Ředitelské důtce nepředcházelo žádné upozornění

pavca1965
31. led 2018

Holky, která pracujete ve školství nebo kdo víte..kluk mi dneska přinesl ze školy důtku ředitele za častou nepřipravenost v hodinách tv. Tvrdí mi že mu někdo schoval cvicku atd. To je věc jiná,už jsem si s ním řádně vyřešila..ale oc mi jde je že této věci nepředcházela nap pólříklad poznámka v ŽK nebo nějaké upozornění že je se synem něco v nepořádku, vždyť tato v uvozovkách banalita se dala řešit. Panáček se neobtěžoval mi cokoliv sdělit. Má 11. Nevíte jestli je to normální? Neměli nad nějak upozornit předem?

iv_ka12
31. led 2018

Zašla bych do školy,ale určitě to nebylo jen z důvodu že jednou neměl cvičku. většinou jsou první poznámky, pak napomenutí a pak důtka. Na třídních schůzkách kantor nic neříkal?

martina250703
31. led 2018

Pracuju ve školství a DŘ bývá za víc věcí nasčítaných nebo za větší průšvih. Tak třeba neměl věci na TV opakovaně. Jak u vás ve škole informují rodiče o zapomínání nevím, to bude asi různé.

pavca1965
autor
31. led 2018

@iv_ka12 ono to je s ním složitější. Je ADHD,má poruchu pozorností,což jo tím nechci samozřejmě omlouvat. Vloni dostal napomenutí třídního učitele za zapomínání myslím v čj. Tomu předcházelo několik poznámek,doma pořád bylo zle, domlouvali jsme mu. V druhém pololetí hmse polepšil. Teď hned důtka ředitele. Je mi jasné že musel zapomínat nebo nenosit věci déle,že to nebude kvůli jednomu zapomenutí,ale jde mi ó to že se nikdo ani sluvkem nezmínil. Kantor neřekl ani půl slova a to jsem byla ve škole cca před měsícem.

iv_ka12
31. led 2018

@pavca1965 TO mi od učitele přijde jako celkem podpásovka, asi bych tam vletěla a ptala se na to.. No snad to vyřešíš nějak dobře. Já ve školství sice nepracuju,ale jako dítě jsem pár důtek za zapomínání donesla,ale vždycky to začínalo poznámkou, takže mamka věděla že jsem blbec :D Každopádně pokud má problém, tak bych víc dohlídla jestli má vše přípravené do školy a jestli s tím opravdu odchází...

maxpex
31. led 2018

Ono se to chce taky ptat a starat,obzvlast kdyz vite,ze se synem jsou problemy. Kazdopadne nemuze dostat jen tak z fleku dutku rs,tomu musi předcházet napomenuti tu a dutka tu a pokud zapominal opakovane,je to na dutku tu a ne rs. Zajdete si za ucitelem,on vam to vysvetli.

journals
31. led 2018

@iv_ka12 Vlítnout na učitele určitě není nejlepší nápad. Ono to klidně mohla být čerstvá věc 😉 ale určitě to není jen za jeden zapomenutý sešit, přezůvky, boty na TV. Spíš než na učitele bych se zaměřila na syna. Učitele se slušně došla zeptat, v čem konkrétně je problém a v čem si ho jako rodič mám víc pohlídat. Ale! Nesnažila bych se s učitelem bojovat, jak to někteří rodiče rádi dělají. Učitel má starostí nad hlavu, takže to, jestli žák má/nemá pomůcky je starostí žáka a jeho rodičů.

pavca1965
autor
31. led 2018

Holky ano. Já vím že jsou s ním potíže,má "debilnicek" na úkoly, k sudy den se do něj podepisuji,ikdyz údajně nemá úkoly. Abych dokázala že jako matka na něj neprdim. Cvičební úbor mají ve škole,domu nosí jen na vyprání a naposledy měl vše. Fakt mě nenapadlo,že bude problém s tv.

viki999
31. led 2018

@pavca1965 Přijde mi to taky divné a za učitelem bych určitě šla, vždy byly postupy přesně jak je uvedeno - poznámka, dutka třídního učitele...
Chápala bych důtku třeba za fakt velký průšvih, kde by těžko předcházely poznámky (kluci měli za psaní o tom jak by vypálili školu a postříleli ucitele)...

dominika1986
31. led 2018

Taky pracuji ve skolstvi a dutka reditele se davala ve vyjimecnych pripadech, kdy se zakem byly opakovane zavaznejsi problemy a predchazely ji poznamky, napomenuti tridniho atd. Urcite se dutka reditele nedava za jeden zapomenuty cvicebni ubor. Dalsi moznost by byla, ze by zak najednou tzv. z cisteho nebe bez predchozich prohresku provedl neco zavazneho.

dc2015
31. led 2018

Přesně jak píše @dominika1986. Osobně bych zašla do školy a v dobrém, neútočně a věcně si promluvila s učitelem, případně ředitelem. Požádala bych o dodržování postupu poznámky-důtka třídního-důtka ředitele. A projednala, jak budeme všichni společně postupovat. Tenhle postup není ok.

pavca1965
autor
31. led 2018

V tom papíře má napsáno : Za opakovanou nepřipravenost v hodinách TV. Zadne rvačky,prusery,že by nechtěl cvičit apod. Z tv má za 1.Právě to mi hlava nebere. Spolužák dostal důtku ta to že ze zlosti rozbil vchodové dveře. To bych pochopila. Ještě mě napadá..když vloni dostal napomenutí učitele z jiného důvodu, letos dostal rovnou důtku jako vyšší level? Ikdyz je v jiném ročníku? Spojíme se přímo s ředitelem,učí je tv. Chci to aspoň vysvětlit.

dc2015
31. led 2018

@pavca1965 Správně by to tak být nemělo. Měla by předcházet minimálně 1 poznámka. Nebo telefonát rodičům, prostě něco... Tohle by se mi nelíbilo ani jako mámě, ale ani jako třídní učitelce...

lucie_91
31. led 2018

Pokud se nepletu (a možná pletu, tak mě prosím opravte, ať to už příště vím), tak ředitelská důtka se dává až po důtce třídního učitele nebo ne...? Za mě to tak tedy bylo, není to zase tolik let zpět... Bylo napomenutí třídního učitele, důtka tř.uč., a pak důtka ředitele, možná předtím nějaké ředitelské napomenutí, ale to nevím jistě...

dc2015
31. led 2018

Poznámky - důtka TU - důtka ředitele - podmínečné vyloučení. Takový je správný postup. Pokud je provinění závažné, je možné některé body "přeskočit".

victress
31. led 2018

@dc2015 a 2 z chování už není???

dc2015
31. led 2018

@victress Jo, pardon 😃 Samozřejmě je, i 3... 🙂 A patří samozřejmě před podmínečné vyloučení.

ginnyw
31. led 2018

Učím na gymnáziu. Tohle mi připadá přehnaně přísné, i když nerada soudím věci, kterých nejsem osobně účastná. Jako třídní za takové věci dávám první poznámky , a když to pokračuje vede to k důtce třídního učitele. To se většinou proberou a je klid. Pokud by to pokračovalo, zase bych napsala poznámku a pak tedy požadovala důtku ředitele školy. Pokud bych dávala důtku ředitele hned, bylo by to za něco jiného. Neomluvené hodiny, kouření, agresivní chování něco takového, ale s tím bych volala i rodiče do školy. Jistě by na to nepřišli poprvé až u vysvědčení.

iv_ka12
31. led 2018

@journals ja nemyslela je servat,myslela jsem se zeptat na to 🙂 to si me blbe pochopila. Ja nemam ve zvyku byt na nekoho neprijemna,vsechny veci resim v, klidu. Samozrejme se na to zeptat normalne 🙂

elvira
31. led 2018

A vy nemáte elektronickou žákovskou?

pavca1965
autor
31. led 2018

@elvira nee,naše vesnická škola se k tomu ještě nedopracovala.

edeltraut
31. led 2018

U nás poznámky, pak napomenutí tř. učitele, pak třídní důtka a pak až ředitelská, která chodí poštou. Důtka se navrhne a když jí ředitel schválí, je udělena.

red.miky
31. led 2018

Pracuji ve školství a vím, že klasický postup bývá takový, jaký popsala @dc2015. Každopádně hodně záleží na tom, co je formulované ve školním řádu. To je taky dost důležité brát v potaz. Školní řád bývá většinou na stránkách školy, kde si jej můžou přečíst i rodiče a vědět tak, s čím počítat při různých problémech.

evabeda
31. led 2018

já učím na škole, kde máme výhradně děti s poruchami učení a chování..Určitě by důtce ředitele mělo předcházet napomenutí třídní učitelky, důtka třídní učitelky a pak až jde na řadu důtka ředitele. U nás za takové zapomínání toto nemůžeme dát, pokud to není podloženo poznámkami v ŽK, tak aby jako u vás, rodič najednou nekoukal, co se to děje, ale viděl, že problémy už byly. Určitě bych zašla do školy a v klidu se zeptala, proč bylo rozhodnuto o důtce ředitele a poprosit třeba, že byste pro příště byla ráda, aby měl syn vše i v žákovské, abyste pak nebyla překvapená jako teď. Každopádně škola má ve školním řádu, za co jsou jednotlivá výchovná opatření udělována, můžete si přečíst, za co je na vaší ředitelská důtka, jestli to odpovídá..

janapetrvalska
31. led 2018

a to nebyly tridni schuzky? takova vec aby dosla az k tomu, tak musela trvat dele, tudiz by se ti melo resit na tridnich schuzkach .. divne ze nic nevite cele pololeti

pavca1965
autor
1. únor 2018

školní řád jsem si pročetla, toto není specifikováno, což samozřejmě netvrdím, že není závažné. Jeho učitel tv je zároveň ředite školy.
Dnes jsem tedy volala přímo do ředitelny a mám z toho smíšené pocity. Snad jsem synovi spíš nepřitížila. Vysvětlila jsem řediteli svůj postoj, ubezpečila jsem jej, že souhlasím s tím,že je to závažná věc, že já jako rodič mám samozřejmě povinnost...bla bla bla...prostě jsem si nasypala popel na hlavu, aby to nebral tak, že patřím mezi hysterky...však víte...na druhou stranu jsem máma a chtěla jsem si to prostě ujasnit. Ředitel byl jak kafemlýnek, cituji jeho jedinou větu,kterou neustále opakova: "Dobře dobře, budu mu to teda psát, život jde dál"..ale říkal to tak, jak to napsat..no prostě jako uraženě jako uražená holka...tak zase jsem se omlouvala, že teda jsem si dovolila volat, že to nemyslím špatně,že nechci, aby se zlobil a on mi tuto větu zase zopakova. tak jsem měla potřebu si sypat popel na hlavu...no když mi to samé zopakoval po páté, slušně jsem se sním rozloučila a položila sluchátko. Takže teď nevím co si o tom myslet a bojím se, aby se po něm teď nevozily a nedělaly naschvály...Aby prostě po něm teď nešly jak slepice po flusu chápete...Teď mě to štve, že jsem raději nedržela pusu..

ladyhacek
1. únor 2018

@pavca1965 rozhodně nedrž pusu. Myslím, že postup nebyl správný. Měli tě informovat předem , že je něco v nepořádku ať můžeš rešit a ne hned důtkou ředitele. Pokud by ředitel nebyl učitel TV myslím, že vybrané třídní skutečně byla dřív, ale to už je sporné . Závažné to je , ale ne hned na důtku obzvlášť bez jediné poznámky. Toto jednání by se mi opravdu nelíbilo. Syna mám zatím ve školce, ale také má " problémy" a vždy vše řešíme s učitelkami a myslím, že takto by to mělo fungovat i ve škole

studentka2
1. únor 2018

Dobrý den, omlouvám se, že odbíhám od tématu. Chtěla bych Vás požádat o vyplnění dotazníku k mé bakalářské práci, která se částečně týká daného tématu (pro vyplnění potřebuji rodiče dětí školního věku). Vyplnění dotazníku Vám nezabere více než 3 minuty a mne to velmi pomůže. Děkuji Vám za ochotu. 🙂
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLGMk...

journals
1. únor 2018

@pavca1965 Ty jo, tak pokud je to takhle, tak to je opravdu zvláštní, že ti ředitel defakto nic nevysvětlil. Možná škoda, žes tam nešla osobně. Tohle je docela pitomá situace. Možná bych se ale stavila ve škole a šla se zeptat naopak třídní. Ne tak abych pomlouvala ředitele, ale tak, že víš, že se tohle stalo a jak ona vidí synovu aktivitu a připravenost v hodinách a jestli by něco chtěla ona za sebe pohlídat. Třeba by řekla něco co ředitel neřekl? Protože jak píšeš, že úbor mají ve škole a nosí ho domů jen na vyprání, tak si neumím představit, jak by ho tedy mohl zapomínat? Nemůže v tom být ještě někdo další? Spolužák, který mu ten úbor často schovává? Nemůže jít třeba ještě o něco hlubšího? Nechci hned zmiňovat šikanu, ale máš pravdu v tom, že je to opravdu podivné...

pavca1965
autor
1. únor 2018

Právě že okolo toho ani nedebatoval, čekala jsem řeči typu,nejsem povinnen,vy jste povinna atd. Nevim co by bylo lepší. S třídní jsem mluvila před pár týdny,řekla že za ní je to šikovnej a hodinek kluk ( učí ho v předmětech, které ho celkem baví). Myslím si,že pokud by ho neměl z tv přímo ředitel,ale jiný kantor, nejspíš by to řešil poznamkami. Jakože jich pár v ŽK už má. Je to šašek tridy,jak říkám má ADHD,takže je to neustálého boj. Ale vždy pokud něco bylo,dostal poznámku a doma vilagos. Není to žádnej rváč, nekouří,nechodí za školu, téměř nic nezameskal. Neříkám že nemá puberťácké manýry,ale tohle mě fakt naštvalo.

journals
1. únor 2018

@pavca1965 Tak bych za ním zašla ještě osobně, že bys to ráda probrala. Třeba i s manželem, aby neměl pocit, že tě tak rychle odbude a zase nic neřekne, ale asi bych v tomhle případě chtěla vědět konkrétní důvod. Jak to tak píšeš, tak je to opravdu zvláštní a taky mi přijde, že je ta ředitelská jen z důvodu "moci" dal jí ředitel, tak je ředitelská. Ale fakt to nedává smysl ☹