icon

Co bezmléčného a bezmasého vařit?

ah1234
3. lis 2019

Ahoj, co bezmasite a bezmliecne radi doma varite ? 🙂 Dochadzaju mi napady, zisla by sa inspiracia 🙂

Strana
z2
hanih
3. lis 2019

@ah1234 My jsme tam teda byli jen jednou, v Kalifornii, a tam jsme to potkávali celkem často.

ah1234
autor
3. lis 2019

@hanih ono to moze byt vsade po USA, jak ja to nejem, tak som si to proste nevsimla...

hanih
3. lis 2019

@ah1234 A nepomohlo by udělat ty polévky hustší? Mě je holky ze začátku taky nechtěly moc jíst, tak jsem je začala dělat hodně husté (konzistencí spíš podobné kaši), nebo jsem je zahušťovala třeba kuskusem, pokud se k nim hodil, a pomohlo to.

ah1234
autor
3. lis 2019

@hanih vobec, minule som rozvarila cocku a mal to take kasovite a nechcel to moc.. on je strasny nejedlik ale moj nevybera potraviny skor konzistenciu a do vsetkeho 2-3x kusne 😑

prezdivka
3. lis 2019

Čočkový/kapustobý karboše, květákový/brokolicový placky.

popelka1984
3. lis 2019

Z polévek kde nedávám vývar a smetanu třeba dýňovou, brokolicovou, čočkovou, bramboračku, teď třeba máme květákovou a květák jako mozeček (já tam ale dávám uzeninu) s bramborem, z dalších jídel mě napadá třeba udělat bramborové plněné knedlíky, ale ne uzeným nýbrž třeba míchanýma vajíčkama a podobně, k tomu zelí nebo okurkový salát, kompot. Dále různá sladká jídla, knedlíky, nákypy. Francouzské brambory bez uzeniny, cmunda.

popelka1984
3. lis 2019

Cuketová cmunda, řízky z cukety, různé zeleninové placky (květákové, kapustové...)

zelenaesmolda
3. lis 2019

@popelka1984
jaky je rozdil mezi cmundou a plackama?

piggy123
4. lis 2019

@hanih v Americe mají omelety jakéhokoliv druhu moc rádi a nejen v bistrech u silnic. Už jen ty jejich snídaně - buď ty jejich pancakes a nebo teda vajíčkové omelety na tisíc způsobů - s brambory, zeleninou, houbami, avokádem, sýrem, špekem, párky atd atd. 🤤Variacím se meze nekladou. Vynikající. Vědí, co je dobré 🙂

hanih
4. lis 2019

@ah1234 Tak to znám a soucítím s tebou. Dítě nejedlík, to je boj. Já mám doma dvě takové. Starší jsou čtyři, ta už teda jí líp, i když někdy bych ji přetrhla, jak je vybíravá, a ve školce prý jí hrozně málo. Mladší je rok a půl a teprve teď začíná brát běžné jídlo na milost a stále vyžaduje spíš mléko...

hanih
4. lis 2019

@piggy123 Já jsem si tedy ty bramborové moc neoblíbila a ty tam měli nejčastěji. Ale třeba doma si ráda dělám cuketovou omeletu a té bych se ujedla 🙂 A co se týká pancakes, byla jsem v ráji 😀

zelenaesmolda
4. lis 2019

@piggy123
ja mam rada kombinaci palacinky,slanina a javorovy sirup 🙂

drep
5. lis 2019

Červená čočka na boloňský způsob. Červená čočka jako placičky, ale to je s vajíčkem.
https://www.kucharkaprodceru.cz/cervena-cocka/#...

babanci
6. lis 2019

Lečo, čočku, dušenou mrkev.

Strana
z2