icon

Bydleni u tchyně

petrapirkova
12. črc 2026

Ahoj, potřebuji se vypsat a poslechnout si vaše názory a zkušenosti. Mám 2 letou dcerku. Dělám si vše ráda sama, jsem soběstačná, nerada si říkám o pomoc. Prostě si chci dělat všechno sama. Nikdo malou téměř nehlídá. Jen když potřebuji k lékaři, či kadeřníka. Občas jdeme s přítelem ven.
Hlídá moje mamka nebo sestra. Prostě jsem raději, když oni hlídají. No přítel dostal od svoji mamky pozemek . Takže máme možnost stavby. Ano jdeme do toho. Aktuálně bydlíme v nájmu. No musíme tedy na čas se odstěhovat k ni. Než postavíme. Je tedy u ni nejvíc místa. Mě to strašně děsí. Já si neumí představit ji denně vidět, že bude zamnou stát, říkat mi co dělám zase špatně. Vidíme ji tak jednou týdně. Když se teda uráčí přijet. Jinak čeká až přijedeme. Neni přece moje povinnost jezdit na návštěvu každý týden? Mame prece svůj život? Ona si mysli, že když bydlíme v paneláku, že nemáme co dělat. Už me to štve. Její návštěva je pul hodiny a oak očekává, že tam budeme pul dne. Prosim bydlí 10 minut autem od nad 🙏 Bydlíte někdo společně s tchyni či rodiči ? Jak nastavit hranice? Nechci proste aby denně na mě ťukala, neco za mě delala a poslouchat ty kecy jako, ona jako nespi celou noc? Jako běž te ven, neni ji zima? Poslední dobou mě tyhle řeči vytáčí. A ta představa, že ztratím svoji svobodu a půjdu třeba s dcerkou ven a ona hned za námi🙏 přítel mi říká, neboj to zvládneme. Budu při tobě. To prosím plánuji druhé 🙏🙏🙏

Strana
z2
petrapirkova
autor
13. črc 2026
@biciklissie

Já myslím, že máš prostě intuici, jestli to bude klapat nebo ne. Znáš sebe a znáš i ji, a je Ti jasné, že úplně v klidu to nebude. Myslím, že na Tvých obavách není nic špatného. Taky nemám ráda tu předpokládanou nehynoucí vděčnost za darování pozemku. Je to obr dar, to je jasné. Ale buď to má být bezpodmínečné nebo rovnou mají říct, že "vám to dají, ale..." Nechvi být špatným prorokem, ale za mě to klapat nebude, už teď vidíš, že si nesednete. A ona tam bude doma. Možná fakt pomůžou nějaká pravidla a ten výhled, že to není na furt. Ale i rok a půl se vleče, když je člověk nespokojený a že se stavba často protáhne. Na partnera bych se nespléhala. Bude furt v luftu, buď v práci nebo na stavbě a nebude chápat, co pořád řešíš. Pro něj to budou prkotiny, pro Tebe životně podstatné věci, když jsi doma na MD a ještě plánujete druhé. Úspora by to byla velká, ale dočasně se dá vydržet vše, ale zvážila bych to.

@biciklissie děkuji Vám za moc hezkou odpověď. Už jsem se tady dozvěděla, jak jsem nevděčná, voní mi jen její peníze apod. To tak není a ani já taková nejsem. Opravdu děkuji.

drep
13. črc 2026

@petrapirkova mám ráda i své rodiče, i své tchánovce. Ale bydlet bych kromě krize nechtěla ani s jedněmi. Prostě proto, že každý máme svůj život, svoje zvyky, svoje potřeby i blbá koupelna může být třecí plocha, která nakonec vygeneruje neřešitelný problémy.
Druhá věc, na kterou jsem alergická, jsou dary s obřím ALE… ale musíte mi být vděční… ale mám právo za to kecat do života. Ne, buď dar chci dát nebo nechci, ale cokoliv si tím podmiňovat je prostě špatný.
Ale popravdě , jako úplně největší problém bych viděla, že nejste manželé a pozemek dostane partner. Ten tam za “svoje” peníze postaví barák, “tvoje” peníze se projí a kdybyste se náhodou rozešli, tak jemu zbyde barák a tobě nic. Tohle bych chtěla mít vyřešený mnohem víc než to bydlení s tchýní

petrapirkova
autor
13. črc 2026
@drep

@petrapirkova mám ráda i své rodiče, i své tchánovce. Ale bydlet bych kromě krize nechtěla ani s jedněmi. Prostě proto, že každý máme svůj život, svoje zvyky, svoje potřeby i blbá koupelna může být třecí plocha, která nakonec vygeneruje neřešitelný problémy.
Druhá věc, na kterou jsem alergická, jsou dary s obřím ALE… ale musíte mi být vděční… ale mám právo za to kecat do života. Ne, buď dar chci dát nebo nechci, ale cokoliv si tím podmiňovat je prostě špatný.
Ale popravdě , jako úplně největší problém bych viděla, že nejste manželé a pozemek dostane partner. Ten tam za “svoje” peníze postaví barák, “tvoje” peníze se projí a kdybyste se náhodou rozešli, tak jemu zbyde barák a tobě nic. Tohle bych chtěla mít vyřešený mnohem víc než to bydlení s tchýní

@drep jsem ráda, že s tim darem to vidíte taky jako já. Ne, že si nevděčná, na peníze. Dostaneš, tak buď ticho. Příteli daruje pozemek a druhému synovi napíše barák. Je to přeci na ní. Nemusi dávat nikomu nic. Takže vlastně už rozděluje svoje dědintstvi. Manžele zatím nejsme a to také řeším, že chci aby mě tam neco patřilo. Také budu dávat do toho svoje peníze.

Strana
z2