Jakou svačinu na výlety pro tříleté dítě?

alviola
4. srp 2014

Holky, potřebovala bych tipy na svačiny na výlety pro tříleté dítě. Je to kus chlapa, takže nějaká přesnídávka je jako nic. Občas chystám rohlík se šunkou, ale teď v létě mám strach, že se to zkazí. Co teda nachystat na svačinu na celodenní výlet nebo třeba na koupaliště?

amabilis
5. srp 2014

@alviola My vozíme pečivo a k tomu nakrájenou zeleninu, ovoce, tvrdý sýr a případně trvanlivý salám (ale ten opravdu vyjímečně). Jinak přesnídávky taky, ale domácí, takže je to větší sklenička a na chvíli zasytí. Jinak kombinujeme s natural křupkama, piškotama a kukuřičnýma lupínkama.

zvirka
5. srp 2014

@alviola Většinou domácí buchtu nebo koupené pečivo, krájený meloun (ten miluje), hrozny. Brumíka, sýr, nějaké oplatky, moc to neřeším, prostě to, co má rád, a nezkazí se.

ninive211
5. srp 2014

Nakrájené ovoce, piškoty, nečokoládové sušenky (bebe)? 🙂 Do toho rohlíku místo šunky bych dala v tom teple raději tvrdý sýr, u šunky bych měla asi trochu strach, aby se nezkazila...a navíc uzeniny (kam šunka patří) nejsou tak jako tak nic moc zdravého, samá sůl a glutamáty, a to i ty "dětské" (ty jsou kolikrát složením i horší).

hofka1
5. srp 2014

na dopolední sváču potraviny rychleji zkazitelné jako obloženej rohlík, vařený vajíčko, jogurt, tvaroh apod., přemýšlela jsem i o toustech, mě teda studený taky chutnají, dá se i maso-sekaná, karbanátek, kuře .. odpoledne třeba koláč, bábovku, přesnídávku .. plus ovoce, zelenina .. nějaký zobání navíc

alviola
autor
5. srp 2014

No mi právě jeden z kluků moc neche jíst sladké věci jako buchtu nebo sušenky. Ovoce mají sice rádi, ale zase je to moc nezasytí. Většinou totiž nejdeme ani nikde na oběd, takže potřebuju něco většího. Asi budu dělat klasické řízky 🙂 Napadla mě ještě nějaká pomazánka, ale ty se taky většinou rychle kazí.

helcenka
5. srp 2014

@alviola - já se za řízky nestydím, když jedeme na celodenní výlet, tak většinou pokrájená jablka, hroznové víno, broskve nebo jiné ovoce do krabičky a k tomu bebe sušenky nebo nějaké bez čokolády, občas koláč s ovocem a drobenkou. Pak jako k obědu většinou kuřecí nebo krůtí řízky s chlebem a okurkou, jindy třeba sekaná s chlebem, nebo sýrové tousty (namažu kečupem nebo máslem, dám zelený salát, tvrdý sýr, rajče), nebo pečené kuřecí paličky s chlebem. Nebo chleba s máslem a mezi chleby vařené vajíčko a když není takové horko, tak pomazánku z tuňáka (tuňáková konzerva ve vlastní šťávě - šťávu vyleju, lučina, pažitka, někdy lučina napůl s máslem, rychlý a nekazí se)... 😉 . Nebo kuřecí (krůtí) roláda s chlebem a zeleninou... Tohle většinou střídáme...

alviola
autor
5. srp 2014

To jem přesně potřebovala, 🙂 Díky.

alenka1122
28. zář 2014
Uživatel alenka1122 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od alenka1122.

do práce chodím přes lahudkářství, kde prodávají tyto bagety: http://lahudky-palma.cz/bagety-oblozene-pecivo. Dělají i obložené croissanty a ty mě inspirovaly. Dětem i sobě dělám na celodeňáky croissanty se salátem, šunkou a máslem a vše je v pohodě. Za řízky bych se asi taky nestyděla, i když už mi to přijde celkem dost mastné.