdy nepohyboval, tak to nedokáže pochopit.

hancazivocich
5. led 2018

@evstomas - Kristýnce bude za několik dní devět...Po velmi špatně zkušenosti u lékaře má též psotník....Když jí braly krev, upozornila jsem sestřičky, že velmi špatně snáší ,,invazivní" zákroky, cokoliv...Na odběr ji tedy položily, plakala, ale neprala se...držely jí ruku...Jinak zubař trága, natahuje už v čekárně, noc před ošetřením jí neříkám, že tam jdeme, jinak bulí, smlouvá, srandí, atd...Máme štěstí na hodnou paní zubařku, povídá si s ní, i s medvídkem, se kterým na ošetření chodí....Naše dr. držení odmítá, vždy se zkouší s dítětem nejdříve domluvit, se sestřičkou si nástroje podává bokem - nikoliv před očima dítěte...klidně i za zády...Jednou jí sestřička podala málem před...zasykla na ní a naznačila.....říká, co bude dělat- upravenou verzi, řekne jí, aby zavřela oči...aby jí nesvítilo světlo do očí....Na jedné pohotovosti jí řekla paní zubařka, ať klidně hodně nahlas brečí, ale ať se ani nehne....Tuto lékařuku všichni, co ji od té doby ošetřovali, nenávidí....😀 Je fakt, že bulí, ale ani se nehne...Pokud by to bylo jako u vás, též jsem pro ošetření v analgosedaci..Zubní hygienu jsme absolvovaly se řevem - takovým, že se postupně vystřídali všichni lékaři v okolí,...Sama jsem zdravotník, navíc ,,posera"...Takže mám i pochopení pro ,,hysterky" na oddělení.....Nezávidím vám..Ale naprosté znehybnění asi k ničemu nevede, musí to být šíleně traumatizující....Pro všechny... Poplatek bych zaplatila...Pže bych to brala a beru..jako ostudu, že takhle vyvádí....Přemýšlela bych o analgosedaci, budování důvěry...a já se přiznám, že mě každý zubař stojí dost...za ,,statečnost"..Beru to tak, že já se bojím hadů...a kdyby mě někdo svázal...a hodil mezi ně, tak je to asi moje smrt.....vadí mi i gumovej had....každý z nás má nějakou fobii, tak proč to dítě, nebo toho rodiče hned odsuzovat?? Mě ve 14 špatně uspali...pamatuji si ten šílený pocit, že se nemůžu nadechnout...zoufalá snaha ...a nešlo to... Teprve pak jsem usnula....A díky tomu mám strach - nedokážu si dát na obličej peřinu, nezavřu se v malém prostoru, atd...atd......Já bych se nad tím zamyslela takhle...Držte se

Strana
z4