Co bezmléčného a bezmasého vařit?
Ahoj, co bezmasite a bezmliecne radi doma varite ? 🙂 Dochadzaju mi napady, zisla by sa inspiracia 🙂
Čočkový/kapustobý karboše, květákový/brokolicový placky.
Z polévek kde nedávám vývar a smetanu třeba dýňovou, brokolicovou, čočkovou, bramboračku, teď třeba máme květákovou a květák jako mozeček (já tam ale dávám uzeninu) s bramborem, z dalších jídel mě napadá třeba udělat bramborové plněné knedlíky, ale ne uzeným nýbrž třeba míchanýma vajíčkama a podobně, k tomu zelí nebo okurkový salát, kompot. Dále různá sladká jídla, knedlíky, nákypy. Francouzské brambory bez uzeniny, cmunda.
Cuketová cmunda, řízky z cukety, různé zeleninové placky (květákové, kapustové...)
@popelka1984
jaky je rozdil mezi cmundou a plackama?
@hanih v Americe mají omelety jakéhokoliv druhu moc rádi a nejen v bistrech u silnic. Už jen ty jejich snídaně - buď ty jejich pancakes a nebo teda vajíčkové omelety na tisíc způsobů - s brambory, zeleninou, houbami, avokádem, sýrem, špekem, párky atd atd. 🤤Variacím se meze nekladou. Vynikající. Vědí, co je dobré 🙂
@ah1234 Tak to znám a soucítím s tebou. Dítě nejedlík, to je boj. Já mám doma dvě takové. Starší jsou čtyři, ta už teda jí líp, i když někdy bych ji přetrhla, jak je vybíravá, a ve školce prý jí hrozně málo. Mladší je rok a půl a teprve teď začíná brát běžné jídlo na milost a stále vyžaduje spíš mléko...
@piggy123
ja mam rada kombinaci palacinky,slanina a javorovy sirup 🙂
Červená čočka na boloňský způsob. Červená čočka jako placičky, ale to je s vajíčkem.
https://www.kucharkaprodceru.cz/cervena-cocka/#...
Lečo, čočku, dušenou mrkev.

@ah1234 My jsme tam teda byli jen jednou, v Kalifornii, a tam jsme to potkávali celkem často.