icon

Babičky nehlídají - jak byste to řešily?

astra11
16. srp 2017

Ahoj všem,
je někdo kdo má špatné možnosti hlídání?
Moje problémy jsou hodně o tom, že si dělám starosti z toho že babičky nechtějí moc hlídat - s jednou nevycházím, protože nevycházím s jejím synem zároveň otcem děcka a celé je to tady na dvě věci a jedna - moje máma - se pořád věnuje práci - velmi je upnutá na svou profesi, zároveň má zdravotní problémy to je fakt.....
Sice se mi snaží vyjít vstříc - moje máma - ale ne tak jak bych potřebovala - já bych si taky vzala paragraf, ale nemůžu si ho brát pořád a synek je velmi často nemocný......takový ten model - tři dny školka deset dní doma - takže ufff......já se pak bojím, že přijdu o práci, když budu pořád doma.....a hrozně mě je líto, že moje máma nehlídá jakbych chtěla - sice jí trochu chápu, ale stejně .......No a otec - ten občas hlídá, ale nevycházíme spolu a je to mezi námi a jeho příbuzenstvem tak napjaté, že spíš pujdeme od sebe......Já pak budu sama s dětmi a bude mi - občas - vypomáhat jen moje máma - a to ne vždycky - a otec ten se na mě vykašle a na nějaké hlídání - takže se bojim, že budu socka - jenže jak to udělat když se to soužití kolikrát nedá skoro snést - já už mám ze všeho zdravotní pproblémy jak se pořád bojim co zas budu muset řešit........Ted ještě hrozí, že si partner za měsíc sem nastěhuje svého prvního syna z manželství, s kterým já mám od začátku našeho vztahu problémy, protože mi dělal schválnosti a provokace aby se mě zbavil (jelikož měl vztek na mě, že jsem přišla jako nová partnerka otce)......
No je to všechno jeden balík který nevím jak rozmotat. Asi se hlavně hodně bojim, co by řekli v práci, kdybych měla často paragraf. Pracuju sice ve státním podniku, ale ani tam myslím, že nebudu benevolentní a ani to takhle nechci brát , jednak jsem na to moc odpovědná a jednak taky chci se věnovat nějaké práci trochu na úrovni ........ne mít zaměstnání jako přivýdělek k další mateřské (tím myslím to, že i přes to že mi skončila jsem nucená být doma s děckem velmi často).
Jak byste to řešily? Mně vychází to jen přetrpět - na hlídání cizími lidmi nemám.
Díky Ast.

Strana
z3
journals
12. říj 2017

@luciusmama Babička slíbila, že bude hlídat, tak sis děti pořídila, ale kdyby ti to neslíbila, tak si je nepořizuješ, nebo jak? Slovo babiček snad na pořízení děti vliv nemá, ne? 😨
A to, že babičky nejezdí na výlety, nepečou... jo, holky, je to o přístupu - ale obou stran. Chápu zklamání, ale... řešit že babička nepeče i když se na dítě těšila? Jako fakt?

kamila297
13. říj 2017

@luciusmama Ale děti jste si pořídila vy, protože snad vy jste je chtěla a ne kvůli babičkám. Taky máme babičku, která nikdy hlídací babička nebyla a co s tím nadělám. Prostě jsme se podle toho zařídili a už nám její případná pomoc ani nechybí, protože vlastně s ní nepočítáme. A jestli vám jde o to, že babička si neužije vnoučata, tak nechápu, proč to řešíte. Je to její boj, ne váš. Sousedka si našla babičku na inzerát a je moc spokojená - taky je to řešení.

luciusmama
14. říj 2017

Je to super nápad najít babičku na inzerát! Zkusíme to 😍

luciusmama
14. říj 2017

Z mé strany jsem druhé dítě opravdu nechtěla...potkala jsem manžela a ten dítě nemel , navíc jeho matka měla jen jej a další ji nešlo. Vnouče si moc ptala a oba mne ujistovali, jak jsou super rodina a ze se mi rozhodně nestane, to co jsem měla v předchozím vztahu a tj , že babička měla vnuka na háku. .. tam mi to bylo fuk kluka chtěla já. . Matka mého muže si dokonce začala mého syna brát domu a věnovat se mu jako vlastní. Líbilo se mi to a jak mel syn radost...zrušila jsem podnikání a vrhla se do druhého dítěte a tím , že budeme mít super rodinu, s babičkou jsem skvěle vychazela... pak k nám přestala jezdit, prý ji to manžel zakazuje a ona se po dvaceti letech nerozvede...a tím ta paní u mne z končila. ANO tohle vědět druhé dítě nemam! Mám v cudu super firmu, babička , jakou jsem měla já v dětství v háji, takové už neexistují, jen kecy. .a můj první kluk pomalu přišel o manu protože druhý je hyperaktivní. .. Taky život s manželem je super nemáme na sebe ani minutu čas. ..k lékaři chodím s dítětem na ruce... ani odběr krve mi posledně neudělali. .. no snad už půjde brzo do školky. ..A babičku rádi jednou za čas navštívíme v pecovaku až tam bude..

journals
14. říj 2017

@luciusmama to s tim pecovatelakem je docela zly...a svou nespokojenost asi tezko muzes svadet na babicku. Jak se situace zmeni i kdyby hlidala jednou tydne? Tezko ti predtim slubovala, ze bude hlidat kazdy den od rana do vecera, tomu se mi nechce moc verit

luciusmama
15. říj 2017

... za jeden den dokážu vydělat peníze na měsíční nájem. .. za jeden den si moje děti dokáží pamatovat, kdo je jejich babička. .. za jeden den dokázi zajít na gyndu, k oční a zubaři najednou ... za jeden den stihnu odpočívat s manželem , tak aby on nepotřeboval milenku, když jeho žena je totálně vyčerpaná a pomohlo by ji aspoň jednou týdně dat děti hodne babičce. ...

luciusmama
15. říj 2017

Už brzy se to vyřeší a bude školka ...aleluja. .. a babičku už jsem hold přestala řešit , tak jak tady někdo radil. ..svatá pravda. .. a taky jsem dala inzerát na babičku, moc rádi se o ní budeme starat, a vzájemně si dělat hezké dny 😊

somalicats
15. říj 2017

@luciusmama Pokud tak dobře vyděláváš, jak tu píšeš, tak nechápu, proč sis prostě nezaplatila hlídání. Moje máti taky nepřijede, kdykoli si vzpomenu, mám ji daleko, a i když je ochotná hlídat, tak to má trochu složitější s dopravou, a druhá babi je pracující, takže nehlídá. Platím si dvakrát týdne hlídání pro nejmladší, takže můžu vypadnout do práce, zbytek dodělám z domu a mám klid.

anelamates
16. říj 2017

@luciusmama A proč jsi rušila firmu? to jako být v zaměstnání, tak dáš výpověd a vrhneš se na výrobu druhého děcka? nezlob se, ale podle mého bys zasloužila pořádných pár. To co píšeš, je jen zloba a vztek . Babka je špatná, že se nestará, děcko je hyperaktivní, a manželství jde do háje, a všude musíš děcka vláčet - no a co? Můžeš tak leda nadávat sama sobě, protože rozhodnutí bylo jen a jen tvoje a nikoho jiného. A navíc si myslím, že jsi prostě a jednoduše pohodlná. Ona totiž existuje spopusta matek, které mají dvě i více dětí, přitom podnikají, babičky nemohou hlídat protože pracují - a ty ženy to zvládají. Takže když jsi tak šikovná, tak do háje rozjed zase tu firmu a na hlídání si vydělej. A stačí když tedy budeš dělat jen ten jeden den v měsíci a bude vymalováno. Budeš mít chůvu a zbytek měsíce se můžeš věnovat sama sobě a budeš spokojená. Jsi jednoduše zlá, protože jsi špatně odhadla situaci. A tím pečovatelákem jsi to zazdila úplně - prostě jak se babka nestará o vnoučata, tak na ni budete dlabat, jo? A to že vychovala tvého muže, to je nic? No už se těš, jak za tebou jednou nebudou ani tvoje děcka jezdit do pečovateláku. Fuj.

trdelnik234
16. říj 2017

@luciusmama
To mas super,ze si dokazes za jeden den zarobit na najom.To je fakt o sikovnosti a specialnych schpnostiach,alebo teda mas ten najom v malom meste potom.V com si podnikala?Ak ti praca chyba,tak sa to naozaj da poriesit aj inak.A nahradna babicka ci pestunka je super riesenie.Proste svokra nechce riskovat,ze sa jej rozpadne manzelstvo.Tak je len dobre,ze uz to neriesis.

absintka19
16. říj 2017

@astra11 ja nemam hlidani zadne a asi ani mit nebudu. Rodice mam 250km daleko za hranicemi a tchyne s tchanem hlidaji kazdy week dite od manzelovho bratra...a taky chteji mit i cas pro sebe. I pres zadne hlidani chceme mit alespon 3 deticky.

absintka19
16. říj 2017

@luciusmama omg...ty by jsi si zaslouzila par facek a na holou 🙂 ono ale karma je zdarma holcicko rozmazlena, nevychovana a sebecka...
Krasny den ;)

journals
16. říj 2017

Já myslím, že tohle je přesně chování, které se vrátí... a vůbec se nedivím některým případům, že babičky hlídat nechtějí, po pár řádcích co jsem si tu přečetla fakt ne.
Babičky je mi líto, kdo nikdy nebyl v pečovateláku, kde je vše anonymní, nebo nezkoušel se seniory pracovat, nikdy nepochopí, jak těžké a smutné to tam je. A když rodina přijde pouze na Vánoce, protože senior se jim už jaksi nehodí do plánu, tak to jsou ty nejsmutnější příběhy - žádná empatie, lidskost, úcta k rodičům. Ach jo, z toho je mi opravdu smutno. Ale této paní přeju, aby se k ní její vlastní děti chovaly přesně tak, jako se oni s manželem budou chovat k vlastním rodičům. Jestli to je přání pěkné, nebo ne záleží na nich.

ilonne
16. říj 2017

@luciusmama Babicka je babicka, jak pises rodina a ne hlidaci sluzba. Pokud jsi mela firmu, ze ktere jsi mela tak skvely prijem jak prezentujes, mohla jsi si jiste dovolit hlidani zaplatit. Babicky se s narozenim vnoucat nevzdaji sveho zivota. A ted se zamysli, ona by se kvuli vam rozvedla s partnerem, se kterym je 20 let a zjevne jim to funguje, i kdyz tobe se jejich system libit nemusi, tobe se posleze babicka znelibi z jineho duvodu a opravdu skonci sama v tom pecovatelaku, jak pises. No cekala by ji vskutku zarna budoucnost.

anelamates
16. říj 2017

A dodám, že skutečně nechápu, jak můžeš tvrdit, že sis dítě pořídila kvůli tchyni. No to už vůbec. A peklo? prosím tě, kvanta žen má i víc dětí než dvě a nemyslí si, že je to peklo. Podle mne jsi příliš rozmazlená a příliš sebestředná a zasloužila bys. Už jen proto, jak jsi s babičkou utnula vztahy - prostě jak nehlídá a neposluhuje, tak šmytec? Opravdu mít tě tady, tak bys plakala hořké slzy. Chudák tvůj muž, našel si pěkného sobce.

prcekverunka
16. říj 2017

@astra11 Nějak ten dotaz vůbec nechápu. Já mám dvě holky - 4 a 2 roky a nikdy nám je nikdo nehlídal. A do budoucna ani nebude. Max občasné prázdniny u babiček a tím to končí. Ale děti jsem si pořídila já se svým manželem a je jen naší povinností se o ně postarat..

luciusmama
17. říj 2017

Moc se mi líbí vaše názory a hodně mi pomohly, se na to všechno kouknout z jíme strany. .. všem díky 😉

sfet
28. čer 2022

My babičky v důchodu máme. Jedna bydlí 150 km daleko, ale i kdyby bydlela blízko, tak by nehlidala. Jednou za půl roku to staci tak na hodinu. Druhá malýho miluje, ale bydlí 350 km dokonce v zahraničí a už má své zdravotní potíže, nemůže. Máme sice blízko jednoho dědu, ale ten už taky může jen omezene. Takže si vždy beru paragraf, v práci mi to zatím tolerují, opravdu zatím a já se modlím, aby podzim a zima nebylo to co posledně, protože to bylo něco. Jediné paragraf, zkoušela jsem si i najít chuvu na hlídání (studentku nebo vitální paní v důchodě, který se hodí kazda koruna), ale bez úspěchu, tak to lepime, jak se dá. Celá ostatní rodina a kamarádky jsou daleko.

fouskovi
28. čer 2022

@astra11 já mám tchýni vedle a stejně hlídat nechce když nechtějí tak s tím nic nenaděláš není to jejich povinnost jen dobrovolnost

ekou
28. čer 2022

A babicky maji povinnost hlidat? Pokud vim, tak je to dobrovolna cinnost :D.
Chapu, ze to neni lehka situace...ale problem kam s ditetem je jen problem rodicu/rodice.

barumrallyebum
28. čer 2022

@ekou az budou babicky potrebovat pomoct s nakupem/ uklidem tak jim taky reknes, ze to neni tvoje povinnost, ale dobrovolnost? Od toho jste snad rodina ne?

ekou
28. čer 2022

@barumrallyebum ono taky zalezi na vztazich v rodine. Pokud nejsou dobre, tak s tim nemam problem rict: promin, ale nemam cas.
Nechapu proc dnesni matky fnukaji, kdyz jim babicky nechteji hlidat. Kdyz nechteji, tak nechteji...je to jejich volba, ze prichazi o vnouce.

barumrallyebum
28. čer 2022

@ekou az na tu vetu o fnukani souhlas. Hlidani je potreba a jim taky urcite babicky hlidaly.

ekou
28. čer 2022

@barumrallyebum vypozorovala jsem, ze vesmes hlidaji babicky, kterym pomahaly jejich matky v mladi. To je takovy kolobeh "pomoci"... Realita je potom takova jaka je.

mirecka.jaroscakova
28. čer 2022

diskuse je z roku 2017, autorka to už nejspíš vyřešila

lucka99999
28. čer 2022

@astra11. O tom bych mohla vyprávět 🤗 já nemám žádnou možnost hlídání jako vůbec. nebo takhle syna, kterému je 11 si vezme obcas přítelova mamka, ale neberu to jako hlídání, prostě si ho vezme když ona chce jednou za 6 měsíců třeba. Ale mladší dceru tu si nikdo nevezme a nikdo ji nepohlida, ale je to v pohodě vlastně s tím ani nepočítám, všechno zvládám tak nějak s ní. Akorát je blbý, že i kdyby chtěl si ji někdo vzít nebo by jí chtěl pohlídat ona nechce. Takovej mamanek no

Strana
z3