icon

Recept na polévku s rychlými knedlíčky. Vyzkoušejte doma!

jennyska
10. črc 2025

Ahojte, uvařila jsem dnes celé rodině tuto fantastickou polévku, navíc se superrychlými knedlíčky, tak zkuste taky 🙂

Ingredience a celý postup ve videu.

1pomnenka
10. črc 2025

Obyčejná polévka, fantastická ani zázračná není ani omylem.

miryp
10. črc 2025

Takže klasické jíškové "pucky" pro zahuštění a vyšší sytivost polévky. Já je dávám jen do bramboračky a čočkové polévky, vývar máme rádi klasický se zeleninou, masem a nudlemi.

jennyska
autor
10. črc 2025
@1pomnenka

Obyčejná polévka, fantastická ani zázračná není ani omylem.

@1pomnenka proč hned tolik negace v jedné větě? 🙂 Máš pravdu, je obyčejná a k tomu opravdu chutná a pro nás fantastická. A to je špatně? Musí být vše jen luxusní? Nebo moderní? Takhle ji mé babičky a prababičky dělávaly a kolikrát to bylo jediné jídlo dne, jak mi vyprávěl do 90let můj děda a 94letá babička ještě teď o víkendu. Pro ně to byl luxus ❤️ Tak jsem si ji připomněla a je opravdu výtečná. Pokud si doma děláte větší bomby a gastro pecky, tak si to ve zdraví užívejte 🍀

dostalka72
10. črc 2025

Já polívky miluju. No a co, že je obyčejná ❤

petrasipkova1
10. črc 2025

super, taky děláme, ještě mám ráda, když to vajíčko rozmíchám s krupičkou vedle v kastrulku, udělám jakoby míchaná vajíčka a pak nahazu do polévky kousky. moc nám to chutná. Není obyčejná ani náhodou.

miryp
10. črc 2025
@petrasipkova1

super, taky děláme, ještě mám ráda, když to vajíčko rozmíchám s krupičkou vedle v kastrulku, udělám jakoby míchaná vajíčka a pak nahazu do polévky kousky. moc nám to chutná. Není obyčejná ani náhodou.

@petrasipkova1 to mě nikdy nenapadlo vynechat jíšku a udělat z toho rovnou takto míchaná vejce. Zkusím 😉

drakenn
10. črc 2025

Tohle dělavala moje babička dětem a dodnes ji ti mi puberťáci milují!

ajja87
10. črc 2025

Ja ji miluji, když potřebuju rychlou polívku,tak ji taky dělám a moje deti ji milují 😋

ee.liska
10. črc 2025

Podobně dělám poutnickou polévku, moje dětství 😍 Akorát udělám prvně zeleninový vývar s nastrouhanou mrkvi a vedle si připravím zásmažku, do které vejce vmíchám. Pak teprve dávám do polévky. Pak ještě šnytlík a petržel. Děti to zbožňují

ee.liska
10. črc 2025

@jennyska jinak je milé tě tu zase vidět 🙂

ira82_ra
10. črc 2025

@jennyska zajímavý je ten "začátek"- knedlíčky předem😊. Dobrý nápad.

jan_hah
11. črc 2025
@ira82_ra

@jennyska zajímavý je ten "začátek"- knedlíčky předem😊. Dobrý nápad.

@ira82_ra taky teď na to čumim, že já když tak hážu knedličky až na konec do polévky 😀 Jdu na to hned zítra 🙂

optimistic
11. črc 2025

Moc zajímavé a praktické. Takto to neznám. Moc prosím o další takové recepty a nenechte se rozhodut kyselými komentáři 🙂 ne všichni mají štěstí na předávání receptů mezi generacemi 🙂

jennyska
autor
21. črc 2025
@ee.liska

@jennyska jinak je milé tě tu zase vidět 🙂

@ee.liska Děkuji <3 Já jsem s vámi všemi stále, i když, připouštím, častěji spíše v různých videích anebo s odborníky, se kterými tvoříme, věřím, zajímavý a nápomocný obsah 🙂

jennyska
autor
21. črc 2025
@optimistic

Moc zajímavé a praktické. Takto to neznám. Moc prosím o další takové recepty a nenechte se rozhodut kyselými komentáři 🙂 ne všichni mají štěstí na předávání receptů mezi generacemi 🙂

@optimistic to je pravda... už chystám videonávod na opravdu výborný hovězí guláš podle mé maminky (dokonce na mě dohlížela :D, to jen abych něco nezkopala a předala recept dále tak, jak ho celá rodina máme rádi). Vyjde, pevně věřím, tento týden na IG Koníka a hodíme ho i sem 🙂

jennyska
autor
25. črc 2025

Obyčejný guláš bez jakéhokoli zahuštění moukou nebo bramborem: https://www.modrykonik.cz/forum/recepty/poctivy-hovezi-gulas-bez-zahusteni-doporucite-recept/ a jak ho děláte vy? 🙂