Dárek pro 5letého kluka. Máte tip do 1000 Kč?
Ahojte, prosím hodíte mi tipy na dárek pro 5tiletého synovce? Bude mít příští týden narozeniny a já vůbec nevím co koupit. Mám totiž jen malé holky, tak vůbec netuším co frčí u kluků v tomto věku. Cena tak do 1000kč. Budu moc ráda za rady🙂
U nás frčí lego. Mám 4,5letého syna a synovce a každý si s tím hraje jinak. Synovec má postavené modely podle návodu a hraje si s tím na policajty, zloděje, hasiče atd. U syna zase postavený model nevydrží do večera, baví ho hlavně stavět svoje stroje.
U našeho 5letého nejvíc frčí: Seva, Duplo, Lego, Gravitrax, auto na ovládaní, magnetická kreslicí tabulka, puzzle (skládá 100-200 dílků), hra Karak, dětský foťák, dalekohled.
Cheva (obdoba lega), vláčkodráha Brio, roboti, svítící flexibilní autodráha, hry na profese, Albi tužka
U nas lego, lego, lego, ma toho plny pokoj, ze neni kam slapnout🙈Nicmene bych proverila darek u rodicu ditete, ti nejlepe veci, s cim si hraje a co uz ma - at neco nedostane dvakrat.
Já bych rozšířila nějakou sadu,co mají doma. Nemám ráda, když máme doma milion sad něčeho z ceho kde postavit jedna věc - je lepší mít více kostek od jednoho.
Syn dostal Dětskou mozaiku. Budu ji teď taky pořizovat taky synovcovi
https://www.dvedeti.cz/lena-mozaika-velka-klobo...
Do 1000 toho seženeš hodně, zjisti, co mají doma a co se jim hodí - některé děti v tomto věku třeba lego sotva začínají, jiné už mají všechny možné sady. Takže lego, klidně i nějaké propracovanější Duplo (domeček, stavba), Seva, kuličková dráha, dřevěný domek, sady playdoh (stavba, vaření, zubař...), nějaké sportovní vybavení (helma na kolo, na lyže, brusle, sada na badminton...), nějakou výtvarku - barvy na sklo, zubaté nůžky, kreativní sady...jestli má rád nějakého hrdinu - s tím ho potěší cokoliv - triko, doplňky do pokojíčku. Z her je dobré Tik-tak-bum junior, Albi brainbox a klasiky - člověče, kvarteto. Jenom pohlídat ať nemá to samé čtyřikrát a ať ho to baví, no. 😉

Co ho bavi? Ja bych asi volila nejakou kkolejnici nebo stavebnici alá merkur....samozrejme neco jednodussiho, merkur.je pro starsi...mted jsem videla takovou ze dreva....sroubky,maticky,kladka,drevene obdelnicky s otvory...dal se.z.toho udelat treba jerab atd..bylo to od.4.let