Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀
mi máme od včerejška zbytek hovězího vývaru s játr.knedlíčky, mrkvové šátečky a pak dva takový hokuspokusy... potřebovala jsem udělat v mražáku místo na zeleninku pro Lukyho na příkrmy tak jsem vytáhla pár krabiček s masem... byl tam kapr, kuřecí a vepřové... kapra jsem zalila lečem (domácím) posypala slaninou a zapekla a vepř.+kuř. jsem promíchala s brambory na kostky, posypala kořením na hranolky (naše oblíbené) a taky zalila lečem a zapekla...
@simonceli a musi to byt tepla vecere,nestacilo by neco studeneho? salatek neco z listovýho
@moudivlacek no to já nevim... už jsem přemýšlela, že udělám obložený talíř...... ale fakt nevim... asi mě to práskne přes noc až budu stát v obchodě....
@simonceli
co třeba něco takového?
ryby(talápie, kapr,losos, filety) 80 g
Listový špenát 120 g
Listové těsto 60 g
Fazolové lusky 100 g
Špetka soli, pepře
1/4 citronu
Kávová lžička rostlinného oleje
Postup
Listové těsto rozválíme a rozdělíme ho na menší obdélníčky. Na každé těsto postupně klademe špenát a kousek ryby, které předtím lehce osolíme, lehce opepříme a pokapeme citronem. Vše do sebe zabalíme, vytvoříme tak z těsta kapsu.
Vložíme do trouby, kde vše pečeme při teplotě 150°C přibližně 20 minut.
Rybu v listovém těstě podáváme s fazolovými lusky.
@brusinka.pusinka teeda no to vyzkouším.... a jak dělám ty fazolové lusky?
@brusinka.pusinka ty by jsi měla napsat a vydat vlastní kuchyřku, byla bych první, kdo by čekal, až to vejde do prodeje 😉
@simonceli normálně je jemně podusit na másle 😉prostě jen kapečku a je dobré je ochutit jen solí a pepřem jinak nechat tak nalehko 😉
@simonceli to je jednoduchý, navaří přítel!! já vždycky zuřím, když ten můj někoho pozve, tak buď vymyslí jídlo, nebo prskám.. já to klidně uvařím, ale musí to být zvládnutelné a nesmí to stát tejdenní rozpočet. u nás je to jednoduchý, jak máme ty zvířata, tak se k nám chodí na kachnu nebo králíka.. 😀
@brusinka.pusinka jaký je ten javorový sirup? A k čemu všemu se dá použít?
@kammka no to asi nepůjde... jednak mi na to řekne, že je na krabičkové dietě a jednak toho má dneska dost v práci,takže to nezvládne, ale s pomocí @brusinka.pusinka mám večeři vymyšlenou a procházkou s malou skočím do krámku, tak mě to už zas tak neštve.
@brusinka.pusinka to jako vse zvladnes k obedu? myslim snist, ja bych snedla ty testoivny s omajdou a uz bych praskla 😀
@simonceli my používáme nacokoliv na palačaniky, lívance, chleba s máslem, polívám s tím sladké smaženky , dává se do vaření , a je užasný ale je dost sladký ale my ho milujeme 😀
@simonceli ja ho nikdy netestovala,ale doma jsme ho meli, dobry je na palacinky ci livance
@moudivlacek jo sním vpohodě nedělá mi to problém 😉 😀 😀 😀
@brusinka.pusinka
@moudivlacek já bych to zmákla taky, já mám ale přes 80kg, nějak mně to velmi krátce trvající těhu bohužel demoralizovalo a nejsem teď schopná se odhodlat...a začít zas držet dietku.
@kammka mám 67 kg a také nějak nejsou ty kila dolů potřebuji jen 5 ale zas až tak mi to nevadí...... miluji jídlo a miluji vaření a kila pujdou dolů jen co naběhnu do práce 😉 😀 😀 😀
@kammka tak to jsme na tom stejne s tou vahou,ja naberu jen to jidlo vidim 😀 a co chodim sem do diskuze,tak delam o vikendu i sladke a to je pak tragedie 😀
@brusinka.pusinka mit 67 tak si tak dam takovou mnaminu 😵
Mnam ake fotky...len mi to chute narobilo. 67 mam aj ja, joj kde su tie casy ked som mala o 10 menej... no ale co uz. Mozem byt rada ze ta vaha nestupa aj ked do seba cpem stale sladkosti.
@brusinka.pusinka těžce závidím 😉 já si dělám dneska pstruha a muži řízky
Špenát,vepřové výpečky,bramborový knedlík.
Zeleninová polévka, šunkofleky s houbami 😉
Ahojky, dneska mám od rána migrénu, takže oběd byl tak jako co síly dovolily. Teď už je mi líp, ale dopo to bylo sado, takže bramborová kaše se směsí mletého, žampionů a rajčat. Ale na tu bídu se to docela dalo. 😉
vločková polévka, cuketové řízky, br. kaše a kompot
Dneska polévka od včerejška bramboračka s kroupami a pečené vepřové na divoko s bramborovou kaší.....
@zuzi82 jaj, mně se včera rozjela odpoledne v práci taky, no hnus, večer cestou dom mi bylo v autě už zle a to jsem chtěla řešit s řidičem svatbu, když mi nemůže nikam utýct..doma jsem si vzala Ibalgin, snědla polívku - vařila máma - květákovku se smetanou - koprovku si dám dneska s bramborem ..naštěstí dělám jen do 13:30.. pak hurá dom..
dneska hovězí vývar s drobením a moravský vrabec se zelím a bramborovým knedlem 😉
tak dneska máme jen bramboračku s kroupami..... večer musí něco udělat, nevim co, přítel pozval známé na večeři, tak jako nevim co udělat.....