icon

Jak využít velké množství mandarinek?

reeeza
24. dub 2025

Nedávno tu byl dotaz Co s velkým množstvím citrónu. Tak se připojuji.

Prosím, nevíte co s velkým množství mandarinek? 🙄🙏

Znáte nějaký desert, jde se jich spotřebuje opravdu hodně? Zatím všechny recepty, které jsem našla, vyžadují tak max 6 ks mandarinek. Do kompotu nebo jen šťávy se mi úplně nechce.

S chlapem jsme omylem koupily každý zvlášť pytlík mandarinek ve stejný den. Běžně to vůbec nakupujeme, bylo to na zpestření...no a teď jich máme 30ks 😂😅

hanka_12345
24. dub 2025

velky mnozstvi, 30ks ? :D ...tak to bych mela za 3 dny sezrany a mas pravdu, ze 30 mandarinek nema cenu se tim zavarovat. My delame takovy rez s ovocem a zelatinou. Vetsinou davame plechovnku mandarinek + jiny ovoce... Ale muzes to udelat jen mandarinkovy. Kdyby chtela pak poslu recept. V tom utopis tak 10-12 kousku

miryp
24. dub 2025

Já bych udělala buď krémeše a celý povrch krému pokladla mandarinkami, nebo bych udělala nepečený cheesecake a navrch udělala mandarinkové želé, ale myslím si, že to stejně nespotřebuješ všechno. U nás by se tedy 30 ks neohřálo moc dlouho.

1pomnenka
24. dub 2025

Tak 30 mandarinek snad za 2 dny sníte, ne?

mabs
24. dub 2025

Udělala bych si džus

guliii
25. dub 2025

Vymačkat a vypít. Známí má ve skleníku mandarinky a pomerančovníky, citrony tak ten toho sklízí několik bedýnek. Dělá marmelády, ale tohle malé množství asi nejjednodušší vymačkat a vypít

shirilka
25. dub 2025

@reeeza Dělali jsme zmrzlinu, sorbert.

izz76
25. dub 2025

Par dnu mandarinky vydrzi,to sníte, nebo vymačkej šťávu a vypij.

reeeza
autor
25. dub 2025

No my oba na mandarinky moc nejsme 😂 stačí jedna dvě, ale 30?? To fakt nedáme 😅
Ale děkuju za tipy, zkusím sorbet nebo prostě vymačkat šťávu, ještě třeba s dalším ovocem nebo zeleninou ;)