Co dělat, když exmanžel nekomunikuje s dětmi na dovolené?
Potřebovala bych znát názor někoho nezávislého...
Já rozvedená, syny dvojčata (9 let) mám v péči.
Jejich otec si je bere co druhý víkend od pátku do neděle. O prázdninách je má 11 dní v červenci, 11dní v srpnu.
Má přítelkyni se kterou bydlí a ta ma dvě děti. Kluci k nim neradi jezdí..přítelkyně dala synovi i facku, tak aby to otec neviděl..takže když mi syn volal a já chtěla otce k telefonu, otec se zastával přítelkyně a řekl že syn lze. (Nelhal. Když je někdo k němu nespravedlivý, jedna hned.)
Když není poblíž otec, přítelkyně jim jako naposled nadávala do curaku a debilu. Kdybychom mohla už je tam nepustim, ale nemůžu nic dělat..
Před 14 dny mi ex napsal, že by chtěl vzít kluky na dovolenou do Chorvatska. Zda mu podepíšu papíry kvůli tomu, že bere děti do ciziny. Napsala jsem, že není problém že jsem ráda že je vezme na dovolenou když já nemůžu, protože mám ještě dceru, ta má dva roky (mám 5 let přítele). Toho kluci mají moc rádi a chtějí být jako on.. dokonce si udělali tetovacky štíra na prsa jak má on.
Před týdnem mi ex napsal, že mi posílá papír abych to ověřila na poště. Když jsem si jej četla, bylo tam Turecko. Tak jsem mu napsala, že říkal Chorvatsko a je tam Turecko. Napsal, že já mlela stále o Chorvatsku, říkal k moři. Hm dala jsem i mým rodičům přečíst sms..jsme si říkali, to je jedno..Typický on.
Podepsala jsem papír, potvrdila a kluky připravila na dovolenou. Nechtěli letět, ale řekla jsem jim, že jsem ráda že je bere na dovču, že Turecko miluju, byla jsem tam už 6x, oni 2x a určitě jim bude dobře.. tak že teda jo.
Vzal se je včera ráno. Dneska ráno v 5 hod vyjížděli z domu aby byli na letišti kdy letadlo odlétalo v půl 12. Letěli z Prahy. Měli hodinu a půl zpoždění. Ex jsem napsala a prosila aby se ozval dal vědět jak přistanou...Klukům jsem nabila na mobil kredity a zaplatila data, roaming mají. Letadlo přistálo v půl 4. Sledovala jsem radar.. Žádná SMS nic neprislo. V půl 7 jsem napsala synovi zda ještě stale jedou nebo už jsou na místě? Žádné pripojeni. Nic. Ex jsem napsala zda mi může aspoň napsat zda jsou synové alespoň v pořádku?? Neozval se. Syn pak jen napsal" stále jedeme..." Napsala jsem znovu SMS synovi ať mi napíše jak dorazí..že mám o ně strach.. do teďka se nikdo neozval... Co byste dělali vy? Jsem s nervama v háji. Mám o ně strach..
Nevíte proč nefungují data? Roaming mají zapnutý...
@sorboni30 Je normální, že chceš vědět, jestli jsou tvé děti ok a jestli dojeli na místo. Jsem dospělá, když jedu někam na dovolenou, mamka chce vědět, jestli jsme přijeli v pořádku.
@moudivlacek ano mě šlo jen o jedno slovo.. Já syny miluju a udělala bych pro ně vše. Poslouchám vždy co chtějí nechtějí a snažím se vysvětlovat nebo se snažím je vést dobrým směrem. Oni kluci nesnáší more. Nemají rádi horko, tu sůl a nechtějí jezdit k moři. Já jsem zase opak a more miluju..proto i výlety jsem organizovala vždy tady nebo na SK jak jsou aquparky atd. Jenže jejich otec je neposlouchá a jeli k moři. Kluci nechtějí že ta cesta teď horko, more.. přemluvila jsem je a dokonce jsem jim dala každému 50eu aby si něco hezkého koupili. No tak snad jim peníze nevezme a nekonec kluci dojedou že se jim líbilo. Já jsem tady v této diskuzi nechtěla nic jiného než podporu.. a dostalo se mi ji, ale i reakci které přece matky nemůžou myslet vážně?
Ano kluci mi sami volají ozvou se. Nikdy je neuhanim nevyvolavam jim. Sami mi třeba pošlou srdíčko mám tě rád maminko když jsou u něj.
Já jsem jen poprosila ex zda by mohl dát zprávu že dorazí v pořádku a on to do teďka neudělal.
Udělali to sami kluci v noci a jsem moc ráda .. kdyby mě neměli rádi vykašlou se na mě jako jejich otec. Tak asi jak je vychováváme je dobře, protože se mi od nich láska vrací i pěkne gesta, vyznání. Dokonce když jdeme na pouť a dám jim peníze koupí ke a šesté srdce. Já jim říkám, že ho nechci ať sami koupi, ale oni to dělají sami od sebe..
A jsi hodná, děkuju. Jen jsem tu hodila pár vysvětlení i pro tu Jani aby mě zkusila pochopit proč jsem se o ně bála.. ale to bylo stejně asi zbytečne..
@levandule_k ano jak píšeš. Moji rodiče když jedou na dovolenou mi taky píšou nebo volají že dojeli v pořádku a já taky když jedu někam dál, dokonce i do nemocnice když jedu 150km daleko mi volají zda jsem dojela ok. Je to o lidech, úctě k sobě navzájem, lásce atd..
Dnešní doba je strašná. Lidi si nadávání, druhé poucuji, nepochválí, kritizují se, nepodporují..
Měla jsem ráda 90ta léta. Tehdy byli lidi jiní zda se mi
@sorboni30 aha, já myslela, že se těší, pak nechápu otce, když ví, že děti nemají rádi moře a slunce, že je bere do Turecka .... přesto si myslím, že si to užijí, třeba bude bazen, syn taky preferoval bazen pred morem, kdyz byl maly, nejak zmrzka, někdy věci nakonec nejsou tak strašné, jak si člověk myslí
jako já bych třeba nevyžadovala zprávu kdyby jeli na chalupu, ale do zahraničí, když víš, že budou na cestě víc jak 12h či kolik to bylo, bych to očekávala, kor když jsi mu s tím mořem vyšla vstříc, pro příště budeš vědět a pokud ani po této dovče kluci na moře nezmění názor, holt mu to příště nepodepíšeš, stejně tak může kluky vzít buď taky po Čechách, Slovensku či do Alp, tam moře nebude :D
@sorboni30 že by byli tak odlišní si nemyslím, on to člověk podle mě vnímal jinak jako dítě a teď jako dospělý, případně rodič
Díky internetu je všechno vidět, někdo vyblije na internetu svou nenávist a každý si tom může přečíst. Myslím, že to bylo dřív, jen jsi o tom nevěděla. A 90. léta byla trochu optimistická, nabitá svoboda, očekávání, že to bude super cool, myslím, že to odpadlo a jde vidět, že se rozevírají ekonomické nůžky, je vyvíjen tlak na lidi. Ale občas vidím milé chování. Snažím si tvořit ostrůvky míst a lidí se kterými je mi dobře.
@levandule_k souhlasím ✌️
@levandule_k na druhou stranu je na netu vzdy moznost nereagovat na takove lidi, pripadne kliknout na krizek v pravem hornim rohu ;) lidi byli, jsou a budou vždy stejni, nebo velice podobni, vzdyt co bylo zavistivcu, donasecu i vrahu kdykoli v nasi historii
@moudivlacek ano jak píšeš..každý to má jinak. Já když byla malá jezdila jsem s našima k moři ráda. Zůstalo mi to. Oni raději bazény, tobogány, fotbal a vybít energii. Uvidím..
No já mu nemůžu nevyjít vstříc, on by to pak dělal zas mě a nechci naschvály mezi s sebou si dělat, protože to odnesou děti. Spíš budu mít papír základní oni formacích co je s dětmi aby informoval aby mi podepsal, který dodrží. On když jsem na něho kdysi vyjela že ta jeho žena rve na mě syny tak on jim zabavil na víkend mobil co byli u něho, že lžou vymysli si bonzuji matce a nesměli ven, jen v pokoji.. tak to odnesli oni..
Tak už jsem radši ticho a vše si skládám pomalu postupně, toi rekla i moje právnicka a kluci jak budou mít 12 let půjdou k soudu kde budou zastupovat sami sebe a rozhodnou se sami.
Jen mi od něj to přijde hnusné, oddaluje si jejich vztah místo aby na ně byl hodný..pak se nemůže divit že za ním třeba v dospělosti nezajdou ani na kafe...
@moudivlacek no jsem klukama a nešlo to 😁 Na fb ig jde dát blok a tady ne. Já jsem prosila správce koníka kdyby to tu smazal.. bude to lepší..
Myslím, že se najde víc žen které mi přijdou ještě říct svůj názor jak jsem úzkostlivě, trapná, stíhačka atd.
Ale couž. To je ten internet. A jak psala levandule a má pravdu. Dřív nebyly sítě internet, teď každý vyjadřuje názor na netu ať je jakýkoli.
@sorboni30 Ale to je jeho volba, že se chová jako kretén, holt to není otec, ale dárce spermatu. Vzor muže/otce mají v tvém novém partnerovi. Takže bych to nehrotila. Navíc si myslím, že tvůj ex potřebuje kopanec do pozadí v tom stylu, že na něj synové hodí bobek. Prostě mu dají lekci ve stylu chováš se takto, tak se s tebou nebudeme chtít bavit. A možná si najdou cestu k sobě v dospělosti. Tvůj ex se chová trochu jak malé uražené dítě.
@levandule_k no přesně to rikavam já! Chová se jak dítě..tak on je na mě naštvaný, protože jako darce spermatu fungoval vyloženě jen na 7% a museli jsme na IVF. Musel doplácet aby mu ty jeho spermie vytunily 🙈 S ním jsem nikdy přirozeně neotěhotněla. A pak přišel můj nynejsi partner a já otěhotněla po dvou letech vyloženě hned jak jsem vysadila ochranu. Ex je naštvaný, že mám dceru a před klukama na ni nadával..a oni se jí zastávají.. už toho nechal, protože viděl že nemá šanci, bratři se zastavali a sestru miluji..v tom je tam největší problém..
Ano, možná si cestu k sobě jednou najdou..možná ne a sklidí co zasel.
Oni jsou z partnera nadšení, přebírají jeho názory, chování..partner mi vyznává lásku, že nechá třeba na lednici vzkaz "miluji tě", kluci to vidí a usmívají se.. Vidí jak se má muž chovat k ženě. Sami mi několikrát řekli, že je dobře že nejsem s taťkou, protože když jsme byli spolu jen jsme se hádali a taťka nikdy se takto nechoval ke mě jak teď můj partner.
Dokonce když slyšeli jak otec řekl hezky jeho přítelkyni..hned jak dojeli oznamovali "maminko on řekl Jane zlato, on ti tak nikdy hezky neříkal".
Ty děti vše vnímají a já zastávám názor, že děti když vidí jak se k sobě partneři navzájem chování, budou se tak v dospělosti chovat ke svým partnerům protože mají vzor.
@levandule_k
@sorboni30
Bohužel někteří se za ten nos nechytnou a dávají vinu matce, že je navádí a očkuje proti němu.
Naše děti s otcem v podstatě neudržují kontakt skoro rok a můžeme za to všichni kromě něj. Ale pravda je jinde, dokud neměl nynější přítelkyni, bylo to docela v pohodě.
Teď už nemá ani žádné kamarády ani se nebaví s vlastními rodiči.
@jancazao To musí být slušná manipulátorka, že ho dokázala odříznout od dětí, rodičů, kamarádů. No, aby to neskončilo domácím násilím vůči tvému ex ze strany nové partnerky.
@sorboni30 Ahoj. Chtel jsem tě jenom podpořit 😅 já bych strachy umřela kdybych měla děti někde v cizině a nevěděla o nich... Neříkám kontrolovat každý krok, ale mít aspoň přehled že jsou v pořádku, 1SMS/fotka denně a jsem v klidu... I když jsou s manželem-jejich tátou-někde sami, občas píšu a ujišťuji se že je vše v pořádku 🙂 Doufám že si dovcu v rámci možností uzijou a dají ti o sobě občas vědět...
@anetka1701 děkuju, jsi milá. Dneska mi syn sám volal, že jsou zdraví a v poradku. Jsou oba astmatici, alergici. Jsem ráda, že už jim sluníčko a moře nedělá zle. Když byli poprvé u moře v 5 letech, měli záchvaty astma a teploty..chodili z hotelu jen v podvečer. Byl to dlouhý týden. Teď už jsou v Turecku po čtvrté a vše je v pořádku. Astma je lepší i na kontrolách u dr, příští rok už snad nebudou muset mít spreje a léky 🙏
@levandule_k kdo chce kam...
@anetka1701 no vidíš.. dneska mi volal syn, že druhý syn má rozřezanou nohu..tak jsem jim volala na watshap. Byli sami na pokoji. Taťka šel prej s přítelkyní a dětmi k bazénu.. Syn leží na posteli, nohu šlapku ze spod a prst rozřízlý..ovázaný trošku obvazem.
Uklouznul u bazénu a o kanál si to udělal.
Takže do vody nesmí, musí být na pokoji. Jsou spolu aby nebyl sám..
Řekla bych, že má po dovolené a to se vrací v pátek domu. Škoda mluvit...😞
Jejda, chudáci oba. To si tu dovču neužijí. Tak snad to má aspoň pořádně ošetřené 🙏.
Jinak asi přírelkyně je možná ráda, že se jich tak ekegantně zbavila....
@jizanka2423 oni jsou rozdělení..kluci s taťkou na jednom pokoji, jeho přítelkyně s dětmi na druhém pokoji. Kluci jsou od té doby co má jeden úraz sami na pokoji, vzal jim kartu takže jim nejde klima a je u bazénu. Tak si kluci ztěžovali.. jsem jim řekla hlavně ať od sebe nechodí pryč a nezůstává jeden sám.
Ano, zbavila se jich a je spokojená u bazénku se svojima.
Couž.. klukům jsem řekla ať si zahrají na mobilu hry, až na to že jeden má vybitý mobil a bez karty nejde nabít.
No spíš mám strach aby nedostal nějakou infekci do té nohy. Přeci jen ta voda, more.. nevím.
Čekám co bude jak se vrátí domů. Musíme to vydržet
Tak ať ti pošle každy den fotku nohy, jestli se to hojí nebo je potřeba to ošetřit. Já bych měla nervy. Tak snad to bude OK.
Tyjo, ted se to docela dost posunulo z 'jo, trochu to asi prehanis' do 'ty*ole ja bych tam letela prvnim letadlem jenom kvuli tomu, abych mu v tom bazene podrzela hlavu pod vodou'. Chudaci kluci, otec je uplne na ho*no, vsechno to hlavne dokumentujte, aby klucii nemuseli jet a meli neco v ruce, az bude fotr planovat dovolenou priste.
Tvl. to je mazec. To není dovolená, to je vězení. On je tam normálně zamknul, aby je nemusel hlídat. To je kikot. Jestli je to all inclusive, proč musí být na pokoji, si můžou dát aspoň džus, zmrzku na baru.
Vydesinfikovali mu tu ránu aspoň?
Mně se jednou udělala svědivý ekzém na nohách u moře, rozškrábala jsem si to do krve. Zavřená na pokoji jsem kvůli tomu fakt nezůstala. Byla jsem na lehátku s knížkou u bazénů pod slunečníkem. (Možná jsem s tím vlezla i párkrát do moře.)
Dokumentovat vše, to si zálohovat (aspoň bude jednou materiál pro soud) a až bude zase pindat s dovolenou, tak fuck off.
@jizanka2423
@ai30
@levandule_k no oni jsou na pokoji. Nosit na rukou by měl syna když nemůže chodit..ale radši je nechá na pokoji.
A víte co je na tom nejhorší? Já jsem klukům dala každému peníze aby si koupili něco na pamatku.
Nemají tam WiFi..tak jsem psala ex v sobotu aby jim koupil WiFi, že mu pošlu peníze zato. On nereagoval. Vlastně on nereaguje vůbec od té doby co si pro ně dojel k nám domů nenapsal ani radek ignoruje me.
A syn mi napsal dnes ráno, že mají WiFi. Ale že taťka jim vzal peníze a zaplatil tu WiFi z jejich peněz. 🙈 10 Euro.
To je takový hajzl, to svět neviděl..
Ano máte pravdu a děkuju za radu. Řeknu mu ať každý den pošle fotku nohy jak vypadá. Snad nebudem muset k Dr po příjezdu v sobotu co je má dovést domu
nepochopim jak se nekdo takhle muze chovat k vlastnim detem :( Otec je debil. Chtela bych ti neco poradit, ale asi nic neexistuje.. A otec bude jednou strasne prekvapeny, proc nema dobry vztah s detmi, ze je s sebou bral prece na dovolene k mori a delal pro ne prvni posledni a ti nevdecnici si toho vubec nevazi!
@ai30 tos to tak hezky shrnula....
@sorboni30
To jsem pochopila, že jsou na pokoji. Asi založit dětský účet, naučit je pracovat s účtem a kartou a k příště si vzít kartu na tajňačku, když pojedou někam s "otcem".
Klidně s tou nohou zajdi k dr. i kdyby se ti to zdálo ok, myslím, že mít zápis od dr. by se mohlo jednou hodit.
@tereza0111 Přesně, tak je nemá nikam brát.
To je to "právo" na dítě má každý rodič, nejde upřít právo atd. někdo by ta práva fakt mít neměl, nebo pod dohledem. Ať se na mě nezlobí, ale je to debil na ntou, proč jsou zavřený na pokoji???!!! U bazenu snad nejsou lehátka? Aby byl aspoň na vzduchu, dát si limču, nevím, co vše je v ceně zájezdu, zahrát si na lehátku nějakou deskovku,určitě na recepci něco bude. Tohle nepochopím, tím spíš,že je tam ta nová, ta ať se potápí s vlastníma a táta, pokud by stav nedovoloval pobyt u bazenu, by se dětem měl věnovat a ne je zamykat na pokoji, nemají malárii. Ten má takový štěstí, tohle udělat mně, tak s nima jel poprvé a naposled, fakt bych to řešila! OSPOD v tomto nepomůže, že by mu zavolal a domluvil?

@sorboni30 já tě chápu, také bych čekala, stačí přece jedno slovo, dojeli jsme ;) je hrozne, kdyz deti k jednomu z rodicu nechteji a musi, tak at si kluci dovcu uziji
a na nektere prispevky nema cenu reagovat, to je pomalu co diskuze, to rejpani, holt internet, za kompem je kazdej king