Co rychle a zdravě připravit k večeři v těhotenství?
Ahojte, prosím poraďte co na večeři v těhotenství? Něco nenáročné na přípravu a nejlépe i zdravé 🙂 Nevím, co si už udělat, klidně i studená kuchyň, nebo něco teplé rychlé ..
Já jsem k večeři v těhotenství jedla hlavně polévky. Vždycky jsem měla nějakou v zásobě, bylo to jednoduché a rychlé na přípravu a prostě je miluju od dětství. 😀
Já jsem k večeři v těhotenství jedla hlavně polévky. Vždycky jsem měla nějakou v zásobě, bylo to jednoduché a rychlé na přípravu a prostě je miluju od dětství. 😀
@anezzzka36 Napíšete mi prosím konkrétně jaké polévky? Celkem mi jedou na chuť, ráda se nechám inspirovat 🙂
-Mozarela s rajčaty a bazalkou, oliv.olej, balsamico, sůl
-Kozí sýr, červená řepa, jablko, řapíkaté celer, vlašské ořechy, balsamico, oliv. olej
Polévky:
-Květáková/ Brokolicivá/ Pórková: pórkový základ ( pórek na másle/ oleji, sůl, pepř, kmín, přidat brambory na kostky, zalít vodou s bujonem či vývarem) a do toho buď brokolici nebo květák. Nakonec se zakápne vajíčkem. Může být s rohlíkem opečeným na másle. Může se rozmixovat nebo ne
-Dýňový krém ( povařená dýně, další zelenina nebo ne, kokosové mléko nebo ne, dochutit kořením, rozmixovat, může být se semínky nebo krutony)
- Paprikovo rajčatová. Zapečené papriky a rajčata okořeněné a pokapané oliv. olejem, pak rozmixovat, přidat vývar a dochutit kořením, Bazalka, česnek. K tomu toasty s parmazánem
- Fazolová mexická. Na cibuli s česnekem mrkev může být i chorizo, celer, brambor, žampiony a nebo ne. Přidá se pasata a červené fazole. Na konec se může zakápnout vajíčkem. K tomu Topinka s nivou
- Minnestrone: jakákoliv zelenina, bílé fazole, trochu pasaty, koření a přidat těstoviny. Nakonec se do ní na talíři dá parmazán/ eidam
- Čočková: na cibuli s česnekem mrkev a brambor zalít vývarem, čočka, majoránka, trochu ocet, zakápnout vejcem. Na talíři ještě zakápnout citronem
@anezzzka36 Napíšete mi prosím konkrétně jaké polévky? Celkem mi jedou na chuť, ráda se nechám inspirovat 🙂
@molu18 výborná je brokolicová krémová polévka, ale i mrkvová. když jsem byla těhotná, jedla jsem strašně moc krémových polévek, protože mi neuvěřitelně chutnaly.
@molu18 já jsem teda v těhotenství z krémových polévek zvracela 😅 , ale zase mě dělali dobře vývary. Já už nejsem těhotná teda, ale co jim doteď tak tortila namazaná žervé/lučinou, naskládat šunku, mozzarellu/tvarůžky, rajče, špenát, zabalit a opéct na pánvi. Nebo salát nakrájet hlávkový salát, nastrouhat nahrubo mrkev, salátovou okurkou na proužky, cherry rajčátka, mozzarellove kuličky a udělat dresink z řeckého jogurtu (kelímek) a 2 lžíce medové hořčice, taky super.
Tak tomu věřím, protože krémové polévky jsou dost těžké na žaludek, ale každý má rád něco jiného. Ale večeře by měla být lehká jen nějaké pečivo, zelenina, případně nějaká šunka atd.
Mně v těhotenství nejvíc vyhovovaly rychlé věci typu těstovinový salát (těstoviny + zelenina + kousek sýra nebo luštěnin) nebo cottage s žitným chlebem a zeleninou. A když jsem chtěla teplé, tak rychlá polévka z červené čočky.🙂

Zrovna jsem měla cottage sýr. Nakrájím si do toho většinou rajče, papriku, alátový okurek a řapíkatý celer nebo jen něco z toho. Zakápnu olivovým olejem plus zelené bylinky ( čerstvé či sušené). Někdy trochu popepřím, někdy trochu dosolím dle chuti...Někdy to jím jen tak, jindy si k tomu dám pečivo 🙂
Nebo mi na večeři vyhovují i polévky. Nejsou těžké na žaludek.