icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

laloona
16. zář 2011

@brusinka.pusinka no co, hlavně že se zasmějem 😀 tak vaření zdar!

miriska
16. zář 2011

my budeme mít dneska sýr v bromboráku a včera jsem upekla krtkův dort na plech, tak je čas se do něj pustit 🙂

brusinka.pusinka
16. zář 2011

@laloona jj přesně , Uvařeno už je jen dopeču koláč a pak tradáááááá ven s Karamelkou 😉

zuhur
16. zář 2011

@miriska hmmm krteček? Toho mám moc ráda 😀

miriska
16. zář 2011

@zuhur Tak se stavte na krtka 🙂 budeme do 14h. doma, pak jedeme k našim...

zuhur
16. zář 2011

@miriska tak to se obávám, že dnes nestihnu a já ho mám tak ráda ☹ No budu ho muset asi upéct. Recept mám někde uložený. Normálně jsem si uvědomila, že tohle je po dlouhé době týden, co jsme nikde spolu nebyli.

nikiii
16. zář 2011

@miriska Krteček na plech? Prosím prosím moc o recept........

miriska
16. zář 2011

@zuhur No to máš pravdu, ale příští týden se určitě uvidíme 🙂 Tak jak pojedeme k našim, tak ti hodím dom v krabičce, ju? 🙂

zuhur
16. zář 2011

@miriska já se kvůli tobě nebudu vážně chtít do těch Šlapanic odstěhovat - to bys to pak měla s dobrotama daleko 😀 😀 😀
Teda kdyby nešlo o krtka tak řeknu ať si nezajíždíte, ale.... já mám pro něj fakt slabost 😅

zuhur
16. zář 2011

@miriska já podumám co umím upéct dobrého a pak vezmu příští týden na prochajdu 😉

miriska
16. zář 2011

@nikiii
Krtek na plech
Těsto: 320g hl. mouky, 180g cukru, 3PL kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 pr. do peč.
Krém: 250g tvarohu v kostce, 400g zakys. smetany, 2 vanilkové cukry, vanilkový pudink, cukr do pudinku podle chuti, 500ml mléka, nastrouhaná čokoláda, někdo dává i ušlehanou šlehačku, já nedávám, 4 banány

těsto: ušleháme sníh z bílků, ze žloutků a cukru vyšleháme pěnu, přidáme mléko a olej, zamícháme do tohou mouku smíchanou s pr. do peč. a kakaem a nakonec sníh z bílků, vylijeme na plech a pečeme cca 30min. na 160°C, po vychladnutí vydlabeme střed, ne až na dno, dáme do mísy a nadrobíme, vyložíme banánama podélně rozříznutýma
krém:ušleháme tvaroh, smetany, cukr a uvařený vychladlý pudink nakonec přidáme nastrohanou čokoládu popřípadě šlehačku
krém natřeme na banány a posypeme rozdrobeným těstem, necháme přes noc vychladit v ledničce, mňamka 🙂

miriska
16. zář 2011

@zuhur napiš do IP číslo baráku, kolem druhé ti ho tam hodím 🙂

kammka
16. zář 2011

@miriska dneska je to samá mňamka se zakysankou 😀 asi zajdu do lidlu a koupím rovnou celej karton 😀
doma mám takový ty tečkovaný banány, můžou se dát?? není to moc zralé??
rcp už mám vytištěný, díky..asi si založím destičky 🙂

kammka
16. zář 2011

@miriska
@zuhur no to je teda bááááječná spolupráce...taky bych potřebovala někoho takovýho.. že bych pak vařila obden, střídaly bychom se.. 😎

nikiii
16. zář 2011

@miriska Díky moc, odpoledne nakoupím a zítra budu kuchtit, už se moc těším 🙂

miriska
16. zář 2011

@kammka já myslím, že je tam můžeš dát, stejně se po něm jen zapráší, kdoví jestli ho vůbec stihneš přes noc nechat uležet 😀
nojo, Zuzka vždycky dělala nějakou mňamku s sebou na koupák, tak jí to musím oplatit 🙂

kammka
16. zář 2011

@miriska jéé a do těsta nepříjdou vajíčka??? teda asi jo, když je tam sníh z bílků..ale kolik??

miriska
16. zář 2011

je to podle tohoto receptu, ale trošku jsem si to upravila: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=42181

miriska
16. zář 2011

@kammka jééé promiň, přijdou tam 3 vajíčka

nikiii
16. zář 2011

Připisuju vajíčka 🙂 Jinak u nás dneska rychlovka - smažíme květák a k tomu bramborovou kašičku a rajčatovej salát, mňam.

zuhur
16. zář 2011

@kammka jojo, my jsme se hledaly až jsme se našly - i když s tím vařením - tak daleko jsme ještě nedospěly. Jen když spolu někam jdeme. Ale myšlenka je to lákavá 😀 nebo ne Miry( @miriska) ?

zuhur
16. zář 2011

@miriska tys taky vařila, když jsme šly plavat

kammka
16. zář 2011

tak já mám dens k obědu chlebíčky - "vařila" jedna pacientka - s rostbífem a s debrecínkou.. 😎

miriska
16. zář 2011

@zuhur Já to beru 😀

miriska
16. zář 2011

@zuhur to nebylo vaření, nic horšího se mě ještě snad nepovedlo 😀

zuhur
16. zář 2011

@miriska tak pokud tohle byla katastrofa, tak se k vám na ty obědy opravdu obědnávám pravidelně 😉 😀

miriska
16. zář 2011

@zuhur 😀 poslední dobou vařím jenom tak 3x do týdne, to by ses moc nenajedla, ale až bude škaredě a nebudeme tolik venku tak udělám něco dobrýho a přijdete...

aaadus
16. zář 2011

Já se dnes zmohla jen zeleninovou polévku, vaření je pro mě momentálně za trest

petrusam
16. zář 2011

hovězí guláš, ale nějak na něj nemám chuť ☹

silente
16. zář 2011

My dnes dušenou mrkev s bramborem. Tu prostě milujeme všichni 😵

Strana