Sráží sušička Bosch Serie 6 oblečení?
Ahoj holky, uvažujeme, že si konečně pořídíme sušičku, protože u nás v bytě v zimě hrozně blbě schne prádlo. Koukala jsem na Bosch Serie 6 s tepelným čerpadlem. Máte ji někdo doma? Manžel se bojí, že se mu v tom srazí trička do práce a že to ničí prádlo. Já bych zase ráda konečně přestala žehlit. Fakt to vytáhnete a skládáte, nebo je to jen reklama a stejně se to musí přejet žehličkou?
Na oblečení jsou štítky, co do sušičky může a co ne, řiď se tím.
@mrkvovydort stítky tam sice jsou, ale v 99% tam nesmi nic, takze pak je susicka zbytecna. A pro mnoho z nas, ma byt susicky pomocnik. Takze
@anonym_autor susicka je muj nejlepsi kamarad. Miluju ji a davam do ni vsechno krome softu a par veci, co mám ráda. Nežehlím nic, vyndam teple a rovnou skladam.
Asi takhle - jsou věci, co by tam podle štítku neměly, v pohodě je tam dávám a nic se neděje. Na druhou stranu jsou věci, které tam dle štítku můžou a přesto se reálně trochu zmenšujou. Za mě to je alchymie
Základem je bavlněná trička, ponožky, mikiny sušit na nízkou teplotu, tedy na naší sušičce "na syntetiku". Při vyšší teplotě se srazí. Na vyšší teplotu, tedy na bavlnu, dávám pouze ložní a ručníky. Do sušičky nepatří krajkové prádlo, vlna, softshell, hedvábí, len. Je potřeba trička poskládat hned po dojetí programu, ještě teplá, pak nemusíš žehlit. Teplákům, spodnímu prádlu a ponožkám je to jedno, podkládáš je i uleželé. Pěkně si tam načechráš péřovou bundu. Je potřeba naučit se ji používat, ale jinak je sušička fajn pomocník. Podle štítků na oblečení úplně nedoporučuji postupovat, to bys tam nedala téměř nic. Spíš se opravdu zaměřit na to složení materiálů.
Mám sušičku, o které píšeš - Bosch 6 s tepelným čerpadlem. Na podzim jí bude 12 let a jede bez jediného zádrhelu celou dobu, v tomhle je perfektní. Ale postupně se ty věci prostě sráží, to je pravda. Trička především. Ala záleží na materiálu. Dávám do ní dost věcí, i ty se zákazem sušení na štítku, na druhou stranu ale i dost věcí suším na sušáku.
Mám sušičku, o které píšeš - Bosch 6 s tepelným čerpadlem. Na podzim jí bude 12 let a jede bez jediného zádrhelu celou dobu, v tomhle je perfektní. Ale postupně se ty věci prostě sráží, to je pravda. Trička především. Ala záleží na materiálu. Dávám do ní dost věcí, i ty se zákazem sušení na štítku, na druhou stranu ale i dost věcí suším na sušáku.
@jajulin Jsem rada, ze to ctu. Mam ji osm let, tak snad jeste chvili vydrzi. Dekuji. ❤️
Jinak obecne, tricka do susicky nedavam. Mi se v ni teda jen zkracuji, na sirku se mi zdaji stejne. Ale pokud tricko do susicky omylem dam, hned ho zase vyperu, po prani poradne protrepu, dam volne uschnout a zase ma.svuj puvodni tvar. Neni to znicene naveky. 👌🏻
Ja susicku porizovala, protoze ziju ve starem vlhkem dome, kde pradlo schlo i dva dny. A je to nebe a dudy. Susicka pomohla mega moc.
A na rovinu, jakmile das jednou rucniky do susicky, s volne uschnutyma uz se nebudes chtit utirat. 😁

Ono záleží na kvalitě materiálu oblečení a na nastavené teplotě…. Něco se srazí, něco ne (ale těžko říct, jestli se to srazilo během praní nebo během sušení….) Já odjakživa raději věci do práce a rifle pořád věším na věšák a co je potřeba, vyžehlím. Zbytek (spodní prádlo, tepláky, domácí trika, ložní prádlo, ručníky…..) dávám do sušičky a nežehlím. Když prádlo vyndáš v blízké době po ukončení programu a nenecháš to tam třeba přes noc, tak je prádlo ok a dá se složit bez žehlení.