icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

jimmy1
22. únor 2013

zeleninová polívka s kuskusem (asi) a francouzský brambory

hojda
22. únor 2013

mkrvovočočková polévka (červena čočka) a asi amoletky🙂

pelenka
22. únor 2013

Mrňous koporovku s vajíčkem, já ledový salát s tuňákem. Na večer možná těstovinový salát. A zítra by to chtělo nějaký kus masa, musím něco vymyslet, co budete mít masového vy? 🙂

pelenka
22. únor 2013

Holky potřebovala bych nějaký originální typ na to, co vzít s sebou na oslavu, sladkého budou tuny, chlebíčků také a variace na listové těsto jsou už moc okoukané, nemáte něco prosím?

orchidejka
22. únor 2013

@hojda amolety jsou palačinky??? Holky, jak děláte vlastně palačinky???

sarunatko
22. únor 2013

Jak upravujete filé? Kromě klasického smaženého, chtěla bych nějakou zdravější, ale chutnou variantu.

verciiik
22. únor 2013

@sarunatko já dělám jen tak na másle s trochou soli a kmína...

orchidejka
22. únor 2013

@sarunatko já smažím na olivovém oleji a přidám jen česnek - ale nestrouhám, jen na desce rukou rozmáčknu a ten rozmáčklý stroužek hodím na pánvičku....a na to jen rozmarý - čerstvý. Je to dobrota.

pelenka
22. únor 2013

@sarunatko Já mám ráda jen na másle - pokmínovat, posolit, může se lehce zaprášit moukou a opéct na másle, k tomu brambory s petrželkou a výborné. Dobrá je také varianta v troubě pečené na domácí uncle ben´s omáčce (šlo by to i na leču třeba) a na závěr posypat strouhaným sýrem. Jsou to rychlovky a chutnají i mrněti🙂

nikiii
22. únor 2013

@pelenka U nás jedou tyhle sýrový tyčinky http://www.toprecepty.cz/recept/9641-tnt---tuze... Dělala jsem je teď i na karneval do školky a prý se tam po nich jen zaprášilo 🙂

helcenka
22. únor 2013

@sarunatko - taky na másle a s kmínem, nebo zapečené se sýrem, cuketou a rajčaty a někdy s kari omáčkou, to je ale trochu tučnější kvůli šlehačce, moc často to nedělám.

orchidejka
22. únor 2013

@sarunatko a ještě někdy nakrájím do zapékací misky brambory na kolečka, posolím na to dám filé, na to rajčata, zaliju smetanou, posypu porkem, nastrouhám sýr a zapeču v troubě :D

hojda
22. únor 2013

@orchidejka jj palačinky 😀

helcenka
22. únor 2013

@orchidejka - já dělám palačinky jenom z mléka, hladké mouky, vajíčka a vanilkového cukru. Ale je spousta jiných receptů. Někde se jim také říká amolety. U nás je amoleta rozšlehanému vajíčku s lžící mléka, vylité na pánvičku a opečené z obou stran, pak namazané marmeládou - sladká varianta a nebo slaná je to samé, jen nejdříve na pánvičce opečeme např. slaninu, rajčátka, hrášek, čerstvý špenát a pak zalijeme rozšlehaným vajíčkem se lžící mléka. Nebo místo "knedlíků s vajíčkem", opečeme knedlík na cibulce, zalijeme rozšlehaným vejcem a nemícháme, opečeme z obou stran...

luznicarka
22. únor 2013

miluju bramborové období své dcery ale už nějak nevím co mám z nich udělat jinou přílohu odmítá takže jedem kaši nebo brambory nebo hranolky nebo americký brambory dlouho sem nedělala francouzský to asi bude o víkendu a dál už mě nic nenapadá knedle z brambor nemusí tak co ještě můžu prosím poraďte 🙂

pelenka
22. únor 2013

@nikiii Díky, uložím si je někdy na zobání třeba k vínu, teď mě zaujalo hodně toto: http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/1596/syr..., asi vyzkouším, na efekt to bude dobré , myslím🙂

pitruskaskarolinkou
22. únor 2013

U nás dneska láska milovaná - musaka 😵 s bílým jogurtem, jak to máme rádi v Bulharsku

pelenka
22. únor 2013

@pitruskaskarolinkou Prosím prosím receptík🙂

kristi
22. únor 2013

ja jsem si k obedu udelala nudle s masem a zeleninou

sarunatko
22. únor 2013

@verciiik
@orchidejka
@pelenka
@helcenka
Holky, díky moc, něco z toho určitě vyberu.

zizala79
22. únor 2013

vepřový guláš

weri1
22. únor 2013

@orchidejka mléko, pol.mouka, vajíčko, špetka soli

nellygray
22. únor 2013

Já jsem dnes "navařila" cestou domů v restauraci. 😀 Špíz, pažitkový dip, brambory s petrželkou. A pro děti masové kuličky v rajčatové omáčce s bramborovými nočky. Oboje bylo výborné.
K večeři bude asi stejk z tuňáka s brkaší. A na zítra plánuju boloňskou omáčku na těstoviny a dortík z křehkého těsta s čokoládovou náplní s malinami a borůvkami.

pitruskaskarolinkou
22. únor 2013

ještě přibyl chleba 😵

beruskanula
22. únor 2013

@monyliny : prave jsem dodelala eskymo rezy🙂 🙂

rozarka65
22. únor 2013

@beruskanula prosím recept,děkuji... 🙂

beruskanula
22. únor 2013

@rozarka65 : strana 639 🙂 , recept od monyliny, delala jsem podle nej🙂