Do kolika let dávat dítěti Sunar?

zelvasuper
10. říj 2014

Ahoj Holky chci se vas zeptat do kolika let ste davali svymu diteti sunar?

lelisacek
10. říj 2014

Nám jsou 4 a dáváme pořád malýmu chutná ,tak proč mu nedopřát.

tarra27
10. říj 2014

@zelvasuper kdyby ho chtěly, mají ho klidne do 5ti let třeba jen před spaním...

jenže naše cácorky ne....jak jsem přestala kojit, nechtely nic...takže mají kakao a mléko....dříve čaj a jogurty, ještě kaše si vzaly....mlečné výrobky a díky Bohu byly bez alergii....

kojila jsem starší 8 až 9 měs a mladší asi do roka....a pak nechtěly....a to jsme nakoupili druhů....nic.

max mléko normální, kakao apod...

ps pediatrička to věděla...

jenže naše starší snedla na 9 měs chleba s medem...doktorka říkala, že pokud ho chce a nedelá ji zle, tak proč ne....

blahova_andrea
10. říj 2014

Míša ho měl do 2,5 let. Teď už pije jen kravské mlíčko. UM jsme přestali kupovat, jinak by ho pil asi dál. Mladší je zatím kojená.

pablinka
10. říj 2014

syn byl do roka kojený, pak dostával 1x denně Sunar cca do 2 let, potom přešel na kravské mléko s kakaem (občas, ne každý den). Dcera byla kojená do 2 let a kousek, od té doby nepije mléčného nic. Nechutná jí to. A já teda ani nenutím. Podle mě na mléku jako takovém dětská výživa nestojí (pokud už to není kojenec).

terinda
10. říj 2014

Dcera si pořád dává k snídani UM, obyč. mléko jí nechutná.

lucifereeek
10. říj 2014

ještě pořád dávám ale ne už nějak pravidelně, většinou si sama ráno nebo večer řekne že chce. Chci dávat do 3let, pak přejdeme na klasické kravské

zabzulka
10. říj 2014

syn dostával UM do tří let, byl to jeho večerní rituál, pak jsem ho nahradila čajem.

andelka
10. říj 2014

Starší do 2 a čtvrt asi, pak z ničeho nic přestal chtít, a od té doby nic od mléka nepije (takže jsme měli problémy ve školce)
Mladší pije doteď (2,5r) a je to malý závisláček, hlavně ráno a před spaním. Zkoušela jsem dát plnotučné čerstvé, ale poznal to a nechtěl.

sarkar
10. říj 2014

Doma ho malá dostávala do cca 1 roku...u babičky ho občas dostává ještě teď (necelých 20m), je tam o víkendech (pátek-neděle dopoledne), dostává ho myslím večer, ale nevím jestli úplně pravidelně.

abalajda
10. říj 2014

Dávala jsem ho malé k snídani místo kapsa do cca dvou let,postupne jsem ho úplně vynechala,protoze to bylyvvyhozené peníze,stejně jsem vždycky půlku vylila....

lenynka
10. říj 2014

Syn vyžadoval flašku sunaru před spaním do 3 let 😀

Dceři je 18m a pije sunar 3x denně - ráno po probuzení, před odpoledním spaním a večer před spaním. A zatím to vypadá, že se nechystá s tím přestat 😉

lenya79
10. říj 2014

Nikdy 🙂

lucikvr
10. říj 2014

Dávala jsem všem třem dětem cca do tří let. Je to i doporučováno.

terka_85
10. říj 2014

Do té doby, co ho vyžadoval, tj. do tří let - ráno a večer.

superkousky
10. říj 2014

Zhruba do 2let.
Pak už ho syn nechtěl a násilím mu ho nutit nebudu 😉 .

terezapetrova
10. říj 2014

rozhodne ho nemusi mit do 4 ci do 5ti let, tim si bud jista 🙂 zbytecny tahani penez z peněženek rodicu..

jarunkaxyz1
10. říj 2014

cca do 2-2,5 let ....ale třeba moje ségra ho pila u Večerníčka do 5ti a to ho musela mít ještě ve flašce 😉

rasha
10. říj 2014

Dávala jsem do 3 let,než nastoupila do školky. U druhé to bude taky tak,pokud bude chtít 🙂

hadroslava
10. říj 2014

Do roka a kousek, děti jedly jinak dobře a pestře, nebylo třeba umělých vitamínů.

pisisvori
11. říj 2014

Od 16m,kdy jsem odstavila do asi 3 let vecer pred spanim. Zrusili jsmd kvuli pocuravani se v noci,jinak bych ji ho davala klidoe dele,kdyby chtela

mafeska
11. říj 2014

Dávám UM pořád, dcerka je "mlíčňák" bez ranní dávky mlíka nefunguje, už z postýlky na mě huláká že chce míko jak řiká, někdy ho vyžaduje i večer, když mám na lince krabici s kravským napije se taky. Neřeším to zda by měla/neměla. Budu ho dávat dokud sama neřekne že nechce.

dana3262
11. říj 2014

@zelvasuper my přestali když jim byly 4 a 2,5 roku. Potom čerstvé kravske a teď už pár měsíců pijí čerstvé kozí. Každý vypije 750ml denně.. um bylo lepší v tom, ze se ředilo, takhle mám úplně vytahane ruce z toho vlaceni tolika mléka až do 3.patra 😁 🐄🐐

mazgutka
11. říj 2014

Já kojila krátce, necelý měsíc - kvůli nemoci a horečkám jsem mléko ztratila, takže je na něm odmalička. Je nám rok a půl a pořád dáváme, ale jen na noc. Jinak dřív ho měl pořád, pak jsme postupně po příkrmech vyřazovali dávky, až ho měl nakonec jen ráno jako doplněk ke snídani a nakonec ho máme už půl roku jen večer a to ještě nepravidelně. Doktorka nám doporučila tak do 4 let, protože malý měl měkkou chrupavku v krku (stridor), ale pochybuju, že ho takovou dobu bude chtít. Už teď sní všechno, na co přijde (i když to na něm není vidět) a na UM si kolikrát ani nevzpomene.

zelvasuper
autor
11. říj 2014

Tak to je super nam sou 3 a taky stale frcime na sunaru.Teda jen rano a vecer,ale i tak mala ho miluje.

krupinka13
13. říj 2014

Mám osobní neblahou zkušenost s brzkým odstavením obou mých dětí od Sunaru a přechod od 1 roku u dcerek na kravské mléko. Tatínek chtěl ušetřit a sdělil mi, že když dětská lékařka řekla, že od roku může dítě komplet normál stravu, může pít i kravské mléko.... Díky tomu se u prvorozené dcery projevil v 1,5 roce exém, pomalu se rozšiřující, svědící červenobílé suché plošky po různých částech těla (léčba na asi měsíc a půl zrovna v největších vedrech, kdy jsme seděly nonstop ve stínu, nemohla ani do bazénku, ani na sluníčko....) - dle krevních testů jí vyšla ALERGIE NA BÍLKOVINU KRAVSKÉHO MLÉKA ..... prostě brzy odstavená od Sunaru...(takže následoval půlrok bez neupraveného kravského mléka, přešly jsme na kysaná ovocná mlíčka náhradou za milované kakao, jinak upravené výrobky jako tvarohy, sýry směla jíst). U druhorozené dcery jsem si vynutila u manžela hypoalergenní mléko, ale stejně jsme přestali cca po 1 roce a opět prodělala totéž co prvorozená dcerka. První - už se exém nikdy nezopakoval, druhá mladší dcerka: opakuje se každoročně až dosud cca na 2 týdny během léta, kdy je zejména vedro a vlhko (pouze v podkolení, event. miniplošky na bříšku, ale svědí to, promašťujeme drahými mléky, oleje do koupele místo klasických bublinek pro děti, které vysušují... apod......). Takže rozhodně JSEM PRO DOPŘÁT DĚŤÁTKU UMĚLOU VÝŽIVU, pokud možno, DO 3 LET, JAK JE VŠEOBECNĚ DOPORUČOVÁNO..... !!!!

replykatee
18. říj 2014

Co mi říkala mamka... já i ségra jsme byly do sedmi měsíců kojené. Ségra nechtěla sunar vůbec, tak dostávala převařené mléko kravské. Já jsem měla sunar do roka a pak už jsem normálně baštila. Obě jsme zdravé.
A moje malá bude mít teď 10 měsíců. Kojená byla 7 měsíců, Sunar dostává ráno a na noc, společně s trochou mléčné kaše na zahuštění. A sotva vypije celou lahvičku. Baští pomalu všechno, nic jí neupírám, krom slaných a doslazovaných věcí. Musím zaťukat, že je zdravá a chutná jí.
Zbytečně bych dítě neodstavovala, pokud má Sunar rádo, tak ať ho pije třeba do pěti, ale optimálně si myslím, že stačí do té doby, než miminko nebaští samo pestrou stravu. Zeleninu, ovoce, mléčné výrobky.
To, že se MUSÍ do třech let je podle mě jen mediální masáž a tahání peněz z lidí.

hedusska
18. říj 2014

Budu dávat co nejdyl ho bude chtít..třeba bratránek pil Nutrilon jeste v 6ti letech, protože normální mlíko nechtěl... takže pokud ho bude chtít jeste v 6ti, bude ho mít..🙂

mecoun
29. říj 2014

Dokud mu bude chutnat 🙂 Ublížit určitě nemůže...naopak - obsahuje mléčný tuk a palmový olej a to je strašně zdravý pro děťátko. Takže já budu Sunar dávat dokud mi ho mrňous bude pít 🙂 Kamarádka dává ještě 4 letýmu synovi.

krounka
30. říj 2014

Přesně tak,dávej jí ho,dokud mu bude chutnat.Já sama si pamatuji,jak jsem jako malá dojížděla flašky po bráchovi 🙂 a to jsme od sebe tři roky

jetynka
30. říj 2014

Teoreticky se doporučuje do 3let, prakticky už je to závislé na samotném dítěti, někdo sunar nechce nikdy, jiný by ho pil i v pěti letech. První dcera pila sunar do 2,5let, syn kojený do 20měs ho nechtěl nikdy a nejmladší dcera vydržela do 16měs. , stejně pokud dítko dostává vyváženou stravu a jí všechno tak podle mě sunar nepotřebuje a pokud není alergik a je mu více než 18měs. může se zkusit i kravské mléko. Samozřejmě pokud dítku sunar chutná a chce ho tak bych neviděla důvod mu ho brát ani v těch třech letech. Kamarádky syn byl nedonošený a pil dokonce nutrilon a to i v 5letech.