Adiktologická poradna a otázky na sex. Jde o soukromí?
Dobry vecer,mohla bych se zeptat,manzel navstevuje adiktologickou poradnu,pri posledni navsteve pani resila,jestli spolu spime a mame sex,jsem celkem nastvana,jelikoz otazku sexu povazuji za nasi osobni vec a myslim si,ze je to snad i trochu soukroma zalezitost mezi nami....jaky na to mate nazor?Manzel je to jedno,ten rekne csechno,osobne mi to teda vadi....to uz manzele mezi sebou nemusi mit zadne soukromi....dekuji za nazor
Tvůj manžel má problém se závislostí a adiktolog se snaží zjistit příčinu. Otázka na to, jaký máte vztah, jestli máte spolu sex, mi přehnaná nepříjde. Klidně může nespokojenost se sexem utápět v alkoholu.
A tady ti to nevadí psát, jak často máte sex, ale když to řekne terapeutovi, tak je to špatně? Mě to nezajímá, ale prostě všechno souvisí se vším. Tak, jak nejspíš zjišťoval, jak se má v práci, jaké má vztahy, koníčky, tak zjišťuje i rodinné zázemí. A může to být i naopak, že je tolik závislý, že ho ani sex nezajímá, nebo kvůli závislosti může mít problémy s erekcí, z toho deprese, které opět zapíjí. Fakt bych v tom neviděla zvědavost terapeuta, ale snahu zjistit všechny okolnosti.
Mozna to chtel vedet protoze zvazuje jakou lecbu nasadit. Antabus ma negativni vliv na libido a potenci, na to je potreba se pripravit pokud by ho mel brát. Jestli je na tom az tak spatne ze ma problemy v praci, tak uz mozna antabus potrebovat bude.
Co ty jso ochotná vztahu s alkoholikem obetovat a co ne, to si musis nastavit sama, dát tomu jasný hranice, pres ktery vlak nejede. A i kdyz jq osobne si myslim, ze reseni intimnosti na sezeni je maličkost (v globalnim hodnoceni života se závislým), tak pokid je to tvoje no go zóna, pak popros manzela aby to s terapeutem neřesil.
@betelgeuzz jak píšeš, závislost se prolíná uplne do vsech oblastí života...
Sex je běžná součást života a pokud má někdo jakékoliv problémy, může se to prolínat všude, stejně tak jako důvodem potíží může být cokoliv. Otázka terapeuta mi přijde naprosto normální. Vždyť se podívej i sem, jak často se tu sex řeší a při tom zcela veřejně a jen zdánlivě anonymně😉
A on tam chodi jen protože ho tam poslali z práce? A v práci mel problém s tim ze treba zaspaval protoze se opil? Jak tu jeho závislost vnímáš ty? A jak on sam, on názor nemá, proste si tk tam odsedi, zodpovi i otazky, o ktere ho.prosis aby neresil, jen aby mel klid?
Ano, je naprosto v pořádku, že tam řeší i otázky ohledně sexu. A nevidím v tom problém
@ee.liska diky za nazory.....vsem
Ono je to jeho cesta, jeho léčení, taky má právo na soukromí a nic ti o tom, co tam probírají, neříkat 🤷♀️
My jsme s partnerem každý chodili zvlášť na individuální terapii a vzájemně jsme se o tom nijak zvlášť nebavili. Každý si řešil to své a co chtěl, to sdílel. Co nechtěl, to si řešil sám atp..
Nechala bych to na odbornících. A vůbec, ale vůbec bych se do toho nepletla. Taky tím můžeš manželovi přitížit, bude mít pocit, že jsou určitá témata tabu, jinak bude mít doma drama atp...jenže on si prochází adiktologickou terapií a čím víc bude schopen být otevřený, tím lépe pro něj!!! To jestli tobě něco vadí či ne by mělo být druhořadé, byť na své pocity máš samozřejmě právo.
Neřeknu kdyby se ptali jaké polohy máte nejraději nebo jestli má rád orál pasivně nebo aktivně atp 😆 Ale ptají se na úplnou prkotinu a zcela normální věc, normální údaj o tom, jak často máte sex. Ono četnost sexu, případná závislost na sexu či naopak nedostatek sexu má často korelaci s chováním závislé osoby.
Pokud ti to vadí, zkus se pitvat sama v sobě, neřeš manžela. Proč ti to vadí, proč by dle tebe mělo být tabu mluvit o četnosti sexu před odborníky? Proč by to vůbec mělo být tabu? Sex má naprostá většina dospělých jedinců, je to úplně běžná a důležitá součást života. Bavit se o jeho četnosti s odborníky je naprosto relevantní. Kvantita a hlavně kvalita sexu v životě nás ovlivňuje na spoustě úrovních.
Zatím se manžela ptali na kvantitu. Myslím že ptát se i na kvalitu v rámci terapie je také zcela relevantní. Být tebou připravila bych se na to, že to v budoucnu nastane, rozdýchala to, neřešila to a nijak bych do partnerovo léčby nezasahovala.
🤷♀️
Spis bych rekla, ze on ma právo na soukromí při hovorech s adiktologem a tobě nemusí vůbec nic říkat, a podle tvého příspěvku si myslim, ze to snad i bude lepší
Z odborného hlediska je tato otázka naprosto v pořádku
@reeeza
@veroniqess diky za nazor
Taky si myslim, že je skutečně nezbytné, aby to s ním řešil. Musí o tom mluvit otevřeně, aby mu mohl pomoci, tak to prostě je, vůbec bych to nebrala jako narušení soukromí, jsou to běžné praktiky.🙂
Toto se na terapiích normálně probírá, může to být důležité, kór když se baví o závislosti. Nepřišlo mi divné, když se mě na to terapeutka ptala