Bude mít manžel našeho syna rád? Zbožňuje svého 1. syna
Zdravim vsechny,
je to ode mne mozna trochu zarlive, ale opravdu si nemuzu pomoct :(
Takze k veci, nez jsme se s manzelem vzali a poznali, mel dlouholetou pritelkyni, se kterou ma synka - je to uzasne dite. Bude mit 5let a nebyt jeho strelene matky (moc se omlouvam, ze jsem to tak musela napsat..), tak by jsme spolu meli paradni vztah.. Zkracene, ona ho proti me stve, prcek me ignoruje, nezdravi a odmita. Je to tezky, ale takhle valcime uz vic nez dva roky.. Manzel ho zboznuje, vidi se v nem a je na nej pysny, cemuz se vazne nedivim.. Jenze ted spolu cekame miminko - vime, ze to bude chlapecek a ja mam sileny strach, ze nebude prvorozenemu sahat "ani po kotniky" a ze manzel ho nebude mit tak rad.. Desi me predstava, ze nase dite bude uplne jine a proste ze vse manzel bude prozivat jinak a vzdy u nej na prvnim miste bude jeho prvni dite..
Mate nektera podobnou zkusenost nebo aspon par slov utechy?
@fyffes já chci jen věřit, že vaše nevlastní dcera má od vás tolik lásky, jako ostatní vaše děti a není jí pořád podsouváno, že vaše vlastní děti jsou rozumnější a nejlepší, protože když u vás žije přes týden, měla by chudinka těžký život. Věřím, že jednou bude na své dětství u vás vzpomínat s láskou a vděčností, že se o ni postarala nová maminka...
@raada staram se oni stejne jajo o e vlastni deti.jeji vlastni mama s ni nezsjde k zubari,radsi ji necha ceky tyden s bolsvym zubem,nez jede k nam a zajdu s ni ja.ja ji vytidila dioptricke bryle,ja ji nechala udelat rovnatka,aby nemela krive zuby,ja s ni chodim na vypalovani bradavic...jeji mama kdyz ji ma mit o vikendu,tak ji posle k babicce,s nami jezdi na vylety,nestalo se,ze bychom bez ni odjeli na kyze,nebo k mori.naucila jsem ji jezdit ba kole,manzel na bruslich a lyzich atd atd..mohla bych tu pokracovat cely den.takze myslim,ze ji lasky a hlavne pece poskytuji vice,nez heji vlastni mama.proto me mrzi,kdyz mi tu nejaja pani napise,ze by me nechtela za mamu(ne z duvodu,ze bych se o ni chtela starat 🙂 ale z toho,ze o me a me peci o deti nevi nic. ale toto tu neni predmetem teto duskuze 🙂
@raada
@fyffes tak to podle má být.....a je dobře. když toto nedelá máma, že ty ano.....ale holky, zase ruku na srdce, sama mám dve deti, muj muž z předchozího vztahu žádné, ale když vidím, jak moc miluju svoje deti, domnívám se(nemám zkušenost a snad mít ani neudu), že můžete mít rádi hodne moc nevlastní dítě, ale at se na me nikdo nezlobbí, pokud mám vlastní deti, mít nekoho stejne ráda.....jiné dítě můžu mít hodne ráda, mužu mu hodne pmáhat, starat se o neho s laskou,bránit ho, určitě by me ho bylo líto, vubec v tomto případe, jak píše fyffes.... ale moc si neumím představit mít ho ráda jako svoje vlastní....možná postupem času asi to jde, ale moc si to neumím představit.
@tarra27 mluvis mi z duse.postaram se,udelam s ni ukoly,pomazlime se,pohrajeme se,ale nikdo po me nemuze.xhtit,abych ji milovala jako vlastni.to proste nejde.za sve deti bych dychala,dala bych za ne zivot,ale za nevlastni zivot nedam. moc dekuji za tva slova!! jeste jedna vec je,ze vsichni lituji nevlastni dceru jaky je chudak-ano,ma to tezke.ale kdo polituje moji dceru,kdyz place za oknem,ze ji nevlastni segra odjizi a ted tu tyden nebude? a me to trha srdce?nikdo se nad tim nepozastavi,ze tezke to ma i ona.
@fyffes je videt, že je vedeš dobře, když si holky rozumí....je to težké....a až ti nekdo vytkne, že tvoje dcera brecí z fungující rodiny kdežto druhá se vrací kdo ví do jakych podmínek....a je to pravda....tak samozřejme te trapí že bulí tvoje díte.....a nemuzete si tu nevlastní nechat doma|? stejne se o ni starate....i když zase chce byt i u mámy...no neda se asi nic delat, nez svoji vysvetlovat....že ona musí k mamince, že b ji byllo taky smutno....a že zase přijede. máma je máma a ona ji taky moc miluje...mslím mámu, jen se třeba tolik nestara.....
Maji se moc rady a rady si spolu hraji. Ale ona je nejradsi u mamy,i kdyz tady ma vse.ale mama je i presto,jak na ni kasle proste nejlepsi🙂presne to sve dceri rikam,ze chce jet za svoji maminkou,aby se ji nestyskalo🙂
@ckwick
Mít víc jak dvě děti je přežitek 😕 .
Doufám,že ti chlap už druhé děcko neudělá,bo to by pak měl totiž TŘI a to je přece v dnešní době přežitek 😀 😝 .
@superkousky No jo, rejpavy kecy tu chybely 🙂

@tarra27 dekuju za ""zastani"to je to psani,ze clovek zvoli spatny vyraz a vse vyzni jinak.jen jsem mamince chtela vyjadrit podporu a doporucit,ze si doma musi nastavit pravidla,aby vse fungovalo spravedlive,jak ma.kdo nezazil bydleni s nevlastnim ditetem,tak tezko chape.myslim,ze kazda jsme tu od toho,abychom mohly napsat svuj nazor dle svych zkusenosti a vyjadrit podporu,aniz by na to doplacela urazkami.