Cítím, že jde naše manželství do háje. Jít do poradny?

23. bře 2022

To člověk pozná. A mně se poprvé od doby, co jsme spolu na tom nechce pracovat. Máme skoro dvouletého syna a dalšího na cestě, program na další roky tedy poměrně daný a na manžela je to moc. Že syn nešlape jak hodinky a má svoji hlavu, že já nejsem ženuška, co sklopí uši a vše mu odkýve, že mu taky umím nastavit zrcadlo a kritiku tu on nesnáší ze všeho nejvíc. On chce hlavně klid a žádný problémy, ale tak to v životě holt vždycky není. Je to ta chvíle, kdy jít do poradny?

andelka
23. bře 2022

Včera už bylo pozdě.

zuzkasim
23. bře 2022

Upekli jste si 2 děti, takže máte dost dobrý důvod se snažit vztah zachránit. A upřímně, musíš udělat všechno, co je v tvých silách. Jestli to bude stačit, to ti nikdo neřekne. Ty jsi s dvouletým celé dny, znáš ho lépe a popravdě, ženský mozek je i víc připravený na vrtochy dětí. Nevím, jak dlouho každý den vidí tvůj muž vašeho syna, kolik času s ním aktivně tráví? Kritiku nesnáší každý chlap a klid a žádné problémy, to je motto též každého chlapa. Neomlouvám toho tvého, jen konstatuju svou zkušenost a to, co vidím kolem sebe. Poradu doporučuju všemi 10, ale prosím tě, nečekej zázrak. To hlavní musíte udělat vy dva sami. Chlapa nekritizovat, pokud je něco, co ti hodně vadí, tak mu sdělit to, jak ty se cítíš, co ti vadí, ale bez útočných slov na něj. Fakt to funguje, třeba pro mě je to těžké, ale jedině tak to vážně jde. Učím se pořád. Nevím, jak dlouho spolu jste, ale dítě máte teprve malé, 2 roky pokusů sladění se o výchovu ještě není tak moc. Nevím, co myslíš tím, že na manžela je to moc - jde asi o ty děti? ale jsou chlapi (a vůbec jich není tak málo), kteří prostě malým dětem až tak moc nerozumí, nic moc jim to neříká, ale umí pro rodinu zabezpečit jiné věci (peníze, bydlení, zařídit vše okolo, nakupuje nebo třeba vaří...) a taky to není špatně. Není možným, aby ten druhý prostě uměl vše - byl pozorný partner, uměl se postarat o děti, vydělal dost peněz, postavil barák a ještě to byl fešák🙂 A ber v potaz ještě jednu důležitou věc, jsi těhotná a vše vnímáš strašně přecitlivěle, nemůžeš za to, dělají to hormony, ale abys pak nelitovala, že pod vlivem hormonů jsi udělala nějaké zbytečné ukvapené rozhodnutí.

camelinka
25. bře 2022

@zuzkasim 👏👏👏

zmrzlinka
29. bře 2022

S rozvodem počkej.Na to je dost času.Promluv si s ním.Dejte syna někomu na hlídání a vyražte si sami dva někam na výlet a proberte to.
My máme taky rozdílné názory co už není děti moc a co je ještě v rámci normy.Ale to taky závisí od toho kdo je víc unavený nebo podráždění 😁To není důvod k rozvodu.
A je to chlap no...prostě ho musíš dokopat k tomu ,aby některé věci řešil.Vim o čem mluvím.Manžel taky co nemusí ,tak neřeší...

satsuma
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
moudivlacek
20. dub 2022

@satsuma do kolika diskuzi to budete kopirovat 🙄