icon

Puberta? Poradíte, prosím?

karolinka100
4. led 2021

Chci se zeptat moje dcera ma 13rokov a po večerech kolem 20:00-23: 00 vyžírají ostošest. Ne, že by jí nedopřála vždyť i váhu má v pořádku, podle paní doktorky (168cm a 46 váhu). Dopřeji jí ale přijde mi toho už hodně. Například dnes snědla zatím 4 střapce hroznů, 1 balíček popcornu, 2 bagety se salámem, žvýkačky, 2sladke tyčinky a velkou bonboniéru. Postavu má štíhlou, břicho sice moc stáhnout neví ale nepřijde mi obézní. Je to v pořádku, prosím poraďte

Strana
z2
zelenaesmolda
4. led 2021

@karolinka100
Ne,neni to v poradku.Muze to byt zacatek bulimie.

sajul
4. led 2021

Strava teda hrůza. Kde je nějaké normální jídlo, potažmo ovoce, zelenina?

emillyhk
4. led 2021

Nedivím se, že má hlad - mě třeba její skladba potravin nepřijde moc OK, chybí bílkoviny, které by ji zasytily... Zkuste konzultovat s nějakým výživovým poradcem...

blondynka400
4. led 2021

@karolinka100 bulimii bych za tím tedy neviděla 😂. Ale za mne toto úplně v pořádku taky není. Protože teď to na ní třeba ještě vidět není, ale to se může rychle změnit. Nepíšeš, zda sportuje a nebo nic nedělá, to je taky rozdíl... Za mne toto k tomuto věku maličko patří, ale chtělo by jí to vysvětlit, že jíst tolik večer není úplně to správné a hlavně ne takovéto věci...

karolinka100
autor
4. led 2021

@blondynka400
No hrává volejbal teď to není možné ale venku je snad stále co jsem ráda.
@sajul
Na svačinu má jablíčko a banán + vigantol a na večeři její dávám zeleninový / ovocný koktejl. I přesto se ještě dopcháva.

karolinka100
autor
4. led 2021

@blondynka400 Určitě se s ní promluvím. Sama se také stěžuje jak večer nemůže spát (střeva ostošest v pohybu)

Děkuji za každu odpověď.

blondynka400
4. led 2021

@karolinka100 proč jí dáváš jenom ovoce? Za prvé to jsou samé sacharidy, za druhé kde jsou bílkoviny, tuky? a za třetí jestli jí jenom toto, popravdě se nedivím, že má hlad a sní kde co vidí....

marti89
4. led 2021

Většina rychle stravitelné cukry, z toho energii nemá, proto jich potřebuje stále víc. Ráno se může ošidit, ale aspoň normální teplý oběd a k večeři víc bílkovin..

sajul
4. led 2021

@karolinka100 souhlasím s @blondynka400, po tomhle se nedivím, že má hlad. Chce to výživnou, vyváženou stravu, normální snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři. Za mě by mělo být alespoň jedno jídlo denně teplé. Rozhodně uděláš líp, když ji dáš k večeři plátek masa se zeleninou, nebo polévku, než když si dá koktejl a pak se nacpe sladkým. Takhle ji to břicho opravdu za chvilku poroste.

zuzkasim
4. led 2021

Trol? Registrovaná v lednu (máme 4.), lehce zvláštní dotaz, dítě se večer nacpe hromadou cukrů (velká bonboniéra, 2 tyčinky, žvýkačky - to někdo považuje za jídlo?), ale na svačinu má ovoce + vigantol (to je jako jídlo?), žádné normální jídlo jakože nejí... fakt vám to nepřijde divné? Mě tedy ano.

blondynka400
4. led 2021

@zuzkasim taky mne to u té odpovědi napadlo....

karolinka100
autor
4. led 2021

@zuzkasim Troll nejsem, jen zoufalá matka.
Snídaně nemá. Svačinu ovoce + vitamín D (vigantol), oběd teplý (nějaké masíčko, příloha a zeleninka). Večeře (rohlik + salámku / šunka ... a koktejl). Něco už změním😉děkuji za každou vaši radu.

zelenaesmolda
4. led 2021

@blondynka400
Nevim proc ten vysmaty smajlik.Bulimie timhle preziranim zacina.Treba ma nejaky problem a resi ho prejidanim.

baris
4. led 2021

Tady se zase někdo nudí a trolí o 106 😒. A teď se baví vašími radami ohledně výživy.

blondynka400
4. led 2021

@zelenaesmolda protože to co jsi napsala, tak je nesmysl.... 13 letá holka když bude mít podobný problém tak to bude sakra tajit .-) A ne že její matka bude mít komplet přehled, co snědla .-)

zelenaesmolda
4. led 2021

@blondynka400
Tak 13 leta holka si muze myslet,ze to umi skryt a pritom je pruhledna.Navic zatim zvracet nemusi,to treba jeste prijde.

blondynka400
4. led 2021

@zelenaesmolda jasně máš pravdu 😅 A ještě můžeš začít tu pohádku o anorexii👍

felixfelicis
4. led 2021

@blondynka400 Nevim, jestli mas nejakou osobni zkusenost? Jestli autorka neni troll, tak je nejaka porucha prijmu potravy (to muze byt i binge eating, ne jenom bulimie) prvni, co me napadlo.

zelenaesmolda
4. led 2021

@blondynka400
Ne,anorekticky neji coz neni tenhle pripad.
Proc si tak utocna?Osobne se te to dotyka snad?

blondynka400
4. led 2021

@felixfelicis právě že mám, jedna sestra měla bulimii, druhá anorexii. Jedno je lepší než druhé .-)

blondynka400
4. led 2021

@zelenaesmolda jo osobně se mne to dotýká viz příspěvek výše. A popravdě když v tom člověk nějakou dobu žije a pak vidí ty zkreslené informace, co se o tom tvrdí..... Každopádně já ti pouze odpovídám stylem, jakým píšeš ty. Ptát se tedy můžu stejně, proč jsi tak útočná? .-)

zelenaesmolda
4. led 2021

@blondynka400
Utocit jsi zacala ty.

felixfelicis
4. led 2021

@blondynka400 Tak to me opravdu mrzi. Ja jsem si zazila postupne od vseho trochu 🙂 V hlave to nejakym zpusobem zustane uz asi naporad...Verim, ze prihlizet tomu u blizkeho cloveka taky neni nic moc.

blondynka400
4. led 2021

@zelenaesmolda já? a kde? Můžeš mi napsat, co jsem kde napsala útočného? Smějící se smajlík? .-)

@felixfelicis to máš pravdu, v tomhle směru není v pořádku ani jedna a už asi nikdy nebude. Anorexie je za mne ale horší. Ono když je to někdo takto blízký, je to možná horší, než v tom být sám. I když těžko soudit, když jsem v tom sama nebyla, třeba bych pak mluvila jinak.

zelenaesmolda
4. led 2021

@blondynka400
Ano,tvoje reakce jsou ve stylu “meles nesmysly,blbko”.
Nezpochybnuji tvoji osobni zkusenost ale to z tebe jeste nedela experta na ppp.Spis naopak k tomu mas vetsi sklony nez ostatni kdyz tim prosly obe sestry.U vas v rodine nebude vsechno asi uplne v poradku.To neber jako utok,vetsinou za psychicke problemy deti muze nezdrave prostredi v rodine a jestli mely dve deti ppp tak je proste neco spatne.Tvuj pohled je zkresleny a nemusis videt veci objektivne.

blondynka400
4. led 2021

@zelenaesmolda a proč jsi tak sebevztažná? Já pouze napsala, že to co jsi uvedla je nesmysl. Nikde nebylo uvedeno, že jsi blbka a že meleš .-) I když ano, klidně si mne teď označ za útočnou, protože po tom tvém příspěvku už si toto opravdu myslím.
Tím co jsi napsala jsi tomu nasadila korunu 😀 😀 To snad ani nemá smysl komentovat. Víš o tom totální tužku co a jak bylo a proč se to stalo. Každopádně děkuji za psychodiagnostiku a radu, jak jsem bez toho celý život mohla žít, to fakt nechápu 🙏👍

orisek56
4. led 2021

No, vzhledem k tomu, co tu koluje, bych ráda vyvrátila jednu nepravdu. Tohle není ani bulimie, ano anorexie. Já jsem totiž tyto nemoci měla pár let od základky, a byla jsem na hranici smrtelné váhy, anorexie a bulimie je těžký démon a nikdo z vás, kdo to nezažil, neví která bije a doufejte, ať to vase dcery nikdy nezaziji, takže vím přesně jak to začíná a jak to probíhá, takže prosím... Toto neoznačovat za bulimii ani anorexii.... To vypadá opravdu jinak.Tot vsuvka k tomu.

Jinak tenhle dotaz za mě jasný troll. Ty vlastně ani nevíš, jestli máš psát po slovensky, nebo česky.

zelenaesmolda
4. led 2021

@blondynka400
Psychicky zdravy clovek si ppp nevypestuje,pokud tim trpi dva clenove jedne rodiny tak tam proste nejaka zatez je.Nebo chces tvrdit,ze jecto normalni?

holkaokomodra
4. led 2021

@karolinka100 můj stejně starý syn žere jak mlejn a je schopen stlaskat cokoliv po tom co si dvakrát přidal normální oběd, ta holka může úplně normálně růst vzdyt je v pubertě, u nás platí nejíst po deváté, ale jen přes den a sladký u nás moc nebývá, takže aby si potřebu ukojil, jede jogurty s vanilkovým cukrem a ovocem. Asi sto denně myslím 😁

konidana
21. únor 2021

Neni to uplne v poradku, ale mam doma to same... dcera 13 nesnida, udela si teplou svacinu ( vetsinou livance) na obedy nechodi protoze covid🙄, pripravene jidlo si neohreje a ceka az udelam teplou veceri ja, kolem 19.h kdy prijdu dom. Syn 11 tedy snida, a pres den si udela tak krupicovou kasi. Vecerime tedy mezi 18.a19.h pak podruhé znovu kolem 21.h protoze maji hlad . Sladkeho dcera dokaze stláskat hromadu kdykoli. Doma vetsinou nic ze sladkosti neni, ale dojde si koupit, nebo si na livance sype aspon hromady cukru. Neudelam nic. S vecernim hladem ma tedy spis problemy syn. Dokud se nedoji tak fakt nemuze usnout, takze si nekdy jeste ve 22h holt da treba skoro pul kg bileho jogurtu

Strana
z2