Oral-B vs. Philips Sonicare. Který elektrický kartáček vybrat?
Uvažuji o koupi elektrického kartáčku a pořád se nemůžu rozhodnout mezi Oral-B a Philips Sonicare.
Pokud byste si dnes vybírali znovu, šli byste do stejné značky? A všimli jste si vůbec nějakého výrazného rozdílu oproti klasickému kartáčku?
Já četla různé recenze a doporučení na netu a mám dojem, že to vychází půl napůl rotační a sonický, stejně tak doporučení zubařů. Mám doma sonický, u partnera rotační, dobré jsou oba. Partner má raději rotační u sebe než sonický u mě.
Mám sonicare, cena teda pekelná, ale šla bych do něj znovu. Dcera měla sonicare for kids, po 4 letech se rozbil, teď jsme zkusili ten rotační od oral-b a sonicare jup vyhovoval víc
@anonym_autor dřív jsem používala oral-b, rozbil se a koupila jsem Philips sonicare...neměnila bych už 🙏
Mne rikala zubarka, ze rotacni ne. Mam sonicare uz nekolikaty.
@lauriak dneska už se rotační kartáčky prakticky nedělají, původní rotační kartáčky dneska nahrazují magnetické kartáčky, které jsou srovnatelné se sonickými, jen tam je jiná tehnologie, pěkně to najdeš vysvětlené třeba tady: https://sdeleni.idnes.cz/ona/jak-si-vybrat-elek... řešila jsem to přímo s lidmi z nazuby.cz, když jsem si kartáček vybírala. Je to super, že dokážou poradit opravdu odborně, nejsou to jen přeprodejci, co by tomu nerozuměli.

@anonym_autor Zubaři i dentální hygiena doporučují spíš sonické než rotační. Já mám sonicare už 10 let, rozdíl oproti manuálnímu je velký. Zuby jsou hladší, prakticky bez zubního kamene a hlavně od té doby jsem neměla jediný kaz.