• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Domácí chleba bez pekárny, aneb trouba postačí. Recepty

7. ledna 2013 
Prosím o recept na chleba, na který nepotřebuji domácí pekárnu, ale stačí klasická trouba a navíc, vždy se povede i méně šikovné mamince :slight_smile:
15. pro 2012 ve 22:59  •  3 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
@boruvka123456 Ahoj, já občas upeču tento http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=109272 a zatím se vždy povedl a hlavně nám chutná :slight_smile: Nemám ráda, takové ty nafoukané chleby. Můžeš přidat jakákoli zrníčka, pokud máš ráda :slight_smile:
16. pro 2012 v 00:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
@boruvka123456 já nedám dopustit na tenhle, je tam k tomu i video tak můžeš vidět konzistenci těsta a celý postup, mě to pomáhá.
http://foodwishes.blogspot.cz/2011/12/no-knead-beer-bread-my-second-favorite.html
16. pro 2012 ve 04:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
Mám velmi jednoduchý recept na dobrý kmínový chleba, který stačí zadělat v míse nebo v robotu a upéct v troubě. Vydrží měkký a jedlý asi 4 dny a pátý den se z něj dají udělat topinky :grinning: Recept je: 1 kg mouky (může být chlebová, ale já používám obyčejnou hladkou), 7 dcl vlažné vody, 3 kávové lžičky soli, 2 polévkové lžíce drceného kmínu, sušené droždí (podle informací na sáčku - některé jsou na kilo mouky, tak stačí jeden pytlík, jiné jsou jenom na půl kila mouky, tak se musí použít dvě balení). Všechno smísit, zadělat a dobře prohníst, nechat hodinku vykynout, pak ještě jednou prohníst, vytvarovat bochník, uložit na plech a nechat ještě asi 20 minut dokynout a šoupnout do vyhřáté trouby. Při 200 stupních peču zhruba hodinku. Po vytažení z trouby hned lehce potřít studenou vodou (změkčí to kůrku - zůstane křupavá, ale nedrobí se).
16. pro 2012 v 09:55  • Odpověz  •  To se mi líbí (4)
autor
Moc děkuji :slight_smile: Budu postupně péct, zkoušet a ochutnávat :grinning:
16. pro 2012 v 18:16  •  3 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
@petrajurinova Skvělý recept! už jsem napekla dost chlebů, ale tenhle je jednoznačně nejlepší! Akorát musím více zapracovat na vzhledu chleba :slight_smile: a příště z poloviční dávky, jsme zatím jen dva jedlící :slight_smile: Díky
7. led 2013 v 18:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek