Jak správně připravit rýži v sáčku?
Zjistila jsem, že kolem mě už skoro nikdo nevaří rýži v sáčku. Přitom mi to přijde pohodlný a nikdy jsem s tím neměla problém. Jak ji připravujete vy?
@anonym_autor Me na tom neprijde pohodlneho nic, na pohodlnost mam ryzovar 😁 muzes si vybrat jakou rýži chceš a ne je jeden, za me nic moc typ, co plni do sáčků, pak kdo vi, co se z toho pytliku behem.vareni uvolnuje a netouzim po tom se oparit pri manipulaci s tim horkym pytlikem... Ja nasypu do ryzovaru, dojelu vodu, zmacknu cudlik a to je vse, tomu rikam pohodlí. A jako bonus, když ji tam dam moc brzo, tak na me ceka dobra a horká zreba hodinu.
@anonym_autor To bylo takovy "bum" pred 25 lety,stejne jako Rama 😀 Ja jsem nikdy nevarila ryzi v pytliku,ani moji rodice. A od doby,co mam svoji domacnost,tak jedine v ryzovaru.
Tak podle komentářů jsem asi poslední člověk, který ještě vaří rýži v sáčku 😀😀😀
Nejsi poslední. Jelikož rýži nevařím tak často, tak je pro mě rýžovar zbytečnost, co akorát zabírá místo v kuchyni. Navíc rýži v sáčku nemusím neustále hlídat, aby se mi nevyvařila voda. Kupuji tedy jen parboiled, jelikož máme rádi sypkou rýži. Já třeba nechápu ani termomix. Pro mě je to krám pro ženský, co neumí vařit a potřebují do detailu postup vaření.
Od té doby, co mám rýžovar, tak mám rýži ráda. Vařit cokoliv v plastu je mi eklhaft.
Dusim v normalnim hrnci na plotynce. Uznavam ze, prvnich asi 800 hrncu s ryzi pro me bylo stres 😅 ale nedavno jsem si uvedomila, ze uz me rejze vubec nestresuje. Jak deti rostou, mozna upgraduju a zkusim prejit na peceni ryze v troube - kvuli mnozstvi.
Sacky jsem pouzivala parkrat na zacatku samostatneho vareni, ale pára, plast, lepilo se to, omezena kontrola nad procesem, nedivim se, ze je k videni stale mene a mene. Ale asi si clovek zvykne. Nezustavala bych ale u toho kvuli mikroplastum.
Ja zas jsem asi posledni fanousek instantni bramborove kase 😅 Chutove je to hrozne, ale ta casova uspora 🙈 kdyz delam treba rychle obed jen pro sebe. No a taky uz se ani v kramech moc nevidi, pamatuju v devadesatkach 6 druhu kase v prasku v kazdem krame.
Dusim v normalnim hrnci na plotynce. Uznavam ze, prvnich asi 800 hrncu s ryzi pro me bylo stres 😅 ale nedavno jsem si uvedomila, ze uz me rejze vubec nestresuje. Jak deti rostou, mozna upgraduju a zkusim prejit na peceni ryze v troube - kvuli mnozstvi.
Sacky jsem pouzivala parkrat na zacatku samostatneho vareni, ale pára, plast, lepilo se to, omezena kontrola nad procesem, nedivim se, ze je k videni stale mene a mene. Ale asi si clovek zvykne. Nezustavala bych ale u toho kvuli mikroplastum.
Ja zas jsem asi posledni fanousek instantni bramborove kase 😅 Chutove je to hrozne, ale ta casova uspora 🙈 kdyz delam treba rychle obed jen pro sebe. No a taky uz se ani v kramech moc nevidi, pamatuju v devadesatkach 6 druhu kase v prasku v kazdem krame.
@anonym_fba006 Ja zase delam ze sacku knedliky 😀
Nejsi poslední. Jelikož rýži nevařím tak často, tak je pro mě rýžovar zbytečnost, co akorát zabírá místo v kuchyni. Navíc rýži v sáčku nemusím neustále hlídat, aby se mi nevyvařila voda. Kupuji tedy jen parboiled, jelikož máme rádi sypkou rýži. Já třeba nechápu ani termomix. Pro mě je to krám pro ženský, co neumí vařit a potřebují do detailu postup vaření.
@mishka87 Jasne, je to kram pro zeny, co neumi varit a proto si kupujes ryzi v pytliku 🤣
@mishka87 Jasne, je to kram pro zeny, co neumi varit a proto si kupujes ryzi v pytliku 🤣
@j.a.n.i kupuji ji proto, že nedokážu odhadnout množství rýže, kterou potřebuji. A jeden sáček je přesně porce pro mě a pro kluka. Rýži vařím cca jednou za měsíc a přes léto skoro vůbec. To si dáme raději zeleninu jako přílohu. Tak na co kupovat velkou kilovou Rýži. Co se týče vaření, mám školu babičky a vše dělám od oka a dle strávníků dobře. A to je tchyně dost náročná na chutě. Tchán zase miloval můj hovězí guláš. Byl to kuchař.
@anonym_autor asi proto, že tam dávají v nejhorší kvalitě a navíc je nutné vařit celý pytlík
@anonym_fba006 Z trouby je dobrá
Hrnek rýže, dva hrnky vařící vody, varim na střední plamen 12 minut, vždycky se povedla.
Já jsem pytlíkovou dřív používala, znala jsem to z domova a jinak jsem to neuměla. Ale od té doby co mám indukci, vařím bez sáčků v hrnci na sporáku. Nejvíc mi chutná basmatti.
Já jsem pytlíkovou dřív používala, znala jsem to z domova a jinak jsem to neuměla. Ale od té doby co mám indukci, vařím bez sáčků v hrnci na sporáku. Nejvíc mi chutná basmatti.
@kleio také jsem byla na pytlikovou zvyklá z domu. Už hodně let vařím sypanou 1:2 17 minut. Akorát to člověk musí hlídat a sem tam zamíchat. Pytlíkovou nekdy využiji, když se vaří ve velkém, protože to je méně náročné na hlídání.
Rýži ze sáčku jsem vařila možná tak před 25 lety na koleji, jinak rýži klasicky dusím v hrnci na sporáku. Je daleko chutnější a nejíme vyvařený plast.
@kleio také jsem byla na pytlikovou zvyklá z domu. Už hodně let vařím sypanou 1:2 17 minut. Akorát to člověk musí hlídat a sem tam zamíchat. Pytlíkovou nekdy využiji, když se vaří ve velkém, protože to je méně náročné na hlídání.
@eviicka a právě na té indukci mi to funguje tak, že zamíchám jen na začátku, když to začne vařit, pak přiklopím a naopak pokličku zásadně nezvedam celých 15 minut, a je to, krásně nadýchaná. Ale na plynovém hořáku to takhle nefunguje, jak na elektrice, to nevim..

Nikdy bych si rýži v sáčku nekoupila, nemám důvod vařit potraviny v plastu. Kupuji nebělenou, nevadí mi, že má žlutou barvu, chuťově je skvělá. Rýži namáčím den dopředu, vodu slévám, aby se vyplavilo co nejvíce arzenu.