Kolik dát peněz jako svatební dar?
Dobrý den,
jsme pozvaní na svatbu a řešíme, kolik dát do obálky. Na internetu jsem našla různé tabulky podle toho, jestli jde člověk sám, v páru nebo s dětmi, ale přijde mi divné se tím úplně řídit.
Nechci dát málo, ale zároveň bych radši dala podle toho, jak jsme si blízcí a co si můžeme dovolit.
Řídíte se nějakou částkou? Děkuji.
Ještě doplním, zapomněla jsem napsat, že jde o rodinu. Bere se manželův bratranec. Nejsme si nijak extra blízcí, ale na rodinných oslavách se vídáme. Půjdeme jako pár.
My jsme davali nekde mezi 3-5 tisic. Rozlisovala jsem jestli byla svatba i s prespanim nebo ne. Taky za 2 hosty.
My davame 1.5k na hlavu, ale nelibi se mi, ze si snoubenci mysli, ze si darama na svatbu vydelaji. Pokud chci svatbu tak na ni musim mit a nespolehat na pozvane hosty a pokud jsem na ni zvana, tak svuj den chcou stravit s lidmi co maji radi. Takze by je nemel urazit zadny dar i kdyby nebyl financni.
My davame 1.5k na hlavu, ale nelibi se mi, ze si snoubenci mysli, ze si darama na svatbu vydelaji. Pokud chci svatbu tak na ni musim mit a nespolehat na pozvane hosty a pokud jsem na ni zvana, tak svuj den chcou stravit s lidmi co maji radi. Takze by je nemel urazit zadny dar i kdyby nebyl financni.
Tály tech 1500 na hlavu takovej zlatej střed.
@kakba Upřímně si neumím představit že by mi dnes dal někdo dar láhev vína 😃
My se s bratranci nijak nenavštěvujeme, takže bych řekla, že si zaslouží max. 3000Kč za oba, ale bylo by mi to blbé a dala bych tam 4000Kč.
my jsme byli na svatbě manželovi neteře, byli jsme tam všichni 4 (bez přespání), dala jsem do obálky 3000 a poukázku do Jysku za 2000
Dnes je takový standart 2000,- za osobu. Kdyby šel člověk sám, tak ok, ovšem když si představím, že bychom šli jako čtyřčlenná rodina, tak těch 8000,- by nás dost bolelo. Tam bych to asi nějak upravila.
My měli svatbu minulý měsíc a od manželovy tety (rodina 4 lidi) jsme dostali 1000,- Což by mi teda bylo stydno.
Ještě doplním, zapomněla jsem napsat, že jde o rodinu. Bere se manželův bratranec. Nejsme si nijak extra blízcí, ale na rodinných oslavách se vídáme. Půjdeme jako pár.
@anonym_autor Dala bych 3000.
My většinou dáváli tak 1000-1500 za osobu,ale jako 5 členná rodina už by nás to při našich příjmech docelo bolelo, takže se teď většinou držíme těch 3000

Tak sourozenci bych dala 5k+ záleželo by na vztahu. Kamarádkám a známým 2-3k