Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀
@maxinkaa Udělám si jíšku, do kt.nasypu koření-bobek,nové k.,pepř,hřebíček, pak zaliju protlakem nebo raj.štávou, doliju vodou, přidám bujon nebo vývar, sůl, povařím, nakonec udělám kapání nebo nudle.
holky používáte někdo šafrán?
ahojky,
já vařila zase v noci, takže kolem poledne ohřívání zbytků úplévek (kuřecí a rajská) a k tomu buřtguláš, moc se poved... malá guláš odmítla, tak měla jako druhý chod chleba s medem na vlastní žádost.. včera upečená hrk hrk buchta je pryč, to se u nás nestává, aby se v sobotu upečený moučník nedožil pondělka a to bez pomoci jakékoli návštěvy..
tatínek byl dopo doučovat jednu holčinku, která byla zrovna u své babi hospodské, dovezl od ní dva jelitové prejty, takže to šlo rovnou upéct, bylo to ještě rudé, syrové.. dáme si se zelím a bramborem, ale nevím kdy, možná to i s pekáčkem zamrazím a bude to na nějaký sytější víkendový oběd...
možná ještě udělám nějaké listové šátečky..
Holky zkušený kuchařky chci udělat rajčatovou polívku,...a nejlépe i se sušenýma rajčatama, máte někdo nějakej jednoduchej recept??
@weri1 to mě moooc mrzí, ☹ 😒 jsem si říkala, že jsem to udělala nějak blbě..ale zkus bojovat, nám se nakonec povedlo bouli jakš takš "rozmasírovat" a na sezení mu to nevadilo, byla až úplně na straně..
@maxinkaa str.63 od brusinky 😉
my dneska pečený králík, špenát, br.knedlík, na zítra zbylo, jen k tomu dokoupíme červené zelíčko..na sváču je perník od tchýně a moje muffinky s jahodovou marmoškou 🙂
U nás dnes kmínová polévka s mrkví,hráškem a kapáním a taťka houbový guláš s knedlíkem a my zapečené těstoviny s kuř.masem,pórkem a rajčaty. K odpolední kávičce na návštěvu šťouchaná buchta
Krásné pondělní ránko, kuchařinky, u nás dojíme zbytky, takže králík, br.knedlík a červené zelí, k tomu vývar s drobením..
Dojídáme zbytky - já ražniči, holky hustou bramborovo-zeleninovou polívku.
Holky, prosím vás, na které straně je ten úžasnej perníček? 😎 😎 😎 😎 😎 😎
Dobré ráno hoky, koukám vy si teda většinou úžasně vyvařujete!! My jsme teď s malou na měsíc zas bez taťky, tak je to vaření takové snažší, nebo spíš dětštější, tj. hodně polévek, těstoviny, rýže, zeleninka atd. Samozřejmě i masíčko, vegetariáni fakt nejsme 😉
moje malá narozdíl ode mě děsně ráda baští knedlíky s omáčkami. já se ty omáčky nějak dělat naučila, nebo případně posbírám nějaké recepty na netu, ale .... ty knedlíky 😔 doteď jsem dělala vždy z prášku a zkoušela všechny možné výrobce, naposledy nějaké tuším že byly z Lidlu, alá děsně snadná příprava a já po zamíchání ingrediencí dopadla jak v pohádce Krtek a žvýkačka, tj. těsto beznadějně nalepené na obou rukách, horko těžko jsem to nějak seškrábala a udělala aspoň jednu šišku, původně jsem se domnívala, že to zaschne a budu si to z těch rukou muset nechat odsekat 😀 ale k věci, stejně nemám moc ráda ty polotovary a určitě se najde nějaká z vás, která by byla tak hodná a podělila se se mnou o recept na domácí knedlíky, prosím pokud možno něco ne moc náročného, nejsem teda žádný nemehlo a vaření mi normálně problém nedělá, ale všechno co má co společného s těstem, tam se nějak nechytám 😝
Předem moc díky a hezký den!!
Buchtičky s krémem podle tohoto receptu http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3683
@sonia79 Ahoj, já dělám tyhle kynuté knedlíky, jestli nemáš pekárnu, tak to nevadí, stejný recpet dělala i moje mamka klasicky - kvásek, uhníst těsto, nechat kynout a nad parou nebo ve vodě uvařit, já jsem si na to nikdy netroufala, ale od té doby, co máme pekárnu dělám knedlíky ráda. http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3468
dneska dojídám zbytky a na odpoledne možná udělám perník 😀
Tak u nás změna plánu, místo bramborové polívky bude sýrová omáčka s hráškem a halušky.
holky, poradíte mi? mám doma maso z včerejšího kuřete a chtěla bych to udělat nějak s kuskusem. máte některá nějaký dobrý tip na recept? díííky!!!!
@veru23 jednoduše kuskus udělej jak děláš Maso ober nakrájej a trochu osmahni na cibulce a česneku a přidej zeleninku zalej 1 lžíci sojovky a pak smíchej s kuskusem. Sůl pepř a bylinky dle vašeho uváženéí a co dom a máte😀
@brusinka.pusinka díky 😉
Naši tvarohoví koblížci 🙂