icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

brusinka.pusinka
23. zář 2011

dneska kulajda a bramborové šišky s mákem a se sladkou stouhankou😉

moudivlacek
23. zář 2011

@silente teda oblizujeme se po ni vsichni,dole v diskuzi pod receptem bylo,ze se zdala malo sladka,ja nevim,me prisla akorat, dopulky testa jsem dala mlete vlasaky a do druhe kakao a pak udelala mramorovanou buchtu (nemam formu na babovku 😀 )

zuhur
23. zář 2011

Já mám dneska zbytek rybí polívky a jak já tak manžel - palačinky s čokonusou (v podstatě nutela) a s banánem.

moudivlacek
23. zář 2011

holky tak dneska na obed absolutne netusim... ted jsme meli samou ryzi, brambory a testoviny.... udelam malemu asi kuskus nasladko a ja si udelam jen salatek 😵

@brusinka.pusinka kulajdu bych si taky dala,mnam, ale nejak nejsou ingredience 😀

janca_dobi
23. zář 2011

vepřové plátky zapečené se smetanou a sýrem a k tomu brambůrky

ofelieee
23. zář 2011

plněný papriky mletým masem

ia.
23. zář 2011

holky, jste tady zkušené kuchařky, tak potřebuju poradit. Vařím kulajdu tak, že dám brambory a hřiby povařit, když jsou měkké, přidám kysanou smetanu a doleju mlékem, v trošce mléka rozmíchám mouku a zahustím, přidám bobkový list a nové koření, kopr, zkrátka postup jasný. Akorát když tam nakonec přidám ocet na přikyselení, tak se mi polívka nechutně zdrcne a musím ji vylít...nechápu to, x let jsem vařila kulajdu a přidávala ocet a nic, a teď už 3x za sebou jsem ji vylila. Nechápu co dělám jinak a špatně. Kdy tedy přidáváte ocet? myslíte že tu paseku dělá ta zakysanka?

brusinka.pusinka
23. zář 2011

@ia. já ocet přidávám po vypnutí polévky a 5 minut nechám stát pak přidám po troškách ocet, nevařím. Nikdy se mi nezdrcla 😉

simonceli
23. zář 2011

@ia. mě tady holky poradili, to odstavit z plotny a třeba po 15-ti minutách tam až dát ten ocet a fakt to funguje, nebo to dokyselit ještě zakysanou smetanou. Mě furt zdrcávala koprovka

babulinkab
23. zář 2011

kuřecí vývar
smanžené žampiony, hermelín (měla jsem málo žampionů), šťouchané brambory, okurkovo-rajčatovo-paprikový salát s pórkem

moudivlacek
23. zář 2011

@ia. ocet nebo nakladany kopr se musi az kdyz uz vypnes sporak, jinak se zdrcne, nemusis cekat do vychlazeni,ja proste vypnu sporak,dam vedle a hned okyselim, proste mleko s octem se nesmi dohromady varit,jinak vytvoris tvaroh 😉

ia.
23. zář 2011

@brusinka.pusinka
@simonceli
@moudivlacek holky díky moc, už jsem chytřejší 😉

babsiegirl
23. zář 2011

hmm vcera krevetove kari s ryzi, dneska neco z kur. prs co jsem vytahla z mrazaku... kdo poradi? 🙂

simonceli
23. zář 2011

@babsiegirl já je budu dělat s mrkví brokolicí a květákem na kokosovém mléku s rýžovými nudlemi 😉

brusinka.pusinka
23. zář 2011

@ia. nemusela jsi polévku vylívat, stačolo ji přecedit, a vodu v phodě rozmixovat do hladka a pak zpět přidat tuhé suroviny 😉 kdyby náhodou příště 😉
@babsiegirl no já včera dělala krůtí kostky na paprice s kunovjankou a my měli rýži syn těstoviny
Kuřeci na kostky osmahnout na cibulce,přidat pepř,mletou papriku a po osmahnutí zalít celou skleničkou kunovjanky, přidat trochu vody a povařit maso do změknutí.Popřípadě přisolit dle chuti a zavařit škrobovou moučkou 😉. U nás se jen zaprášilo 😉

zuzkkkaaa
23. zář 2011

@zuhur juu paráda 😵 , díky moc, jdu to prolízt, potřebuju vymyslet něco na víkend 😝 😝

My dnes měli vepřovou kotletku na přírodno se zeleninovou rýži a jahodovo čokoládovou bábovku 😉

babsiegirl
23. zář 2011

@simonceli joo, to by slo 🙂 o poledni prestavce valim do kramu, tak akorat potrebuju kvetak a nudle, vsechno ostatni mam 🙂 diky za tip 🙂
@brusinka.pusinka tady mam trosku problem,bydlim v anglii a tady jsem v kramu kunovjanku nevidela, jedine, ze bych si zavarila vlastni 🙂 Holt clovek nekdy musi improvizovat 😒 ale je zase pravda, ze jsem se jeste po ni poradne ani nekoukala 🙂 I tak dekuju za napady devcata 😎

brusinka.pusinka
23. zář 2011

@babsiegirl no to jsem evěděla a když tak se to dá i s čerstvou zeleninou a dochutit octem a cukrem na sladkokyselo 😉
@moudivlacek krásná foto moc Vám to sluší 😉

simonceli
23. zář 2011

@babsiegirl není za co, dochucují jen trochou pepře, solí a podravkou, ale dá se udělat jakkoliv 😉

miskadis
23. zář 2011

Knedlíky s vejcema, okurkový salát

moudivlacek
23. zář 2011

manza me vysvobodil, dneska malej jeden hysterak za druhym,tak jsem ze samy nudy,ze tu jsem sama, vyndala jidlo z lednice a celou ji umyla,uz bylo taky treba 😀
ted jdu delat k veceri hrníčkový sýr 😵
preji hezky vikend vsem 😉

scvrcek
23. zář 2011

@ia. já teda dávám ocet jako první a až pak smetanu, tak mi to radila mamča, že když se dá nejdřív smetana a pak ocet, tak se to zdrcne...takže já nejdřív okyselím a až pak smetanu...dělám tak i kulajdu, i kyselou polívku, i koprovku...prostě všechno...nikdy se to nezdrcne....
Ale kolikrát se mi taky stane, že vařím něco x-krát a v pohodě a pak prostě přijde nějaký divný období a najednou se mi to několikrát za sebou vůbec nepovede 😀

u nás dneska br.knedlík, uzený a zelí, navrch cibulka, mňamka!

pelenka
23. zář 2011

Dnes lasagne a k večeři toasty, na zítra se dovařilo kuře na paprice, bude s těstovinovou rýží.

nikiii
23. zář 2011

Holky, prosím, poradí mi někdo, jak děláte lasagne se špenátem? Díky moc.

kristynaw
23. zář 2011

dnes spenat, bramborove gnoci, vejce na tvrdo.

a pro dospelaky pozdni vecere platky bucku potrene horcici v mikrovlnce 😀

moudivlacek
23. zář 2011

@nikiii uvarim si spenat,duchutim dle chuti -sul, cesnek,lucina nebo gervais,a pak jen vrstvim lasagne spenat,psoledni vrstva spenat,posypu strouhanym syrem a dam zapect

silente
24. zář 2011

Tak my dnes tvarohové švestkové knedlíky 😵 A jako bonus tu bábovku ze zakysané smetany 😀

alenv
24. zář 2011

dneska palačinky s nutelou to si muž poručil 😀

petrusam
24. zář 2011

dneska u rodičů špagety, zítra si doma uděláme asi plněný tortily .. 😉

petrusam
24. zář 2011

@moudivlacek mňam, ta bábovka, odpol jí zkusím 😵

Strana