icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

eimmy
8. srp 2012

my dnes kuře na citronech a medu a brambor pečený v troubě, zeleninová polívka s nudličkama a domácí jatrová paštika s mandličkama a brusinkama na večer s bagetkou

pampeliska1
8. srp 2012

Pohanka s mletým masem a nivou - luxuuuus 😵 😎

eimmy
8. srp 2012

včerejší štrůdl a dnešní domácí paštika

xuxie
8. srp 2012

@zmuzle Tak to jsem moc ráda 🙂
Bábovky dělám se špaldou různé, nejčastěji ale tuto.
Potřebujeme:
2 hrnečky špaldové mouky
1/2 hrnečku třtinového cukru
1/2 hrnečku nasekaných mandlí nebo vlašských oříšků + trošku na vysypání formy (trošku másla na vytření)
1/2 hrnečku oleje
cca 5-6 lžic javorového sirupu
trošku nasekaných sušených meruněk nebo rozinek (tak hrst)
2 vajíčka
lžíci soda bikarbony
trošku skořice nebo skořicový cukr
1/2 hrnečku mléka

V jedné misce promíchám sypké ingredience. Ve druhé misce vyšlehám žloutky, javorový sirup a olej do pěny. Přidám k mouce a doleji mléko. Nakonec vyšlehám bílky a lehce vmíchám společně s meruňkami nebo rozinkami. Naleju do formy vytřené máslem a vysypané mandlemi. Peču na 160°C něco přes hodinu (klasicky, než je špejle suchá)

Nechte si chutnat 🙂

aaadus
8. srp 2012

@eimmy děkuji 🙂

xuxie
8. srp 2012

Polévka dýňová, kuře a kuskus s paprikou.

kulenka
8. srp 2012

Po cuketové bábovce následovalo kuře na cuketách a citronech a večer ještě upeču cubuchtu 😀

cervena_vila
8. srp 2012

Dnešní blbej nápad byl koupit kuřecí stehna. Peču je a peču se... K tomu rýže, zeleninka na másle, dominuje okurka. Na zítra těstoviny s rajčaty. Čtyři plotny žhnoucí a trouba. Vedro.

petrufa86
8. srp 2012

@eimmy můžu poprosti receptík na paštiku?? Díky 😉

eimmy
8. srp 2012

@petrufa86
na masle orestuju velkou cibuli ( čím větší tím lepší ) rstuju do měkka, pak dám 4-5 stroužků prolisovaného česneku , očistím si kuřecí játr 500 g, trošku pokrájím a přidám na pánvičku, zaliju asi 2 dcl červeného vína, a dusím až se víno redukuje ale né uplně pak ci pokrájím asi 3 snítky čerstvého rozmarínu, asi hrst sušených brusinek a hrst lupínkových mandlí vše dám do mixeru a rozmixuju pak osolím a opepřím

petrufa86
8. srp 2012

@eimmy Díky moc. nepečeš, jen necháš vychladit v lednici??

eimmy
8. srp 2012

@petrufa86 jj jen v lednici

zuzi82
8. srp 2012

ahojky,
prosím, poraďte nějaký recept na pečená kuřecí stehna se zakysanou smetanou. Díky

babulinkab
9. srp 2012

drožďová polévka
pečené brokolicové karbenátky, br. kaše a zeleninový salát

nikiii
9. srp 2012

Špenát, brambory nebo knedlík, vajíčko.

sarunatko
9. srp 2012

Kýtu s cuketou, rajčaty a paprikou, k tomu asi rýže.

ia.
9. srp 2012

hovězí vývar a boloňské těstoviny

mates22
9. srp 2012

na zahradě to všechno dozrává, takže dnes prokládaná cuketa

luciferinka
9. srp 2012

hovězí rolády(kupované 😀 ,stači jen podusit a upect,papinak to jistí 😉 ,špenát z listu,pokusím se ho poprvé uvařit 😲 a bramborové knedlíky 🙂

petule246
9. srp 2012

koukám, že cukety jsou momentálně na vrcholu 😀 u nás dnes směs krůta + cuketa + rajčata + česnek a protože nám došly těstoviny, bylo to s rýží. Zítra si to zopákneme s těstovinama.

aaadus
9. srp 2012

Lečo s chlebem, na odpoledne muffiny, listové copánky, hrk hrk krém a cuketové placky - všichni kromě mě slaví svátek 😀

aaadus
9. srp 2012

Románkovi k svátku 🙂

lenam
9. srp 2012

@aaadus muzes mi prosim napsat, jak delas ten hrk hrk krem? Dekuji.

aaadus
9. srp 2012

@lenam str. 182 😉

bulinka
9. srp 2012

kynuté švestkové knedlíky a odpoledne švestkový koláč

lenam
9. srp 2012

@aaadus díky! 🙂

jaja01k
10. srp 2012

Tortilly s kuřecím masem

aaadus
10. srp 2012

kuřecí maso na mrkvi s hráškem a rýže. Tatínkovi koupíme grilované kuře

janinka23
10. srp 2012

@aaadus - NO ty jsou uchvatné, prosím z čeho jsou vyrobené a z čeho jsou ty očíčka? 🙂

janinka23
10. srp 2012

U nás dnes cuketové řízky s brambůrkem a okurkový salátek + nudličková polevčička 🙂 . A taky se mi tu vaří mirabelková marmoška a zítra z nich udělám kynutý koláč s tvarohem 🙂

Strana