icon

Oblíbené menu pro večeři s přáteli. Máte tip?

nebetka
14. led 2026

Jaké máte oblíbené menu, když k vám přijdou kamarádi na večeři?
Nějak poslední dobou nemám žádné nápady.
Přijdou k nám kamarádi (pár) se kterými si vzájemně vaříme a laťka je hodně vysoko a jsem úplně bez inspirace.

dashyyy
14. led 2026

Co tak bývá běžné menu u těchto příležitostí? My pro přátele hodně grilujeme, grilujeme celoročně, máme velkou výbavu ke grilu, takže možností je opravdu hodně.. když vařím doma, největší terno jsou pečená vepřová žebírka, koleno nebo trhané maso, všechno tedy zabere dost času, ale výsledek za mě stojí za to 🙂 hit byl i třeba kotlíkový guláš, s tím jsem se peklovala pod pergolou

levandule_k
14. led 2026

My s přáteli takhle na večeře recipročně nechodíme.

Já bych udělala italské rizoto, k tomu panenku.
Tchánovi ode mne chutnal hovězí guláš.

monniculik03
14. led 2026

Já bych udělala asi nějaké švédské stoly, to by byla trochu změna, pokud si děláváte servírované večeře.

piggy123
14. led 2026

Co takhle sýrové nebo čínské fondue? 🫕 dobře se u toho povídá, jídlo je na trochu delší dobu, každý dle svého gusta a pocitu sytosti a pěkně se u toho pije víno 😁 ale je potřeba na to mít fondue hrnce…

lv
14. led 2026

Pečeně (veprová) s rozmarýnovymi bramborami

barulina
14. led 2026

Ja miluju steaky, k tomu grilovanou zeleninu, cibulové kroužky, teplou chalaoeno chedar omáčku, Ameriky, polévku bych ja osobně dala cibulaclu se syrovým chipsem. Muj manžel dělá dokonale tortill. Na stul bych dala mrkev, řapíkatý celer s dipem z jogurtu.

reeeza
14. led 2026

My milujeme rybu ( lososa ) na 55° osmahlého na pánvi ( vedle pánve dojde tak na 65° ještě celkově) čili není přetažený. K tomu buerre blanc. Příloha pečené nebo vařené brambory. K tomu okurkový salát s troškou fenyklu na oživení 🥰

izz76
Včera v 10:05

Nevařím večeře pro přátele, maximálně v létě grilovačka. Jinak pro návštěvy chystám obložené talíře.

1pomnenka
Včera v 17:04

Upekla bych kachnu nebo husu, k tomu br. knedlík a 2 druhy zelí. Nebo lasagne podle Báry Nesvadbové ( 2 druhy omáček, dávám mleté hovězí maso ). Polévka kuřecí vývar s játrovými knedlíčky z kuřecích jater. Větrníkové řezy nebo tiramisu, krtkův dort na plech. Na stránkách víkendové pečení najdeš spoustu inspirace.

barulina
Včera v 18:54
@izz76

Nevařím večeře pro přátele, maximálně v létě grilovačka. Jinak pro návštěvy chystám obložené talíře.

@izz76 nemam pocit, ze by se na to nekdo ptal

tereza0111
Včera ve 23:00

Docela osvedcene mam fajitas, toritilly nebo burgery - dam ingredience, omacky, bulky, maso na stul a kazdy si sam na taliri sestavi podle chuti. Je to takove trochu "uvolnujici napeti", ze kazdy zamestna ruce, necekas nervozne na "prvni sousto", jsem u toho vic v klidu.
Rada delam i panenku nebo peceneho lososa s pecenym bramborem a treba zelenyma fazolkama, salatem - zase, dam vsechno na stul a hoste si samy nandavaji, at nikomu nenutim vic (min) nebo neco jineho nez by si pral..
Ale priznavam se - nesnasim to. Jsem vzdycky nekolik dni dopredu ve stresu co vymyslet..

boban
Dnes v 07:22

Není to sice večeře, ale tip na pohoštění.. nám to donesla kolegyně v práci a bylo to vynikající..

Smíchat pomazánkové máslo+zakysanou smetanu - první vrstva.. druhá vrstva byl rajčatový dip - koupený ve skleničce, může být klidně lehce pikantní pokud máte rádi... Třetí vrstva byl nahrubo nastrouhaný chedar a najemno nastrouhaný eidam... Čtvrtá vrstva byly nakrájené cherry rajčata plus zelená část jarní cibulky a pak dala nahoru ještě na jednu půlku olivy... K tomu syrové nachos... Těmi nachos se to nabírá a společně takhle jí 😉 bylo to opravdu výborné jak se ty chutě spojily