Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀
dnes bola špenátová polievka s krutónmi a špagety aglio olio.
U nas vcera bramborak se smesi z kureciho masa a zeleniny.
Zitra veprove maso se zelenyma fazolkama.
Pecu kolac s rybizem a drobenkou.
Dneska svickova a na zitra rychlovka v podobe leca s masem a bramburkama k tomu 🙂
@krejcovicpaja Prosím recept na těstíčko na ten květák, chtěla bych to zkusit, nemám ráda smažení květáku, v té troubě to je fajn nápad. Zatím mám v plánu smažit cuketu, už jsem si ji i koupila 🙂.
Holky co poraďte co vařit v tom vedru - nic smaženého, nebo sladkého, ale vydatného, aby se manžel najedl, má fyzicky namáhavou práci .... já už nevím co jako vařit, měli jsme kuře na paprice, cukynovou pizzu, pečené kuře, ryzoto, zapečené brambory ...
@kolibricek36 vcera jsem delala leco ;)
@michaela_hermanice vidíš, že mě to netrklo, to by i šlo, mám ho ještě z lonska zavařené - bylo by to bez práce - jen nějaký kus salámu a vejce je .....
Vcera jsem delala zapecene brambory s cuketou, rajcaty, cibuli, cesnekem, slaninou a smetanou. Pod to se muze dat i maso.
Dneska bude cina s ryzi.
U nás včera pečené kuřecí plátky s bramborovou kaší a zelenina, k večeři také lečo 🙂 Dnes budu dělat zapečené smetanové těstoviny s pórkem, zítra čočkovou polévku a rýži s mexickou směsí a o víkendu zřejmě rajskou s těstovinou a kapustové karbanátky 🙂
@ditta1990 kapustové karbanátky, to zní dobře - můžu poprosit o recept?
@kolibricek36 dělám podle tohoto receptu, jen peču v troubě a někdy přidám sýr 🙂
http://www.apetitonline.cz/recepty/4534-kapusto...
@ditta1990 fajn, dík, moc, to je fajn že se to může upéct v troubě - na kolik stupňů to pečeš? já moc snažené nemám ráda - jako jednou či dva x za měsíc to si i dám, a s chutí ....
holky, ještě jeden dotaz, co se dá udělat z cukiny - znám zapečenou, pizzu, buchtu, a řízečky, napadá vás něco víc... na zahradě mi rostou o 106
@kolibricek36 temi rizecky myslis co? M delame treba bramboraky, pak si ji udelam i do salatu na olivovem oleji a posypu parmazanem, do testovin, nekdo dela i polevku
@simi1510 no cukinové řízečky, plátky cukiny obalené v těstíčku (mouka, vejce, mlíko, špetka provencálského koření) a osmažené ...
@kolibricek36 Když jich mám moc, dělám z nich omáčku na špagety. Naleju do sklínek, zavařím.. a v zimě se po tom jenom zapráší. Stačí pak uvařit těstoviny, ohřát jednu sklínku téhle omáčky, popř. přidat ještě něco dle chuti a oběd je na stole za půl hodiny.
Dnes bude rajská s plněnými paprikami a kolínky, maso zbyde i na zítra na boloňské špagety.
@kexina a můžu tě poprosit o recept, bylo by to fajn kdybych -měla něco i na zimu - já dělám lečo do sklinek a oběd či večeře jsou za pár minut ....
Spagety puttanesca, fofr jídlo
@kolibricek36 já ho nemám zapsaný, našla jsem to na netu ("domácí uncle bens s cuketou", např. tady - https://www.toprecepty.cz/recept/14185-calamada... ) a pak to prostě zavařuju podle toho, co zrovna mám nebo nemám. On ten základ není žádná věda, prostě nakrájíš cuketu na kostičky, přidáš případně další zeleninu, dáš k tomu podle chuti trochu soli, octa, povaříš dokud není cuketa téměř měkká, naleješ do sklenic a zavaříš.
@kolibricek36 peču na 180 kolem pul hodiny? zalezi na velikosti 🙂 jinak z cukety jsem dělala třeba v týdnu nakrájenou na silnější plátky a na to z mletého masa boloňskou směs a zapéct 🙂
@kolibricek36 já dávám cuketu do sekané asi půl na půl s masem.
U nás dnes borůvkové knedlíky🙂
@kolibricek36 Tohle je taky dobre a muzes si to zavarit:
http://www.apetitonline.cz/recepty/8376-topinko...
Dnes kapustové karbanátky a brambory, borůvkový koláč z kynutého těsta. Inspirace zde, karbanátky jsou fakt výborné🙂
Cuketovy nákyp, sťouchačky, ledovy salát.
V poslednich dnech holandske rizky, br. kase, kulajda, boruvkove knedliky, kvetakova polevka, segedin a honzovy buchty. V planu je zapecena brokolice s kurecim masem a syrem, brambory.
Tento tyden:
Kruti steak s hranclema
Merunkovy knedle
Rajska polevka
Kruti na houbach s ryzi
File s kasi
Smazeny kvetak s bramborama
Já se dneska večer chystám na smažený květák a brambory. Květák dělám v troubě obalený v takovém těstíčku. Chutná téměř stejně jako klasicky smažený, ale není to taková kalorická bomba. A včera jsem u kamarádky měla kuskus s kuřecím masem, cuketou a rozinkami. Taky super jídlo. 🙂