icon

Babička - přecitlivělost na pláč a rozmazlování

lili_liska_z_lesa
8. únor 2017

Mám skvělé vztahy s tchyní, nemám maminku,tak si v ledasčem pomáháme. Vídáme se tak jednou za měsíc. Jediný problém je ten, že jako babička nesnese, když malá zabrečí (a že ona brečí málokdy,je to pohodové miminko,klepu to na dřevo). Hned ji bere na ruce a chová a vytahuje ji z houpátka, ve kterém přes den leží. Já z toho kvetu, od narození jsem malou naučila,že když pláče, zásadně ji neberu na ruce,ale jen slovy uklidňuju, případně houpu a hladím po hlavě, chovám ji opravdu jen občas a vždy zásadně,když je v pohodě a nepláče, je to proto,abych ji nenaučila, že po každém breknutí se chová (mám vážně nemocnou páteř a až bude mít deset kilo, nebudu ji moct tahat jako kočku). Navíc je naučená, že se jí chvíli věnuju,ale pak jí nechávám svůj klid, každý člověk se musí naučit být sám. A Lucinka je doma zlatá, když.pracuju,v klidu si hraje na zemi pod hrazdičkou nebo v houpátku, když pláče z rozmaru (už to poznám, že to není bolest nebo hlad), nechávám ji vždy vyplakat 3-5 minut a pak se jí věnuju,většinou už pak vztek opadne a je usměvavá 🙂. Jenže babička reaguje na každé breknutí okamžitým taháním, šišláním apod. A pak přijedeme po víkendu domů a musím holku zase umravňovat. S babičkou se nechci hádat, máme se jinak moc rády, ale nevím,jak jí taktně naznačit, aby tohle nedělala a klidně malou chvili nechala "bulíčkovat",že jí to neublíží. Co byste dělaly vy, zkušené maminy?

lucinkaxxx
9. únor 2017

No nic,ja vypinam upozorneni,syn vstava po o tak jdeme na svacu a ven. Tak se tu hlavne nesezerte a zkuste byt trosku tolerantnejsi na sebe i ostatni.

lili_liska_z_lesa
autor
9. únor 2017

@nnnka jinak jsi ponekud drza. Ucim historii a jsem odbornik ve svem oboru. Nemam v naplni prace vychovavat,ale vzdělávat,vzdyt ucim maturanty. Nebo si mam se studenty hrat s medvidkem?A ano, na dcerku mluvim jako na dospelou. Ctu ji dospele knihy apod. Nesnasim sislani. Z toho usuzujes,ze jsem spatna matka?

lili_liska_z_lesa
autor
9. únor 2017

@nnnka Korektury diplomek je moje druha prace. Ale to asi tady nevysvetlim,ze...

somalicats
9. únor 2017

Na stredni se diplomky nepisou. A muzes byt odbornici v oboru, ale o potrebach mimin nevis evidentne nic.

kackakastanka
Odpověď byla odstraněná
lili_liska_z_lesa
autor
9. únor 2017

@somalicats znovu pro velky uspech-jedna prace je 5 hodin na SŠ,druhá práce je oprava diplomek

nnnka
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa
Usuzuji to z toho, ze nechávas své dite samotné, kdyz te potřebuje. Tvoji maturanti píši diplomové prace? Asi hloupost, ze. Nedokážu si představit sš učitelkou, která je odborníkem v historii. Kolik monografii jsi napsala? Nevim proč bych mela byt drzá. Říkam svůj nazor. Nezkoušejte tu učitelské praktiky, me poznámkou nedostaneš. Mas vystudovanou jen historii s Pm nebo v kombinaci s něčím na pf?

lili_liska_z_lesa
autor
9. únor 2017

@kackakastanka chces foto,ci radeji si prejes video?

nnnka
9. únor 2017

@kackakastanka
Ja ti nevim, proč se jeste snažím to rozlousknout a rozciluju se. Nejsem při trollum odolná 😂

lili_liska_z_lesa
autor
9. únor 2017

@nnnka znovu a potřetí-výuka na střední a oprava DP jsou dvě práce,které spolu nesouvisí,vystudovano mam ucitelstvi pro 3.stupen dejepis a zsv. Letos jdu na doktorat.

kackakastanka
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa kdyz ony se ani ty diplomky neopravuji...blby vid?, to by bylo fajn, kdyz by je nekdo opravoval, ale bohuzel...na VS to pri obhajobe chodi trochu jinak...

kackakastanka
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa nejlepe video tve a tvoji dcerky, kdyz se ji zrovna venujes, protoze neknoura 😉

kackakastanka
9. únor 2017

@nnnka no me to ted teprve zacalo bavit, ale za chvili jdu ven...

nnnka
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa
Tak to jsi jiste mela vývojovou psychologii a pedagogiku? A nevíš o tom nic 😂 A fakt by me zajímalo, jaká jsi odbornice v oboru. Rada bych si od tebe něco přečetla. Plus ted uz je cas po odevzdání diplomek, tak nevim, co korekturujes. Navíc, kdyz vidím, jak píšeš, tak bych si k tobe nedala opravit ani sloh na tema "me oblíbené jidlo" natož diplomka. Opravdu zkus ten dokument, co jsem ti zde uz psala a přečíst si něco od matějčka, jestli jsi opravdova.

lili_liska_z_lesa
autor
9. únor 2017

@nnnka pisu z mobilu

nnnka
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa
Myslim celkově styl. A zajímavé, ze nereaguješ na ostatní dotazy/připomínky.

caverina
9. únor 2017

nikdy jsme neřekla,že vaše výchova je špatná jen mě nadzvedlo ze okamzite vsechny matky ktere to tak nemaji jsou automaticky divné a nemilujici maminky..chovejte sve deti co hrdlo raci,nevarte a vsechen cas podridte svým dětem..já se vážně nebudu omlouvat ze pupeční šňůru mezi mnou a mým dítětem přestrihli už v den porodu a ze se ze me nestala matka typu "ja mam dite a kdo je vic"spousta z vas tvrdi ze na rodicaku studuje,pracuje z domu a pod.obdivuju vas ze to s touhle podobou vychovy zvladate ale upřímně vám to fakt nevěřím..jiné obvinujete že trolli a vymyslí si ale podle mě děláte to samé..svým způsobem vás lituju...mit takhle nabouchane ego neni asi zadna sranda.

vineta
9. únor 2017

@kajalka Řeknou si v půl roce, jo? Jasně, že časem přijdou do věku, kdy to budou schopný vyhodnotit, a seznámení s ev. hrozbami jim v tom pomůže, ale to nic nemění na tom, co jsem psala.

hojda
9. únor 2017

@vineta Beru to jakou nouzové řešení a vaření něčeho jednoduchého např. těstoviny, které si sliju již bez dítěte, nemyslím, žádné každodenní vyvařování. Prostě něco šup šup do hrnce, co se vaří samo.😉

vineta
9. únor 2017

@hojda MYslím, že spousta matek, co své dítě takhle opařily, měly předtím podobný názor. Nikdy nevíš, kdy sebou cukne, ppdklesne ti ruka, cokoliv. Četla jsem, že nejvíc podobných nehod je z dítěte v jedné ruce a nalévání vroucí vody z varné konvice do hrnce. Ale měla to být jen taková obecná poznámka, že je to prostě vcelku riskantní, nic osobního.

hojda
9. únor 2017

@vineta Vodu vařím přímo v hrnci, nic nikám nepřelévám a na to slití dítě odložím, jak jsem psala.

karlajasmine
9. únor 2017

Boze ženský, tahle diskuze stojí za to. Proč proboha ta potřeba někoho odsuzovat? Jestli někdo kojí do samoodstavu, proč vám to vadí? Jestli někde spi dítě s rodiči, někde spi manžel v obýváku a někde má dítě vlastní pokoj už od miminka, co je vám po tom? Proč soudíte matky nebo děti v hernách a nevěnujete se vlastnímu dítěti? Nevíte jaký mají život nebo jestli má dítě zrovna blbej den. Pokud svoje děti milujete tak si je vychovávejte jak chcete a ať si ostatní dělají to samy. Stejně vám garantuju,že chyb uděláme každá dost.

hojda
9. únor 2017

@kackakastanka Já se obávám, že to není troll, že to myslí vážně😔

kackakastanka
9. únor 2017

@hojda tak to co pise, asi vazne mysli, ale urcite to neni matka ctyrmesicni dcery, a to nemluvim o tematech jinych diskusi, ktere tu vcera otevrela...fakt nevim, kdo a proc to dela, ale asi je tady jinak nuda, tak se nekdo bavi timto zpusobem, nevim...

hojda
9. únor 2017

@karlajasmine Tady nejde o to někoho schazovat, ale spíš o tom, že někdo vědomě prohlásí, že jeho vzor výchovy je výchova jako v kojenecké ústavu😔. a už vůbec nechápu, že tohle prohlášení bude mít nějaké stoupence☹.

odula
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa ježkova noha, přečetla jsem si dvě stránky diskuse a to je tedy něco 😲 . Se divím že mas ještě sílu vysvětlovat. Něco ti povím - já taky nevalim hned, jak mimino vztekle zabeci. Neco jinýho je samozřejmě zoufalej, smutnej pláč, to je jasný. Ale aby pár minut vztekle bekalo (a jo, muj ctyrmesicni anděl umi uz zřejmě bejt vzteklej jako prase 😀) to mu psychomotorickej vyvoj fakt nenarusi. A když se potřebuju věnovat dvěma starším, tak prostě pohladim, utesim, dam hračku a dudel.... Jooo dudel, o hrůza. Jsem sice nosici, ale někdy prostě nejde (a neni nutný) priskocit na první kniknuti. A nemyslím si, ze bych kvůli tomu já (nebo kdokoliv jinej) byla špatná necitliva matka.
Odpovídat adekvátně na potřeby dítěte je skvělý a nutný, nicméně fanatickej nerozlisujici pedocentrismus je mor.
Co se týče tchyne, prostě ji to pěkně vysvětli, zas takovej problém to určitě nebude. 🙂 babičky jsou rozmazlovaci, s tim se holt mic dělat nedá.

mialagia
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa tkž já tipuju, že nejenom nejsi učitelka..nemáš ani děti a navíc jsi chlap..pravděpodobně nezaměstnaný(čas..) a tady se ti dostane alespoň nějaké pozornosti v tvém jinak zcela nudném životě😝

Tak holky tu dál pokračujte a živte trolla..to on chtěl..😉

panickatlamicka
9. únor 2017

@lili_liska_z_lesa predstav si, ze by te manzel objal a dal ti pusu, jen kdyz chce on a kdyz jsi ty v klidu-v podstate to same delas sve dceri. Babicku moc zdravim. 🙂Pokud nechces, aby ti dite chovala, bud to babicce slusne a s respektem vysvetli, nebo ji vyrvi dite z naruci a prikurtuj ho zpet do lehatka.

panickatlamicka
9. únor 2017

Psala jsi v jine diskuzi, ze pri md pracujes.To se nebojis, ze ti dite hlidaci osoba za tvymi zady ,,rozmazluje"? 🙂 @lili_liska_z_lesa

Strana