Svačina do školy, která se nezkazí. Máte tip?

ahojcau
12. zář 2019

Ahoj..poradte mi ,😁jakou svacinu druhakovi do skoly aby se nezkazila ? Ve skole maji docela teplo a nekdy svacinu sni prvni druhou prestavku nekdy az ve druzine..proto zadny jogurt, sunka atd. 🤷‍♀️
Nechci vylozene nejaky susenky atd.
Obcas dostane musli tycinku ale to nemuze prece porad.
Diky za tipy

lolam10
12. zář 2019

Tvrdy syr na chleba.a jogurt at sni rano brzo nebo nedavat.jinak ovoce zelenina se nekazi😉

ela90
12. zář 2019

Proč ne jogurt? Pokud byl normalne skladovaný v lednici a vytazeny ten den rano, tak normalne do odpoledne vydrzi, jen bude mit pokojovou teplotu.

jannym
12. zář 2019

Tousty, když jsem chodila do školy tak mi mamka napekla kupu tvarohovych koláčů, zamrazila a já ráno vyndaka z mrazáku hodila do tašky s ovocem a na velkou přestávku jsem měla luxusní mnamku, nebo jsem si nosila dětské presnidavky a palačinky nebo omeletu se zeleninou

claire90
12. zář 2019

Ja teda nevim, ale kdyz jsem chodila do skoly, teplo bylo a normalne jsme meli pecivo se salamem (tvrdy, mekky, jak kdy), oblozene bagety (sunka, tvrdy salam, syr, zelenina), zapecene tousty. Obcas pernik s pudinkem treba. Vim, ze jsem si obcas vzala i kulicky a do lahve mleko 😂Nikdy se nic nezkazilo 🤷‍♀️ holka teda nastoupila teprve do prvni a dostava chleba se sunkou, marmeladou nebo nutelou, ted mela vajickovou pomazanku a vzdy hromadu ovoce nebo zeleniny a i kdyz to nesni a dojida si to doma nebo ja behem odpoledne, je to ok.

jenny91
12. zář 2019

@ahojcau Já třeba peču buchtu z banánu, vajíček, ovesných vloček a trošky mouky. (Bez cukru.) Je zdravá, dobrá a nekazí se rychle ;)

merope
12. zář 2019

Já nemám ráda studené jogurty, takže ho běžně vytahuji večer, abych ho měla ráno k snídani a nikdy se mi nezkazil.

tutankhamun
12. zář 2019

@jenny91 A můžu se zeptat na posup a recept kolik čeho se davá. Děkuji 😊

konidana
12. zář 2019

@claire90 přesně. Od rána do odpoledne se nezkazí snad nic. Když moje děti nesní svačinu, beru si jí já druhý den do práce 😅

becicka
12. zář 2019

Myslím, že hledáš problém tam, kde není 🙂). To se přece od rána nezkazí. Běžně si nosím jogurt na svačinu do práce někdy spíš na oběd 🙂 a nikdy se mu nic nestalo. Jooo takhle týden na slunku kdyby byl.... :D

pribylovapetra
13. zář 2019

@jenny91 muzu prosit recept na tu buchtu s bananem? Děkuji

pabka
13. zář 2019

Taky davam normalne pečivo se sýrem, sunkou, ovoce, tyčinky, Sýr a krup, susenku, koláč, nic se nezkazi.

ninive211
13. zář 2019

Přesně tak, za dopoledne nemá šanci se nic zkazit. My jako děcka dostávali na svačinu především různé ovoce, mamka na to dbala, ale už tehdy před skoro 30 lety jsem snad byla v menšině, všichni měli rohlíky či chleby se salamem a pod. Já teda sama jsem naučená, ze svacina je proste jogurt, jefur nebo ovoce, prip. třeba buchta, pecivo mivame hodně na snídaně, prip. ještě večeře a mít je ještě ke svačině je už moc. Proto teď jak dcera chodí ještě do školky a mají furt ráno i odpoledne chleba s nějakou pomazánkou, jsem z toho docela nešťastná, museli jsme prekopat rodinny jídelníček a ráno je zásadně jogurt nebo ochucené mléko.

ahojcau
autor
13. zář 2019

@konidana 🤢

konidana
13. zář 2019

@ahojcau pro mne to je úplně v pohodě, ale pochopím, že někdo to má jinak 😉

editah222
13. zář 2019

U nás dostávají: jogurt+ovoce+müsli nebo cerálie, žitný chleba s pomazánkou CDD nebo šunka, někdy i nutella. No a pak hodně tousty nebo přesnídávky. V podstatě vždy dostanou i nějakou zeleninu (mrkev, okurek, ředkvičky, kedlub) nebo ovoce. Dcera je ve 4.třídě a začíná se trochu zajímat o zdravou výživu takže někdy ji dělám chia puding nebo salát.
A když jede na celý den ne skautama tak to stále jistí chleba s paštikou a rohlík se salámem :D Protože nechce vybočovat z řady ;)

podaji
13. zář 2019

@ninive211 máme to stejně. Malý se naučil jíst k snídani jogurty kefiry s ovocem nebo musli bez cukru jen takové ty lupínky pohankové atd. K večeři pečivo jíme hodně málo. Dělám zeleninová jídla a hlavně polévky. Myslím že pečiva mají ve školce dost. Do školy na svačinu bych pečivo dala ať tam nespí ale hlavně vhodně doplnit šunkou sýrem salátem nebo různými pomazánkami z tvarohu žervé, luštěninové zeleninové je to spousty atd. K tomu určitě ovoce.

jenny91
13. zář 2019

@tutankhamun
@pribylovapetra
Nejprve smíchám jemné ovesné vločky (nebo mouku nebo kombinaci obojího) s vajíčky, vodou (popř. mlékem) a kypřícím práškem. Výsledkem by měla být řidší kaše, aby bylo možné přelít do formy na koláč. Potom přidám na malé kousky nakrájený banán, někdy i najemno nasekanou hořkou čokoládu. Peču na 180, dokud nemám pocit, že je koláč hotový 🙂 (píchám do něj špejlí)

bartami
15. zář 2019

Potom nezbývá než péct - slané muffiny, koláče atd. Nebo mě ještě napadá pořídit termotašku 🙂 Kupovala jsem malou, na svačinku pro syna, když jezdíme v létě na výlety. Ale také si myslím, že 2 hodiny, do velké přestávky, svačina vydrží.

weri1
16. zář 2019

Prosin te, proc by se melo neco zkazit? Normalne mu davej vse

ahojcau
autor
20. zář 2019

@bartami ale on to prave nesni treba o velkou ale ji to az kolem 2h. V druzine

hafika
20. zář 2019

@ahojcau Nevím, ale syn má obvykle chlebík se sýrem, šunkou, nebo pomazánkou (luštěninové, zeleninové z DM ap.) a k tomu ovoce nebo zeleninu. Někdy má menší hlad, nebo nestíhá, nebo někdo donese bonbóny, že má narozeniny, tak mu zůstane chleba a má ho pak k odpolední svačině, nebo ho dvojím já. Jediné, co nepřežilo, jsou tvrdé plátkové sýry, které oschly, ale jen v létě, když je 30°C. Jestli nemají ve škole extrémně přetopeno, tak by se svačinou neměl být problém.

jolisha
23. zář 2019

Pečivo se sýrem, salámem, šunkou. Ovoce, zelenina a ani toho jogurtu bych se nebála🙂