Je půjčka od Zaplo opravdu bez úroků?
Zdravím, dostala jsem se do blbé situace a chybí mi pár tisíc do výplaty na nájem. Všude vidím reklamu na Zaplo, že první půjčka je zdarma bez úroků. Je v tom nějaký háček? Fakt když to vrátím včas, tak nezaplatím ani korunu navíc? Trochu se bojím těch nebankovních společností, aby po mě pak nechtěli nějaké šílené penále za každou blbost.
Žádná půjčka není jen tak a už vůbec ne bez úroků nebo skrytých poplatků. Osobně bych raději šla do banky, kde je to všechno korektnější, i když se na první pohled zdá, že je to horší, nemusí to tak být.
Tohle zjistíš když si podrobně proctes podminky. Jsiu půjčky kde je nějaké bezurocne období, do kterého když peníze vrátíš, tak opravdu nezaplatis nic navíc (typicky je to třeba kontokorent). Pokud tohle nabízí nějaká nebankovní společnost, tak to dělá protože spoléhá na to že si od ni půjčí nekdo kdo to včas nesplati a pak tam ty úroky a sankce budou naopak enormní.
@anonym_autor Moc dobře nechápu tu jistotu, že dokážeš včas splatit půjčku, když teď nemáš včas ani na nájem...
Jasně, že v tom je nějaký háček. Je potřeba si přečíst i ta drobná písmenka a nespoléhat jen na hezké řeči někoho, kdo chce na tobě vydělat.

Každá ta nebankovní společnost/půjčka je horší, než z klasické banky. Dělají to pro zisk, takže mají dobře promyšlený to, aby ta nula úroků byla jen lákadlem. Zkus spíš rodinu, kontokorent, svoji banku.