Bývalý manžel mě vydírá
Holky prosím poradíte některá?
Bývalý manžel si před třemi lety soudně vymohl, že chce mít dceru každé druhé jarní prázdniny. Předloni si ji vzal a odvezl jí do Egypta, i když věděl že hned po návratu my máme již půl roku zaplacené hory. Dcera se samozřejmě vrátila nemocná a na žádné hory s námi neodjela (hlídala jí moje mamka).
Letos mi 3 týdny před jarními prázdninami oznámil, že s ní nemá žádný plán a že si ji na jarní prázdniny teda nevezme. Souhlasila jsem, vymyslela jsem si s ní náplň na prázdniny sama.
No a teď je u něj dcera na víkend (s tím že od pondělí má ty jarní prázdniny) a bývalý manžel mě vydírá, že mi ji dnes vrátí pouze za předpokladu, že mu podepíšu papír, že souhlasím, aby si místo tohoto týdnu vybral jeden týden v srpnu (konkrétně týden kdy já mám rodit).
Dceru už tak zblbnul, že mi píše sms, že s taťkou na prázdniny jet chce, ať ji pustím...
A moje otázka je: má právo po mě něco takovýho chtít? co se stane když teď mu něco podepíšu, aby dcera byla v klidu doma a pak mu ji prostě nedám? nebo mu ji mám nechat a jen až dneska přijedou mu předat tašku s věcmi na týden?
Mám mu ustupovat?
Mě jde hlavně o to, že on má i po sedmi letech od rozvodu stále pocit, že já budu fungovat jak jemu se to zrovna hodí... a mě nebaví pořád dokola ustupovat...
@mku DAT JASNA PRAVIDLA. to pak bude jasne Tobe, dcerce i exmuzi. a soud Vam v tom hodne pomohl. byt nekompromisni, to je stezejni. ted bych ovsem ustoupila (protoze navic je to podle puvodniho planu). a nereaguj na nej... na hloupe vety... uroven si drz a jen jasne rekni, ze trvas na dohodnutych casech.
@majaaa82 jako souhlasim s vama ze je nejlepsi se dohodnout, ale bohuzel jsou lide se kteryma se nedohodnete, protoze se budou stavet do opozice uz jenom z principu. jde se dohodnou pokud se oba chovaji jako dospely lide. urazena jesitnost je ale peklo a dotycny pak nevidi neslysi a vidi jenom pomstu. zazila sem to jako dite a mama porad ustupovala a ustupovala a tata porad zkousel vic a vic jenom proto aby mel navrch. nakonec s postupem casu jsme se nastavy my deti a rekli ze ne ze dohody bud budou platit nebo k nemu proste nejedeme.
@majaaa82 no to je prave ta krize... ta uroven soucasnych lidi, kteri nemaji moralku, hodnoty, asi nic... pak Ti pisou a rikaji silenosti... ja treba verim v bozi mlyny, ze kazdemu jednou dojde, co neudelal nejlepe... ale ta cesta... kolik zustane pobitych, jak moc to zmeni charakter chudaku deti...
Necetla jsem celou koncerzaci ale myslim si ze to zkousi a vi ze ustoupite. Jestli mate na prazdniny plan normalne bych rekla ze si ji vzit nemuze. Predpokladam ze kdyz nechtel dceru na prazdniny tak s ni nepocita a kyz mu napisete aby si prisel pro tasku a molou si nechal tak utre a couvne.
ja bych neustoupila.. mas jarni prázdniny, postarej se...... ono je to jiné, pokud si lide vyhovi navzájem, ale pokud by mi jen urcoval avyhrozoval, tak bych jela dle postupu od soudu..
@majaaa82 dobrý rady, ale nevím jestli to mas nactene z netu, nebo za sebou mas zkušenost vlastní - ne v okolí, ale vlastní rozchod kdy se 2 nedomluví a ani u piva (ani by na to pivo společně nešli protože to proste nejde) a když do toho vstoupí nový partner tak je teprve halooo.
Pro autorku - dala bych soudní úpravu styku - co je psané, to je dané. Jinak to budeš pořad ty, kdo bude pořad ustupovat.
@horsiee 11... rozvedeni jsme od jejich tri let... jenze on ma stale pocit, ze me bude ovladat... a strasne tezce nese, ze mam novy vztah, noveho manzela, ze bydlime v hezkem dome atd... misto aby byl rad, ze dcera vyrusta v harmonickem vztahu, rozvijime ji ve vsem co jen jde tak jen prudi a prudi... mala mi vecer tajne psala sms jak me ma rada a ze uz se tesi domu...
@mku Snaž se to promyslet tak, abyste malé-nevím jak malé-co nejméně ubližovali. Je to těžké. Asoi bych si s ním promluvila-bez malé. Mluvila bych i o tom, že vím, že ho mrzí, že jsem od něj odešla...Ale že to nemá řešení. Myslí si snad, že se vrátím, když on bude deptat dítě.?S dítětem je nesmysl se dohadovat-když mu v určitém věku dám vybrat byť jen tričko, má dilema. Nastínila bych mu, jak by to vypadalo, kdybychom se domluvili rozumně-jaké výhody by to pro dceru mělo. Vzala bych si případně na pomoc nechci napsat psychology-kterého by asi nešťastný muž potřeboval, když se nedokáže odpoutat-ale aspoň nějakého jeho rozumného kamaráda, příbuzného-nějaký bezkonfliktní typ člověka.Je třeba, aby mu někdo nastínil, jaké následky to dohadování u dveří i s malou může na dítě mít. Přeju, aby se to vyřešilo brzy. I Ty potřebuješ klid.Malá vidí, že jsi nešťastná, píše SMS-je to problém dospělých, který řeší malé dítě...
tak to me moc mrzi a je smutne ze to dceri dela. snad mu dojde ze tim nejvic ublizuje male

Bohuzel tady moc dohoda neni :( jenom pro dokresleni mi chodi napr sms ze mi preje at potratim... on neni normalni... a ja jen nevim co udelat abych co nejmene ublizila dcerce...