Jsem kmotra. Co dát synovci k prvnímu svatému přijímání?
Ahojte, prosím o radu - asi spíš lidi, kteří chodí pravidelně do kostela 🙂
Jsem kmotra osmiletého klučiny, který jde k prvnímu svatému přijímání. Jako kmotra mu chci dát dárek, ale ideálně něco, co by využil - takže ne kapesní Bibli, růženec ani kancionál, což se asi normálně dává. Napadlo mě nechat vyrobit mikinu s křesťanským potiskem (něco cool, aby se nestyděl to nosit), jenže mají jen pánské mikiny (shop.in.cz). Pak mě napadají ještě hodinky, i když už to s tím přijímáním moc nesouvisí. Hlavně nechci koupit nějakou blbost, hraček má kolem sebe dost. Ale kupovat něco "svatého" jen proto, abych měla něco v ruce, taky nechci. Díky za případné rady!
@mandella já bych klidně dala hodinky. Když jsme k přijímání chodili my, tak hodinky tehdy dostal každý druhý. Ovšem to byla osmdesátá léta, co se dává teď netuším.
Dámy, děkuju všem za rady. Hodinky jsem odpískala, malý už má dvoje a ani jedny nenosí. Nakonec z toho je stříbrný křížek na stříbrném řetízku, hezké a docela i levné (250 korun). Snad bude spokojený...
@mandala @barborka09 @evulina77 @coxa

No já nevím, já si myslím, že to k tomu prostě patří, dostat něco symbolického pro tento den. Moje dcerky jdou za měsíc taky k 1. sv. přijímání a ještě jsem nepřišla na nic ideálního, co jim koupit na památku, ale pokud nevymyslím nic jiného, tak dostanou stříbrný křížek na řetízek. A jak víš, že by třeba nějakou knížku modlitbiček nevyužil ? Jako hračka mě přijde, že se vůbec nehodí, hodinky by možná šly i ta mikina s potiskem.